Frederiksberg summer af aktivitet under Copenhagen Jazz Festival


Med over 150 koncerter er der et væld af musikalske tilbud på Frederiksberg, der huser jazz for de mindste, kendte danske grupper og internationale jazznavne på Copenhagen Jazz Festival 2016 den 1. til den 10. juli.

Blandt spillestederne på Frederiksberg finder man Lindevangsparken, Frederiksberg Brandstation, Betty Nansen Teatret, Metronomen og Frederiksberg Centret. Der er som også fuld aktivitet hos Bartof Café, Bartof Station, Cafe Cadeau, Cafe Den Blå Hund, Frederiksberg Hovedbibliotek, Krøgers Have, Lindevang Kirke, Sankt Markus Kirke og M.G. Petersens Familiehave. Det samlede program kan ses på www.jazz.dk.

 

Girls in Airports på Frederiksberg Brandstation

Brandstationen på Howitzvej danner igen rammen for en enkeltstående koncert under Copenhagen Jazz Festival. Det er den mangefavnende “supergruppe” Girls in Airports har været på international himmelflugt med en blanding af melodiske fabler og instrumental etnojazz. Til Copenhagen Jazz Festival 2016 lander det albumaktuelle band til en once-in-a-lifetime koncertoplevelse på Frederiksberg Brandstation den 9. juli.

Girls in Airports’ lyd er en mangfoldig blanding af jazz, indie og folkemusik. Når det er sagt, er gruppen i sandhed en genrehybrid, der med afsæt i jazzen medtager traditioner fra alskens globale afkroge. Tilsammen har gruppen tre stærke albumudgivelser bag sig, og en lang række medrivende koncerter har slået gruppens navn fast på musikscenen såvel herhjemme som i udlandet.

Lørdag 9/7, Frederiksberg Brandstation kl. 19:00 – Girls in Airports

 

Danske koryfæer på ny eftermiddagsscene i Lindevangsparken

Plænerne i Lindevangsparken er et af Frederiksbergs travleste områder under årets jazzfestival. Hver eftermiddag kl. 16 mellem den 4. og 8. juli er fokus rettet mod anerkendte danske komponister og bandledere, når navne som Emborgs Alternativ, Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost, Jesper Lundgaards Love & Peace Band – The Music of Horace Parlan, Reverse og Jesper Bodilsens “Acouspace Plus” tager jazzen med ud i det grønne.

Mandag 4/7 –  fredag 8/7, kl. 16.00: Eftermiddagsjazz i Lindevangsparken / Fri entré

 

Fem fantastiske dage med gratis Jazz for Kids

Lindevangsparken er i år desuden hjemsted for koncerttemaet Jazz for Kids, når Copenhagen Jazz Festival inviterer til oplevelser for den næste generation af musikelskere. Her kan børn og voksne blandt andet se frem til 10 fantastiske koncerter med anerkendte danske musikere og en ekstra dimension af musikformidling særligt for børn. – Som en ekstra bonus afrundes programmet med en cirkusforestilling med jazzmusik. Der er fri entré til Jazz for Kids, som finder sted mandag til fredag i dagtimerne.

Mandag 4/7 – fredag 8/7, kl. 11.00 & kl. 13.00: Jazz for Kids i Lindevangsparken / Fri entré

 

Prominent trommeikon gæster Frederiksberg

Der er tale om et temmelig prominent besøg, når den amerikanske trommeslager Brian Blade spiller hele fire koncerter på Betty Nansen Teatret på Frederiksberg. Blade er en af de seneste års hotteste tryllekunstnere bag trommerne og har spillet med folk som Daniel Lanois, Bob Dylan, Joni Mitchell og Wayne Shorter – med sidstnævnte som fast medlem af sax-ikonets kvartet siden 2000. Cowbell har i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival 2016 inviteret Brian Blade til et kunstnerophold i Danmark, hvor han altså kan opleves i en række konstellationer fra 7.-10. juli. Samme sted kan man desuden opleve hyldestkoncerten “Eric Satie 150 år” feat. Marilyn Mazur og Cæcilie Norby.

Mandag 4/7 – tirsdag 5/7, Betty Nansen Teatret – Eric Satie 150 år
Torsdag 7/7 – søndag 10/7, Betty Nansen Teatret – Brian Blade m. fl.

 

Lækker vokaljazz i Frederiksberg Centret

Frederiksberg Centret på Falkoner Allé er et af Copenhagen Jazz Festivals nye spillesteder. Her kan publikum se frem til en perlerække af stærke kvindestemmer, når blandt andre Sinne Eeg, Maria Montell og tre andre talentfulde vokaler indtager Frederiksbergs shoppingcentrum fra den 2.-10. juli. Sinne Eeg er en af Danmarks helt store jazzstemmer og én af Europas betydeligste jazzsangerinder. Hun har vundet et utal af priser, optrådt verden over og regnes i dag for én af Danmarks jazzdronninger. Maria Montell er en af de største danske popsangerinder i nyere tid og har de seneste år udforsket sine evner som sangskriver med sine sødmefulde og jazzede sange.

Frederiksberg Centret – Sinne Eeg, Maria Montell, Kira Martini, Birgitte Soojin, Yazminn / Fri entré

 

Copenhagen Jazz Festival har eksisteret siden 1979 og er én af Europas største jazzfestivaler. Den 38. udgave af Copenhagen Jazz Festival tæller mere end 1300 koncerter fordelt på 120 spillesteder i København og på Frederiksberg den 1.-10. juli 2016. Se programmet på: www.jazz.dk/koncerter