Udvalgte danske highlights på Vinterjazz 2016


Fredag den 5. februar starter årets første store jazzfestival på mere end 100 spillesteder i hele landet. I alt rummer festivalen hele 650 koncerter – så hold øje med, hvad der sker i nærheden af dig.

Koncerter i Storkøbenhavn
Koncerter på resten af Sjælland
Koncerter i Midt- og Nordjylland
Koncerter i Syddanmark

Herunder sætter vi fokus på udvalgte danske highlights, men der er selvfølgelig meget mere på programmet af både internationale og danske navne. Der er på nuværende tidspunkt udsolgt til koncerterne i København med Dr. Lonnie Smith Organ Trio (US), Sinne Eeg, Cæcilie Norby, samt “Old News” med Emil de Waal+ Nulle, Randi Laubek, Band Ane m.fl. – Jazz.dk bliver løbende opdateret med billetinformation.

Se det samlede program for Vinterjazz 2016

 

Ambitiøs koncertturné vil samle jazzen

Fem koncerter i hele landet, seks jazzmusikere og to lyrikere. Der er tale om et af festivalens store tilløbsstykker, når trommeslager og komponist Kresten Osgood den 17.- 21. februar kører landet tyndt med sit ensemble SØLVTØJET, der er skabt specielt til Vinterjazz 2016. Tradition og eksperiment, mainstream og niché og musikere fra flere grene og generationer af den spraglede jazz mødes i SØLVTØJET, der foruden Kresten Osgood består af Jesper Thilo, Lotte Anker, Jeppe Zeeberg, Nicolai Munch-Hansen, Jonas Stuck og forfatterne Lars Skinnebach og Signe Gjessing.

Målet er at udvide rummeligheden i dansk jazz, og det kræver gensidig tillid – ikke mindst fra publikum – at nå en fællesnævner gennem musikken.

17/2, kl. 20:00 → Atlas, Aarhus
18/2, kl. 20:00 → Pitstop, Kolding
19/2, kl. 21:00 → Stars, Vordingborg
20/2, kl. 21:00 → Jazzhouse, Kbh. K
21/2, kl. 15:00 → Forbrændingen, Albertslund

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Kulturradikalisme og jazzen – Frands Rifbjerg & friends

Siden juni 2015 har udstillingen om den afdøde og ikoniske forfatter og journalist Klaus Rifbjerg været en væsentlig del af Den Sorte Diamants kulturtilbud. Rifbjerg var i det meste af sit liv en stor tilhænger af jazzmusik, og som en ekstra hyldest til sin far har Rifbjergs søn, trommeslager Frands Rifbjerg udvalgt en lille gruppe musikere til en aften i Dronningesalen. Sammen forsøger de at nå en nutidig musikalsk kommentar på begrebet kulturradikalismen – en strømning i dansk kultur, som Klaus Rifbjerg i høj grad befandt sig midt i.

Line-up: Marie Fisker (sang), Anders Christensen (kontrabas), Kasper Tranberg (trompet), Søren Kjærgaard (klaver), Frands Rifbjerg (trommer)

Lørdag 6. februar, kl. 20:00 → Den Sorte Diamant, Kbh. K, KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Premiere: Lennart Ginman solo

Premiere på kontrabassist Lennart Ginmans nye soloprojekt i eksklusive rammer i DR Koncertsalen. Forvent processeret kontrabas, klassiske trommemaskiner, filtre, loop-pedal og rigeligt med effekt-pedaler i et filmisk og dybt nordisk lydunivers. Oplev Ginmans improviserende stortalent samme aften som den spanske sangstjerne Concha Buika indtager salen.

Concha Buika (ES) + support: Lennart Ginman solo box & bass
21/2, kl. 20:00 → DR Koncerthuset, Koncertsalen, KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Carsten Dahl Trio

Stærk, nordisk trio med allestedsnærværende pianist og improvisator Carsten Dahl i front. Trioen tager udgangspunkt i den traditionelle jazz og lader improvisation møde kendte jazzstandards i øjeblikkets musik.

20. februar, kl. 21:00 → Amager Bio
21. februar, kl. 17:00 → Jazzselskabet / Aarhus Kunsthal

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Eget Værelse

Musikkollektivet og pladeselskabet Eget Værelse består af Maria Bertel, Jaleh Negari, Sonja LaBianca, Maria Diekmann og Anja Jacobsen. Sammen og hver for sig udforsker de et væld af genreoverskridende, musikalske udtryk.

16/2, kl. 20:00 → Jazzhouse, Kbh. K
18/2, kl. 20:00 → Radar, Aarhus
19/2, kl. 16:00 → Dexter, Odense
21/2, kl. 15:00 → Musikhus Elværket, Holbæk
24/2, kl. 16:00 → Tapperiet, Køge

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Shitney (Faust/Wikström/Amsler)

Shitney er tre kvinder, der alle befinder sig på kanten af musikalsk normalitet – Qarin Wikström, Katrine Amsler og Maria Faust. Med Shitney skaber de et uforudsigeligt miks af konkret og abstrakt ved brug af beats, samplinger, syntetiske og akustiske lyde.

Koncertrækken med Eget Værelse og Shitney er en del af temaet Wild at Heart.

