Fyn opgraderer koncertaktiviteten på Vinterjazz 2016


Der er tale om en fordobling af koncertaktiviteten på Fyn, når blandt andre Studenterhus Odense og musikforening Giant Steps i Svendborg i år melder sig under Vinterjazz-fanerne.

Fyn er en af de landsdele, der i år ser den største stigning i antallet af spillesteder og koncerter under Vinterjazz 2016. Mens øen i 2015 kunne byde på sammenlagt 13 koncerter, så er tallet i år over 30. Det skyldes ikke mindst steder som Studenterhus Odense og Giant Steps i Svendborg, der begge byder på et spændende koncertprogram under årets festival.

Se alle koncerter i Region Syddanmark her

 

Nye rammer i det fynske

For Studenterhus Odenses vedkommende sker det med et klart sigte på også at blive kendt som et jazz-orienteret spillested – foruden dets mange andre aktiviteter. Her kan man i løbet af Vinterjazz 2016 blandt andre opleve den stærke danske komponist Kathrine Windfeld med big band, trommeslager Terkel Nørgaards kvartet og en række andre danske og internationale konstellationer. Syv af spillestedets ni koncerter er gratis.

Musikforeningen Giant Steps i Svendborg  har i en årrække huseret på spillestedet Arne B, hvor de årligt arrangerer 45-50 koncerter med fokus på både jazz og verdensmusik. Foreningen har tidligere været en del af Vinterjazz, men sprang over i 2015. Nu er de tilbage med fire koncerter, hvor man blandt andet har mulighed for at høre fusionsheltene JazzKamikaze og det internationalt anerkendte folk-ensemble Afenginn.

Også Foderstoffen i Ringe, der meget passende holder til i en nedlagt foderstofforretning i det midtfynske, er et af de nye venues på Vinterjazz 2016. Her kan man både opleve Søren Rislund og hans trio, Brødrene Damp, samt en akustisk aften med sangerinden Dorthe Gerlach kendt fra gruppen Hush.

 

Gammel kending og unge takter

Den største mængde aktivitet står det veletablerede spillested Dexter i Odense for. Dexters grundlægger Poul William Falck modtog i 2014 P8 Jazz-prisen for sit mangeårige virke i den fynske jazz. Spillestedet, der i dag er drevet af Musikhuset Posten og Odense Live Fonden, står i år for hele 15 koncerter. Det giver publikum mulighed for at opleve så forskellige kunstnere som Ibrahim Electric, den polske legende Tomasz Stanko Experience, kollektivet Eget Værelse, storswingende Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine og meget, meget mere.

Fyn får desuden besøg af koncertrækken Wild at Heart, hvor de to nyskabende bands Eget Værelse og Shitney gæster henholdsvis spillesteder og musikskoler. Odense Musikbibliotek lægger desuden hus til en koncert med den polske superpianist Artur Tuznik og hans kvartet. Tuznik kan desuden opleves bag tangenterne ved koncerterne med The Tomasz Stanko Experience.

OBS: Tuzniks koncert på Odense Musikbibliotek er blevet rykket til torsdag den 11/2 kl. 20:00 og ikke kl. 13:30, som det ellers er oplyst i det trykte program.

 

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Vinterjazz 2016 finder sted 5.-28. februar på mere end 100 spillesteder i hele landet. Se alle offentliggjorte koncerter til Vinterjazz 2016.