Dee Dee Bridgewater til Copenhagen Jazz Festival 2016 med hyldest til New Orleans


Den karismatiske sangerinde Dee Dee Bridgewater er med en karriere, der strækker sig over fire årtier, blevet et referencepunkt for moderne vokaldivaer verden over. På sit seneste album “Feathers” er hun rejst dybt ind i New Orleans’ rige musikhistorie, og det er udgangspunktet, når denne musikpersonlighed melder sin ankomst til Copenhagen Jazz Festival 2016 den 5. juli i DR Koncerthuset.

Dee Dee Bridgewater (f. 1950) er tredobbelt Grammy-vinder og fik for alvor sit gennembrud med “If You Believe” i Broadway-opsætningen af musicalen “The Wiz”, som hun også senere skulle modtage en Tony Award for. Hun startede sin karriere i slutningen af 60’erne, var medlem af Thad Jones/Mel Lewis Big Band i 70’erne og udsendte sin egen solodebut “Afro Blue” i 1974. Siden dengang har hun indspillet 18 album og optrådt med navne som Max Roach, Ray Charles, Sonny Rollins, Dizzy Gillespie og Dexter Gordon.

At hun er en sangerinde, som har dybe rødder i soul- og jazzhistorien, er hendes karriere et tydeligt bevis på. Her blander hun frit jazzklassikere med eget materiale og genrer som disco, soul, musicals, gospel og afrikansk musik. I 2010 vandt hun Best Jazz Vocal Album for sit hyldestalbum til Billie Holiday, og hendes seneste album “Feathers” fra 2015 tager udgangspunkt i New Orleans og klassikere som “Big Chief” (feat. Dr. John), “St. James Infirmary”, “What a Wonderful World” sammen med nye originalkompositioner som “Congo Square” og “C’est ici que je t’aime.”

Albummet er indspillet med det anerkendte New Orleans Jazz Orchestra, der er ledet af trompetist Irvin Mayfield, som tager os ned igennem byen forbi de afrikanske trommer på Congo Square, med de klassiske mardi gras-optog, brass band second line igennem Treme og til Dr. Johns støvede rhytm’n’blues-signaturer. Man kan med andre ord forvente en rundtur i amerikansk musikhistorie med udgangspunkt i New Orleans, der også er kendt som jazzens vugge.

Dee Dee Bridgewater, som senest gæstede Copenhagen Jazz Festival i 2009, slutter sig til festivalens øvrige Concert Hall Events i DR Koncerthuset, som på nuværende tidspunkt ser sådan ud:

4/7: Pat Metheny (US) – billetterne sælger hurtigt
5/7: Dee Dee Bridgewater (US) – nyhed
7/7: Branford Marsalis Quartet feat. Kurt Elling (US) – ny dato!
9/7: Richard Bona Mandekan Cubano (CAM/CU)
10/7: Burt Bacharach (US) – billetterne sælger hurtigt

Koncertinformation: Dee Dee Bridgewater (US)
Tirsdag den 5. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen
Billetsalget starter torsdag den 28. april kl. 10.00 via http://burl.nu/c8deq3