16/2, kl. 20:00 → Jazzhouse, Kbh. K
18/2, kl. 20:00 → Radar, Aarhus
19/2, kl. 16:00 → Svendborg Musikskole
24/2, kl. 19:00 → Vesthimmerlands Musikhus
25/2, kl. 19:00 → Kulturhotellet, Rønde
26/2, kl. 16:00 → Skolegade 4, Hjørring

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Ibrahim Electric

Jazz, funk, tidlig rock ’n’ roll, soul, blues, disco, afrobeat og meget mere er elementer i gryden hos trioen Ibrahim Electric bestående af guitarist Niclas Knudsen, trommeslager Stefan Pasborg og Hammond-organist Jeppe Tuxen – et af de mest originale og populære nye jazzrock-orkestre på den europæiske musikscene.

5/2, k. 20:00 → Dexter, Odense
6/2, kl. 20:00 → Kulturværftet, Helsingør
11/2, kl. 21:00 → Huset Esbjerg

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Mathias Heise Quadrillion

Mathias Heise er et talent af helt utrolige dimensioner, både som instrumentalist på mundharpe og tangenter samt som komponist. Kvartetten Mathias Heise Quadrillion har skabt et helt usædvanligt og meget personligt udtryk med egne, originale kompositioner i et særegent univers af jazzfusion.

6/2, kl. 20:00 → Kulturværftet, Helsingør
24/2, kl. 20:00 → Godset, Kolding

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

The Black Nothing

I den elektro-akustiske tentet The Black Nothing mikser frontmand, pianist og komponist Anders Filipsens moderne klassisk musik med avantgarde-jazz og seriel musik på en ny og skelsættende måde. “Paths” blev præmieret som et af 2015’s bedste værker af Statens Kunstfond.

19. februar, kl. 21:00 → Jazz Club Loco / Stengade, Kbh. N, KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Kjærgaard/Westergaard/Lovens

Aarhus-premiere på dansk/tysk drømmetrio samlet af pianist Søren Kjærgaard med den Berlin-baserede bassist Jonas Westergaard og den tyske freejazz-trommeslager, Paul Lovens. Kjærgaard/Lovens giver desuden duokoncert dagen efter i København.

10. februar, kl. 20:00 → Atlas, Aarhus, KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Kathrine Windfeld Big Band (DK/SE/NO)

Ungt, ekspressivt orkester med 15 medlemmer spiller komponist og pianist Kathrine Windfelds attitudestærke, poetiske og rytmisk raffinerede kompositioner med inspiration fra bl.a. Cannonball Adderley og Dave Holland Big Band.

5. februar, kl. 21:00 → Studenterhus Odense
6. februar, kl. 19:30 → Taastrup Kulturcenter

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

DR Big Bandet

DR Big Bandet tager på turné fra Frederikshavn i nord til Sønderborg i syd. Ved de fire ‘Pittstops’ består programmet af highlights fra bandets bagkatalog – dog med særlig fokus på Ray Pitts’ klassikere fra hans tid med DR Big Bandet.

16/2, kl. 19:30 → Musiske Hus, Frederikshavn
17/2, kl. 18:30 → Jazz9700, Brønderslev
19/2, kl. 19:30 → Vesthimmerlands Musikhus
21/2, kl. 16:00 → Sønderborghus

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

JazzKamikaze

JazzKamikaze fejrer deres 10 års fødselsdag med en danmarksturné. Her vil man kunne opleve en lang række sange fra deres bagkatalog – det bliver instrumental power-fusionsjazz med højoktane soloer.

12/2, kl. 20:00 → Atlas, Aarhus
14/2, kl. 15:00 → Sønderborghus
17/2, kl. 20:00 → Dexter, Odense
18/2, kl. 20:00 → Giant Steps, Svendborg

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Mads Tolling Quartet “En Hyldest til Svend Asmussen”

For få år siden forærede Svend Asmussen den danske violinist Mads Tolling en stor del af sin nodesamling med adskillige håndskrevne nodeark imellem. Han leder nu sin egen gruppe, der med det anerkendte album, ”The Playmaker,” for alvor blev sat på jazzens verdenskort med flotte anmeldelser i bl.a. Washington Post – og herhjemme i Berlingske Tidende.

13/2, kl. 20:00 → Den Sorte Diamant, KØB BILLETTER // LÆS MERE
28/2, kl. 13:30 → Gladsaxe Jazzklub / Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus, KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Hugh Steinmetz Sekstet

Den danske trompetist og komponist Hugh Steinmetz var i 1960’erne og 1970’erne en af pionererne indenfor free jazzen. Denne aften stiller Steinmetz med sin sekstet, et format han genoptog for en halv snes år siden, hvor tre garvede blæsere suppleres med en ung rytmegruppe.

17/2, kl. 21:00 → Huset-KBH, KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

A Tribute to Adderley Brothers

Der er lagt op til en gedigen hyldestaften, når de to blæsere Henrik Bolberg og Jens Søndergaard slår sig sammen med pianisten Thomas Bornø, den svenske bassist Lasse Lundström og trommeslageren Dennis Drud til en koncert med en perlerække af brødrene Nat Adderley og Cannonball Adderleys mest kendte numre.

5/2, kl. 15:30 → Jazzcup, Kbh. K, DØRSALG // LÆS MERE