Guide: Tag med ud i natten på Copenhagen Jazz Festival


Koncerten er slut, jublen stilnet af og timerne blevet mindre – men jazzen fortsætter. Natjazz er lige så naturlig en del af Copenhagen Jazz Festival som de mange optog i dagstimerne, og årets festival er ingen undtagelse. Her står der ‘fri leg’ på skemaet for festivalens mange musikere, der giver nyt liv til jazzen – også efter mørkets frembrud.

Natjazz er som regel der, hvor danske musikere jammer med vennerne og internationale stjerner overrasker med spontane besøg på byens jazzklubber – Lady Gaga, Macy Grey og Wynton Marsalis er blandt de store stjerner, der har lagt vejen forbi.

I år kan du blandt andet opsøge de traditionelle jams på La Fontaine, der fortsætter sin stolte historik med daglige midnats-sessions. Det samme gør Børneteatret på Christiania, hvor der kl. 02 er rig mulighed for at slukke efter. Jazzhus Montmartre har i år fået den New York-baserede saxofonist Grant Stewart til at kuratere sine ni natjams, der også får Phil Stewart bag trommesættet og Graig Earle på bas.

Cava Bar er det igen Mikkel og Nikolaj Hess, der i selskab med AC på bas indtager spillestedet med deres Spacelab Late Night hver nat/aften under festivalen – trioen lover “klassiske Spacelab-hits, ny musik, standards og alt det som vil vise sig i øjeblikket.” På Galathea Kroen bliver det i år til to aftener med natjazz, den 7. og 14. juli. Et af festivalens nye, jammede tiltag er Soul Food Jam, der med percussionist Ayi Solomon som bagmand huserer på både Husets Teater og Råhuset i Kødbyen.

 

Natjazz på Copenhagen Jazz Festival 2018:

6/7 – 14/7, kl. 23:30 – Late Night Jam Session – Jazzhus Montmartre

6/7 – 15/7, kl. 23.45 – La Fontaine Nights – Jamsession – La Fontaine

6/7 – 15/7, kl. 00:30 – Hess / AC / Hess: Spacelab Late Night – Cava Bar

6/7 – 15/7, kl. 02:00 – Jazz Jam – Christianias Børneteater

7/7 + 14/7, kl. 23:59 – Galathea Jam – Galathea Kroen

8/7, kl. 23.00 – Soul Food Jam Session – Raahuset

11/7 + 12/7, kl. 00:30 – Soul Food Jam Session – Husets Teater

 

Copenhagen Jazz Festival 2018 finder sted på flere end 100 spillesteder den 6.-15. juli. De internationale hovednavne tæller bl.a. Brad Mehldau, The Roots, Melody Gardot, Pharoah Sanders, Rokia Traoré, Charles Lloyd, Hermeto Pascoal, Sons of Kemet, Seu Jorge, Mulatu Astatke m.fl.