Musikernes jazzfestival – Girls in Airports


I et forsøg på at skabe overblik over festivalens store udbud af koncerter og særlige tiltag har Copenhagen Jazz Festival allieret sig med en udvalgt skare af fyrtårne og videnpersoner inden for jazzen – for hvem kender jazzen bedre end jazzen selv? En række musikere, journalister og komponister har alle givet deres helt personlige bud på mulige højdepunkter under Copenhagen Jazz Festival lige fra specifikke koncerter og særlige spillesteder til gode hyggekroge, hvor man kan hvile ørene midt i al musikken.

Girls in Airports fortæller ordløse historier med deres delvist improviserede og lettere syrede jazzkompositioner med elementer af folkemusik fra hele verden. Det har skaffet dem anerkendelse langt uden for Danmarks grænser, og siden 2010 har bandet turneret i både Brasilien, Kina, USA og Europa. Gruppen tæller fem medlemmer, der foruden denne gruppe jonglerer med forskellige soloprojekter, som også kan opleves til årets Copenhagen Jazz Festival – Lars Greve, Martin Stender, Mathias Holm, Victor Dybbroe og ikke mindst Mads Forsby. Det samme kan Girls in Airports, der optræder på Frederiksberg Brandstation.

Lørdag den 9/7, kl. 21:00 på Frederiksberg Brandstation – Girls in Airports – Læs mere // Køb billetter

 

Girls in Airports anbefaler på Copenhagen Jazz Festival 2016

Vi er en slags børn af Jazzfestivalen. Før vi selv spillede, tog vi rundt og hørte så meget forskellig musik som muligt og lærte, at de største oplevelser med musikken er, når man lader sig overraske. Vi anbefaler derfor, at man prøver at høre noget nyt, som måske kunne være:

Lørdag den 2/7, kl. 21:00 i Jazzhouse – Hanoi°Berlin Feat. Lotte Anker – Læs mere

Utippet møde mellem improvisationsmusikere fra Tyskland og Vietnam. Alene pianisten Andrea Neumann er det hele værd, og denne aften har de Lotte Anker med som bonus.

Søndag den 3/7, kl. 19:00 på Café Emma – Tomas Franck/Christina Von Bulow Quartet – Læs mere

Christina Von Bülow, Tomas Franck, AC og Frands Rifbjerg – det perfekte lineup når man gerne vil høre de bedste spille uanfægtet jazz.

Mandag den 4/7, kl. 13:00 i Lindevangsparken – Adi Zukanovic & Anders Lauge Meldgaard Tangentinstrument Duo – Læs mere

Man kan diskutere om det er for børn, og nogen vil måske også gide diskutere om det er jazz. Det er altsammen ligegyldigt. Adi og Anders spiller legesyg og velspillet musik for alle!

Onsdag den 7/7, kl. 17:00 i Skuespilhusets foyer – J. Lund, A. Hartvig, M. Bertel, A. Führer & TR Kirstein plays Circles & 28 – Læs mere

Johs Lund har altid gang i noget – skal man være lidt ajour, er det her, det sker.

God festival!

 

Copenhagen Jazz Festival har eksisteret siden 1979 og er én af Europas største jazzfestivaler. Den 38. udgave af Copenhagen Jazz Festival tæller mere end 1300 koncerter fordelt på 120 spillesteder den 1.-10. juli 2016. Info & program: www.jazz.dk/koncerter