Vingesus

thumb image

Vingesus

Vær med, når Copenhagen Jazz Festival, DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom og DRC Dansk Flygtningehjælp gentager succesen og inviterer til Vingesus i Nordvest ved AUTOPOUL – to dage med DJ’s, koncerter, talks, smagsprøver og udstillinger. Alle er velkommen, det er gratis, og man må medbringe egen mad.

Vært og konferencier er Manila Ghafuri, som modtog menneskerettighedsprisen i 2022 og er medstifter af den afghanske velgørenhedsorganisationen AnaR og forperson i Rapolitics. Med sit stærke engagement tager hun gæsterne med på en rejse gennem programmets fortællinger og musikkens vingesus.

Det internationale musikprogram har rødder i Mellemøstens guldalder – gemte perler med referencer til persisk poesi, egyptisk shaabi, kurdiske tekster, traditionel instrumentering – alt sammen fremført af tværkulturelle topmusikere med en moderne klang og en improviserende tilgang fra jazzens verden. Musikken er kurateret i samarbejde med den progressive musikforening bag Fanø Free Folk Festival. Livemusik-programmet bliver krydret med toneangivende DJs og selectors fra den københavnske klubscene og byens community-radioer.

Talkprogrammet udspringer af DFUNK’s kreative meningsdanner-forløb, Udtaler, hvor unge med flugterfaringer udtrykker og engagerer sig i emner, de brænder for. Et fælles fokus for dette års fire talks vil være, hvordan de inviterede direkte og indirekte arbejder indigneret, kreativt, omsorgsfuldt og solidarisk med at skabe små og store forandringer for sig selv og andre, når de skaber fortællinger gennem det talte ord, film, podcast, billeder, kunst, musik, poesi, litteratur, jura, aktivisme, arkitektur, tøj, dans samt skuespil.

Der vil også være mulighed for at blive klogere på Dansk Flygtningehjælp og DFUNK’s arbejde gennem et Frivillighjørne, og fordybe sig i udstillinger skabt i samarbejde med blandt andet Røde Kors.

Vingesus Koncerter