Jesper Thilo er årets modtager af Palæ Bars Jazzpris


Copenhagen Jazz Festival 2018: Når det traditionsrige københavnerværtshus Palæ Bar fredag 6. juli 2018 uddeler Palæ Bars årlige jazzpris er modtageren saxofonisten Jesper Thilo (f. 1941). Foto af Gorm Valentin.

Thilo må betegnes som en vaskeægte legende på den danske jazzscene. Han har været aktiv i jazzmiljøet siden 1950erne og har siden spillet med en lang række fremtrædende danske og udenlandske jazzmusikere. Han blev uddannet på musikkonservatoriet som klarinettist og mestrer flere rørbladsinstrumenter. Det er dog især som tenorsaxofonist, at Jesper Thilo er mest kendt og elsket for sit spil.

Han har udsendt en lang række pladeudgivelser i eget navn og som medlem af forskellige grupper og konstellationer. I en årrække spillede Jesper Thilo med i Arnvid Meyers toneangivende swingorkester, mens han med årene også har været medlem af en række danske orkestre som Niels Jørgen Steens A-Team, Kansas City Stompers, Ernie Wilkins Almost Big Band og, ikke mindst, DRs Big Band, hvor Thilo var medlem i perioden 1966-1990.

Jesper Thilos spillestil har dybe rødder i den amerikanske swing- og bebop-tradition, hvor Jesper Thilo nærer et musikalsk slægtskab med jazzikoner som Ben Webster og Coleman Hawkins. Men Thilo har på overbevisende vis formet disse inspirationer til sit eget særprægede udtryk, der har gjort ham til en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister inden for mainstream-jazzen.

Prisoverrækkelsen foregår på traditionen tro på Palæ Bar fredag 6. juli, kl. 14.00, hvor Jesper Thilo efterfølgende vil spille et par numre. Der er fri entré, så kom til Ny Adelgade og vær med til at give den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival en flot start.

Om Palæ Bars Jazzpris:
Palæ Bar er et traditionsrigt værtshus beliggende i centrum af København. Palæ Bars Jazzpris blev første gang uddelt i 1990 og er blevet en institution i det danske jazzmiljø. Blandt de tidligere vindere finder man danske og internationale jazzmusikere som Bob Rockwell, Alex Riel, Duke Jordan, Hugo Rasmussen og Mona Larsen. Med hæderen følger 25.000 kroner samt en portrætforevigelse i glas og ramme skabt af bladtegneren Jørgen Saabye. Prisen er finansieret af Palæ Bars egen kasse, uden støtte og sponsorater.