Jazz Remixed indtager Kastellet med seks timers pladepicnic


Der er lagt op til et brag af varme og inciterende toner til en udvidet udgave af Jazz Remixed, når Copenhagen Jazz Festival onsdag den 6/7 giver jazzhistorien den helt store tur i blenderen. Danske og udenlandske DJs og producere fortolker nogle af deres yndlingskunstnere og perioder fra den mangefarvede latinjazz i rolige omgivelser midt i pulserende København.

Det gratis arrangement foregår på Kastellet, det grønne militæranlæg på grænsen mellem Indre By og Østerbro, der for nylig åbnede græsarealet ved den flotte gamle mølle op for offentligheden efter at have været lukket land i århundreder. Her kan publikum se frem til en eftermiddag og aften fyldt med velkuraterede bud på latinjazz – fra Cal Tjader til João Gilberto og alskens sambaficerede jazzobskuriteter.

 

Cal Tjader Remixed feat. Shatter Hands & Khal Allan

Blandt fortolkerne finder man to erfarne herrer fra DJ/hiphop-miljøet, rapper Khal Allan og producer/DJ Johan Klinkvort aka Shatter Hands. Under navnet Khal Shatter leverer de to ivrige pladesamlere et live hiphop-show baseret udelukkende på samples hentet fra den amerikanske vibrafonist og latinjazz-pionér Cal Tjader. Tjaders album er ofte kendetegnede ved deres sparsommelige lydbillede, der giver både Khal Allan og Shatter Hands rum til at klippe og klistre med det originale materiales tålmodige klange.

 

Samba Jazz Remixed feat. Marcelinho Da Lua (BRA)

Vi er også glade for at kunne byde brasilianske Marcelinho Da Lua velkommen i det danske sommervejr. Da Lua bringer en række sjældenheder på vinyl fra sin store sambajazz-samling i spil. Den sprøde lyd af brasilianske jazztrioer i tidshop direkte fra 50’erne og 60’erne bliver taget under kærlig behandling og remixet med loops og scratches på en måde, der vil få hoveder og hofter til at vippe lystigt. Marcelinho Da Lua er DJ og producer fra det brasilianske band Bossacucanova, som har grammy-nomineringer og masser af store gigs og festivaler på CV’et.

 

Gilberto Remixed feat. Epic Vinyls from Brazil, Marquinho da Dona Geralda & Jakob Dinesen

Rasmus Schack har som sit alter ego DJ Contracapa med projektet Epic Vinyls from Brazil sat sig for at gå i dybden med vinylplader fra den brasilianske musikarv. Det udmønter sig i en række tematiske mixtapes og radioprogrammer, der er frit tilgængelige på Soundcloud og The Lake Radio. Til Jazz Remixed tager han udgangspunkt i bossanovaens historie inspireret af både João, Astrud og Bebel Gilberto i en session, der kombinerer vinylplader, loops, beats og gæstemusikere.

Onsdag 6/7, kl. 16-22 på Kastellet – INFO // FRI ENTRÉ

Jazz Remixed er Copenhagen Jazz Festivals tilbagevendende møde mellem jazzhistorien og en moderne og nysgerrig samplekultur i grænsefeltet mellem analog og digital. Hvert år inviterer festivalen en lille håndfuld af landets bedste djs og musikformidlere til at sætte deres fingeraftryk på en del af jazzen, som inspirerer dem på den ene eller anden måde. Jazz Remixed har været en fast del af Copenhagen Jazz Festival siden 2009, og kulturmødet foregår i hovedreglen udendørs med gratis adgang for alle.