Britisk freejazz-saxofonist og franske eksperimentalister indtager Vinterjazz i uge 3


Det britiske freejazz-ikon Evan Parker er tilbage på dansk grund med en mindre Vinterjazz-turné i selskab med Jacob Anderskovs frittænkende trio Kinetics. Sidste uge af Vinterjazz byder desuden på turné med de franske eksperimentalister Cantenac Dagar, der giver dobbeltkoncerter med forskellige danske grupper. Fælles for begge internationale grupper er, at de kan opleves fra København til Aalborg.

Den britiske saxofonist Evan Parker har siden begyndelsen af 1970’erne stået som et af fyrtårnene på den europæiske jazz- og improvisationsscene. Evan Parkers musikalske partnere – bl.a. på en del ECM-udgivelser – inkluderer Derek Bailey, Tony Oxley, Peter Kowald, Alexander von Schlippenbach, Paul Lovens, Barry Guy, Anthony Braxton, Cecil Taylor, Paul Bley, Rashied Ali, Robert Wyatt, Globe Unity Orchestra m.fl. Parker inviterede i marts 2016 den danske pianist og komponist Jacob Anderskovs trio ”Kinetics” (med Anders Vestergaard og Adam Pultz Melbye) til at ledsage ham til hans månedlige koncert på Vortex i London. Det gunstige samarbejde har nu ført til en europæisk turné i februar, der også finder vej forbi Vinterjazz 2018.

Huset i Aalborg — tirsdag 20/2, 20:00 – Læs mere & køb billet
Koncertkirken, København — onsdag 21/2, 20:00 – Læs mere & køb billet
Sunship / Salonen, Aarhus — torsdag 22/2, 21:00 – Læs mere & køb billet

Cantenac Dagar er en eksperimenterende duo fra Frankrig. Den ene part spiller på forstyrret og desorienteret banjo og den anden part tager sig af human beatbox og manipuleret båndoptager (!) Cantenac Dagar skaber med dette ekstreme set-up en primitiv og organisk lyd, der lyder som en form for futuristisk folklore. Cantenac Dagar sætter en dyd i at skabe unik lyd til koncerter og herved aldrig gentage sig selv eller forfalde til prædefinerede skabeloner. Cantenac Dagar har delt scener med så bred en vifte af navne som fx This Heat, The Ex, Tortoise, Pere Ubu, Wolf Eyes og Acid Mother’s Temple.

Teater Momentum, Odense — mandag 19/2, 21:30 – Læs mere & køb billet
Alice, København — tirsdag 20/2, 20:00 – Læs mere & køb billet
Tape, Aarhus – onsdag 21/2 kl. 21:00 – Læs mere & køb billet
Platform 4 / Danish Vashiyas, Aalborg – lørdag 24/2 kl. 20:00 – Læs mere & køb billet

Den 18. udgave af Vinterjazz finder sted den 2. til 25. februar 2018 på flere end 150 spillesteder og arrangører fordelt over hele landet. Se alle koncerter på www.jazz.dk/koncerter