Første hovednavne bekræftet til CJF2017 – Herbie Hancock og Jamie Cullum til DR Koncerthuset


Når den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival løber af stablen i juli 2017, bliver det både med deltagelse af det amerikanske musikikon Herbie Hancock samt den britiske sanger, pianist og komponist Jamie Cullum. (Billetsalget starter mandag den 19. december kl. 10.00)

Copenhagen Jazz Festival har i løbet af det sidste årti udviklet sig til at være en af verdens største, bybaserede jazzfestivaler, og det skyldes bl.a. kombinationen af det bedste fra den hjemlige scene, en underskov af talenter, eksperimenter, særlige tiltag samt et kunstnerisk fokus på tidens største internationale stjerner.

Amerikanske Herbie Hancock og britiske Jamie Cullum hører naturligvis til i sidstnævnte kategori – og i Hancocks tilfælde er der endda tale om en af de største stjerner, jazzen har produceret overhovedet. Legenden medbringer helt nyt band til koncerten, som foregår torsdag d. 13. juli i DR Koncerthuset.

Det britiske multitalent Jamie Cullum har siden årtusindeskiftet sunget, spillet og charmeret sig ind i musikhjerter over hele kloden, og han er på kort tid blevet en af de bedst sælgende artister i britisk jazz gennem tiden. Jamie Cullum giver koncert i DR Koncerthuset på festivalens sidste aften, søndag den 16. juli.

 

Herbie Hancock til Copenhagen Jazz Festival 2017 med nyt band

Igennem størstedelen af karrieren har Herbie Hancock været med til at flytte jazzen ind i nyt territorium. Han er i konstant arbejde med nye yngre musikere. For tiden er han i studiet med saxofonist og hiphop-producer Terrace Martin, der har arbejdet med Snoop Dogg og Kendrick Lamars banebrydende album “To Pimp a Butterfly”, hvortil han hyrede barndomsvennerne Thundercat og Kamasi Washington. Terrace Martin har i den forbindelse turneret med både Robert Glasper og Herbie Hancocks band i 2016.

Få artister i musikhistorien har som Herbie Hancock (f. 1940) haft større indflydelse på krydsfeltet mellem akustisk og elektronisk jazz, hiphop og r’n’b. Som hans tidligere læremester Miles Davis udtrykte det: “Herbie var skridtet videre fra Bud Powell og Thelonius Monk, men jeg har ikke hørt nogen, der kunne træde i hans forspor.”

Hancock nyder ikonstatus efter fem årtiers konstant innovation af jazzen, hvilket har først ham igennem flere markante stilskift. Fra 1963 hvor han som ung blev en del af Miles Davis’ berømte anden kvintet og samtidig udgav plader i eget navn på Blue Note, til den elektriske periode med Mwandishi, The Headhunters og Future Shock til V.S.O.P. og hyldestalbummet “River: The Joni Letters”, som der i 2008 vandt Grammy for Album of the Year som det kun andet jazzalbum nogensinde.

I alt har Herbie Hancock modtaget 15 Grammyer til dato, og hans fantastiske diskografi tæller deciderede hits som bl.a. “Cantaloupe Island”, “Maiden Voyage”, “Chameleon”, “I Thought It Was You”, “Watermelon Man” og “Rockit”, der har leveret materiale til utallige samples og var med til at præge hiphoppens tidligste år.

Ikke siden Copenhagen Jazz Festival 2010 i Operaen har Herbie Hancock præsenteret fuldt band i København, så der er alt muligt grund til at glæde sig til et gensyn med den evigt nysgerrige jazzgigant, når Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer Herbie Hancock med band torsdag den 13. juli i Koncertsalen. Line-up til Herbie Hancocks europæiske turné i 2017 er endnu ikke fastlagt.

Herbie Hancock (US) – Copenhagen Jazz Festival 2017
Torsdag den 13. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen
Billetsalget starter mandag den 19. december, kl. 10.00 (forsalg via Copenhagen Jazz Festivals nyhedsbrev)
Læs mere / Tilmeld på Facebook / Køb billet

 

Jamie Cullum indtager DR Koncerthuset på festivalens sidste aften

Den engelske sanger, entertainer og komponist Jamie Cullum (f. 1979) er en af vor tids bedst sælgende croonere på tværs af pop, jazz og big band-musik. Med stor respekt for jazztraditionen og personlige fortolkninger af moderne klassikere er han blevet dette århundredes arvtager efter Frank Sinatra, Tony Bennett og Billy Joel.

Da han i 2003 udgav gennembrudsalbummet “Twentysomething” med en blanding af jazz standards, kendte ballader og egne numre, blev han med et slag den bedst sælgende jazz artist i Storbritianien nogensinde. Siden har han turneret i hele verden fra Seuol Jazz Festival til International Jazz Day i Det Hvide Hus i Washington, startet sit eget succesfulde radioprogram og arbejdet med en stjerneparade af popnavne som Kylie Minogue, Pharrell Williams, Sugababes, will.i.am, Burt Bacharach, samt utallige symfoniorkestre og big bands. I dag har han rundet mere end 10 millioner solgte plader på verdensplan.

Jamie Cullum er en moderne performer, der gladeligt kaster sig over musikken af Duke Ellington, Nina Simone og Cannonball Adderley side om side med piano-versioner af The White Stripes, Kanye West, Massive Attack, Pharrell, Rihanna, Jimi Hendrix, Radiohead, Elton John, Justin Timberlake, Joy Division og Lady Gaga.

Den britiske entertainers sidste besøg i i København var under åben himmel i 2015, og når han til juli vender tilbage til Copenhagen Jazz Festival er det i optimale akustiske rammer i DR Koncerthusets koncertsal. Koncerterne præsenteres i samarbejde med ICO.

Jamie Cullum (UK) – Copenhagen Jazz Festival 2017
Søndag den 16. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthusets koncertsal
Billetsalget starter mandag den 19. december, kl. 10.00:
Læs mere / Tilmeld på Facebook / Køb billet

 

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted på mere end 100 spillesteder den 7.-16. juli 2017. Tak til festivalens hovedbidragyder Nordea-fonden, der gør det muligt at præsentere jazz hele året rundt – fra den internationale og danske jazzhimmel til musikoplevelser i børnehøjde.