Something Else til historiske omgivelser i Arbejdernes Festsal


Copenhagen Jazz Festivals alternative koncerttema Something Else rykker til historiske omgivelser i Arbejdernes Festsal, der blev opført i 1879 og i dag er genetableret i sin oprindelige form af Arbejdermuseet.

Oplev bl.a. et nyt projekt med Kira Skov and the Never Young Orchestra, en skarp jazz-opsætning af Nikolaj Nørlunds band, to nye bud på dansk musik anno 2016 i form af Kentaur og CTM, samt et brag af et afdansningsbal med Hess Is More og Eminent Euro Exception Ensemble, der lukker festsalen fredag den 8. juli.

Tilmeld dig på Facebook her:
4/7: Kira Skov and the Never Young Orchestra / Copenhagen Jazz Festival 2016
5/7: Kentaur / Copenhagen Jazz Festival 2016
6/7: CTM / Copenhagen Jazz Festival 2016
7/7: Nikolaj Nørlund / Copenhagen Jazz Festival 2016
8/7: Hess Is More / Copenhagen Jazz Festival 2016

 

Kira Skov and the Never Young Orchestra

Kira Skov har, siden hun debuterede på den danske musikscene med Kira and The Kindred Spirits i 2002, etableret sig som en artist med mange facetter.

Til koncerten under årets jazzfestival har Kira Skov udover sit faste orkester allieret sig med Maria Faust, som også skrev en række hornarrangementer til hendes seneste udgivelse. Skov og Faust har fornyligt indgået et ambitiøst kompositorisk samarbejde, som skal udmønte sig i en indspilning i en forladt ortodoks kirke i Estland til efteråret. Man kan forvente, at de vil spille en enkelt smagsprøve herfra. Derudover har Maria Faust til lejligheden skrevet flere hornarrangementer til en række sange fra Kira Skovs bagkatalog, der vil fremføres af en blæserkvartet med Maria Faust som styrmand.

Repertoiret er sammensat af sange fra sangerindens seneste to udgivelser og enkelte sange fra hendes hyldest til Billie Holiday, “Memories of Days Gone By”

Mandag 4/7, kl. 21.30 på Arbejdermuseet // INFO & KØB BILLET

 

kentaurhundebilledet

Kentaur

Den anmelderroste trio Kentaur byder på stemningsfuld og intim neo-soul under Copenhagen Jazz Festival 2016.

I et øko-kollektiv langt ude på Lollands marker, væk fra Københavns jag og stress, har de tre medlemmer, vokalist Marc Bjørn Roland, producer Mikkel Juul Jensen og producer Søren Stenager, skrevet og indspillet deres sange. Kentaurs ambition har været at lægge egoerne på hylden og befri sangene fra terapeutiske eller prædefinerede behov. Sangene skal leve deres eget liv, og håbet er, at det giver lytteren plads til at lægge egne stemninger, fortolkninger og oplevelser i dem.

På årets festival præsenterer Kentaur en neo-soul, der genlyder af deres tidlige kærlighed til 1970’erne og 80’ernes R’n’B, og som er båret af en dyb fascination af det uudgrundelige og det banale.

Tirsdag 5/7, kl. 21.30 på Arbejdermuseet // INFO  & KØB BILLETTER

CTM

CTM

Kritikerroste CTM er en forkortelse for Cæcilie Trier Musik og et alias for den danske cellist, sanger og komponist Cæcilie Triers hovedprojekt. I 2012 udkom debut-EP’en “Variations”, som blev rost af en lang række af kritikere i Danmark og udlandet. “Suite for a Young Girl”, der udkom i januar i år, er opfølgeren til debuten og fik samme flotte medfart.

Cæcilie Trier har tidligere slået sine folder som cellist i art pop-gruppen Choir of Young Believers, samt med soloprojektet Chimes & Bells. En række samarbejder med beslægtede sjæle centreret omkring spillestedet Mayhem er det også blevet til.

Med CTM afsøger Cæcilie Trier både den menneskelige stemme og en spartansk, næsten minimalistisk blanding af filmiske klangflader, klassisk orkestrering og reallyde.

Onsdag 6/7, kl. 21.30 på Arbejdermuseet // INFO & KØB BILLETTER

 

Nørlund

Nikolaj Nørlund

Den danske sanger og sangskriver Nikolaj Nørlunds seneste album, Villa, er en særlig sag. Albummet består nemlig af 12 sange, som Nørlund har skrevet udelukkende med Copenhagen Phil for øje. Når Nørlund optræder i Arbejdermuseet under Copenhagen Jazz Festival er det dog med en noget mindre besætning i ryggen. Her er han flankeret af blandt andre pianisten Adi Zukanovic og den anmelderroste cellist og sangskriver Cæcilie Trier.

Efter en årrække som frontmand i gruppen Trains and Boats and Planes indledte Nikolaj Nørlund indledte i 1996 sin solokarriere med albummet Navnløs. Siden er det blevet til en række soloudgivelser samt en stribe plader med gruppen The Rhonda Harris. Sideløbende har Nørlund skabt sig et navn som en af landets fremmeste producere.

Torsdag 7/7, kl. 21.30 på Arbejdermuseet // INFO & KØB BILLETTER

 

image002

Hess Is More

Hess Is More startede som et elektronisk soloprojekt for Mikkel Hess og har gennem årene udviklet sig til sin nuværende form – et cirkulært transatlantisk ensemble med medlemmer baseret i København, New York og Berlin.

D​e ti musikere i Hess Is More “Eminent Euro Exception Ensemble” skaber med deres unikke instrumentering og uortodokse arrangementer en dansabel og dog forundrende koncert. Ørehængende melodier og messe-lignende tekster der kan jage dig i dagevis. Det nye repertoire er en fejring af energien og samspillet i gruppen og klinger i grænselandet mellem elektronisk dansemusik, afro, krautrock og jazz.

Fredag 8/7, kl. 21.30 på Arbejdermuseet // INFO & KØB BILLET

 

Om Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival er én af Europas største jazzfestivaler. Festivalen finder sted over 10 dage i begyndelsen af juli på 120 spillesteder i hele København og på Frederiksberg. Med et samlet publikumstal på mere end 250.000 gæster er Copenhagen Jazz Festival en samlende og inkluderende begivenhed, der viser, at jazzen stortrives i den historiske jazzby København.

Den 38. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 1.-10. juli 2016. Info: www.jazz.dk.