Vinterjazz 2018 begynder fredag den 2. februar


Den 18. udgave af den landsdækkende Vinterjazz begynder fredag den 2. februar og sætter jazzen i fokus lokalt – uanset om man befinder sig i storbyerne eller i landområderne. Jazzklubber, regionale spillesteder, kirker og foreninger medvirker til, at festivalen runder svimlende 150 spillesteder eller arrangører – og i alt 600 koncerter.

“Det unikke ved Vinterjazz er, at det er en landsdækkende musikfestival, som vokser år for år, samtidig med at det lokale aspekt samtidig får større og større betydning. Festivalen kommer ud til publikum lokalt med både internationale og danske hovednavne, og jo mere aktivitet, der er i de enkelte områder, desto mere oplever publikum og musikere en ægte følelse af, at være en del af en samlet jazzscene – noget man måske ikke mærker resten af året,” siger Kenneth Hansen fra Vinterjazz, der opfordrer publikum til at finde programmet på de nærmeste spillesteder.

Vinterjazz er en festival med fokus på helårsaktive spillesteder, der markerer et startskud for sæsonen efter en lang vinterpause. For nogle arrangører er Vinterjazz en mulighed for at tiltrække turnerende danske og internationale kunstnere, mens festivalen for andre er en mulighed for at prøve noget helt andet af med tematiserede koncertrækker, mini-festivaler og eksperimenter for at tiltrække nye publikummer – noget årets program også bærer positivt præg af.

I Aarhus og Kolding samarbejder Vinterjazz med de to store jazzfestivaler uden for hovedstaden, Aarhus Jazz Festival og Jazz i Trekanten, der betyder, at festivalerne er medarrangører og styrker formidlingen af spillestederne i området. Også i byer som Sorø, Lemvig, Silkeborg og på Fyn er flere spillesteder samlet og skaber i fællesskab en lokal Vinterjazz-festival i festivalen.

 

Vinterjazz i 44 byer

Spillestederne tæller både koncertsale, regionale spillesteder, kirker, kulturhuse, teatre, jazzklubber, caféer, kunsthaller osv. I år kan man komme til Vinterjazz i følgende byer: Albertslund, Assens, Brønshøj, Dianalund, Flensburg, Fredericia, Frederiksberg, Frederikshavn, Greve, Hellerup, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Horsens, Hvidovre, Hørsholm, Kerteminde, Kolding, København, Køge, Lemvig, Lyngby, Nørre Alslev, Odense, Randers, Ringe, Rønne, Sdr. Bjert, Silkeborg, Skagen, Skørping, Sorø, Svendborg, Søborg, Sønderborg, Thisted, Tårnby, Taastrup, Valby, Vanløse, Vejle, Vordingborg, Aalborg og Aarhus.

Et særligt pejlemærke for Vinterjazz er at bidrage til den fortsatte udvikling af jazzens improviserende væsen og at sikre fødekæden for den danske jazz i fremtiden. Derfor er der på Vinterjazz et øget fokus på at udbrede levende jazz for børn i form af Jazz for Kids og JazzCamp for Piger, samt for unge og ungdommelige sjæle i form af Jazz Remixed og Ung Jazz. Vinterjazz tilbyder også publikum en særlig mulighed for at opleve tidens danske bigbands, nykomponeret dansk jazz og de mest markante kvindelige komponister under temaet Wild at Heart.

Årets Vinterjazz-hovednavne tæller blandt andre Jorge Rossy, Tyshawn Sorey, Fire! Orchestra, Evan Parker, Lionel Loueke, Norma Winstone, Phronesis, Marilyn Mazur, Maria Faust, J. Jaanmai, The Music of Nicolai Munch-Hansen og Master Fatmans Jazzskole.

Se program på: www.jazz.dk/koncerter