Berømt spansk multi-instrumentalist gæster Vinterjazz med Aarhus Jazz Orchestra


Aarhus Jazz Orchestra præsenterer under Vinterjazz 2018 koncertrækken ’Sketches of Barcelona’ med gæstesolisterne Cesar Joaniquet (ESP/DK) og Jorge Rossy (ESP).

Dybt inde i Barcelonas snoede gader og stemningsfulde kvarterer spirer musikken i de mest mangfoldige udtryk. I ’Sketches of Barcelona’ kan du opleve to af Barcelonas formidable jazzsønner, Cesar Joaniquet og Jorge Rossy, akkompagneret af Aarhus Jazz Orchestra. Et musikalsk møde mellem to generationer af musikere fra det ekspressive catalonske jazzmiljø, der begge er søgt udad mod store internationale karrierer.

Den spanske multiinstrumentalist Jorge Rossy er et kæmpe navn i europæisk jazz – og er måske mest kendt for sit mangeårige virke som trommeslager i Brad Mehldau Trio. Han har indspillet og turneret med en perlerække af musikere som Lee Konitz, Ethan Iverson, Charlie Haden, Carla Bley, Joe Lovano, Kurt Rosenwinkel, Chick Corea og Niels-Henning Ørsted Pedersen.

I ’Sketches of Barcelona’ er trommerne skiftet ud med vibrafon, og han har sluttet sig til saxofonist i Aarhus Jazz Orchestra, Cesar Joaniquet. Med sit temperamentsfulde og ekvilibristiske spil er Cesar Joaniquet en utrolig spændende musiker fra den yngre generation med enormt kunstnerisk potentiale – en kunstner, vi kommer til at høre meget mere til i årene, der kommer.

Cesar Joaniquet og Jorge Rossy har komponeret musikken til ’Sketches of Barcelona’. Musikken til Jorge Rossy’s numre er arrangeret til orkesterformatet af Jesper Riis, der med sin lyriske, nordiske bigband-lyd er en af de mest personlige arrangører, vi har her i Skandinavien. Cesar Joaniquet har arrangeret sine egne numre.

Aarhus Jazz Orchestra “Sketches of Barcelona” feat. Jorge Rossy & Cesar Joaniquet (DK/ES)

Atlas, Aarhus – ONS 21/2, 19:30 – Læs mere & køb billet
Atlas, Aarhus – TORS 22/2, 19:30 – Læs mere & køb billet (OBS. Unge-koncert)
Koncertkirken, Kbh. – FRE 23/2, 20:00 – Læs mere & køb billet
Turbinen, Randers – SØN 25/2, 16:00 – Læs mere & køb billet

Den 18. udgave af Vinterjazz finder sted den 2. til 25. februar 2018 på flere end 150 spillesteder og arrangører fordelt over hele landet. Se alle koncerter på www.jazz.dk/koncerter