Hugo Rasmussen og Svend Asmussen hyldes i Kongens Have


Den 1.-10. juli forvandles København for 38. gang til en levende musikby med jazz og det der ligner i klubberne, koncertsalene og på næsten hvert et gadehjørne. Årets udgave af Copenhagen Jazz Festival er både et konstaterende blik på nutiden, en spådom om fremtiden og et opsummerende kig på fortiden. I Kongens Have hyldes nogle af dansk jazz’ største helte af deres musikerkollegaer.

 

Hugo for Altid – Lørdag den 2/7 kl. 14-18 i Kongens Have / Læs mere

Første lørdag i Kongens Have er dedikeret til en af Danmark mest folkekære bassister, legenden Hugo Rasmussen. Den store musiker forlod os i august 2015, men han har heldigvis efterladt en stor musikalsk arv, som aldrig løber tør. Denne gratis eftermiddag vil Hugos nære musikalske venner ære og hylde ham på en af de mange scener, han har betrådt igennem et langt og rigt musikerliv. Publikum kan se frem til en dybfølt hyldest, når et stjernespækket hold af musikere mindes det store menneske i fire forskellige grupper. Der er fri entré i Kongens Have.

14:00 – Hugo For Altid: Allstarz – Line-up: Heine Hansen (piano), Frands Rifbjerg (trommer), Daniel Franck (bas), Mads Hyhne (trombone), Jakob Dinesen (sax)

15.00 – Hugo For Altid: Kjeld Frandsen taler til Hugos liv, levned og gigantiske aftryk på vores musikscene og historie.

14:30 – Hugo For Altid: Bas til Hugo – Line-up: Nils Bo Davidsen (bas), Lennart Ginman (bas), Nicolai Munch Hansen (bas), Felix Moseholm (bas)

15.30 – Hugo For Altid: TS Hawk digter til Hugo.

15:45 – Hugo For Altid: Dino with Strings – Line-up: Magnus Hjort (piano), Samira Dayyani (cello), Jakob Høyer (trommer), Jakob Dinesen (sax), Karen Johanne Pedersen (violin), Anders Christensen (bas), Sidsel Feher Most (bratsch), Andrea Gyarfas (violin)

16:30 – Hugo For Altid: Jam med Hugos venner ved Johannes Wamberg (guitar) Oliver Laumann (trommer) Andreas Møllerhøj (bas) + Alle der har lyst til at bidrage er velkommen.

 

svendasmussen

The Music of Svend Asmussen – Søndag den 3/7, kl. 14:00 i Kongens Have / Læs mere

En anden stor musiker er jazzviolisten Svend Asmussen. Efter et langt liv i jazzen fyldte manden og legenden 100 år i februar i år. Svend Asmussen er stadig spillevende, men alligevel i den grad værd at hylde for hans (foreløbige) bidrag til dansk musik. Det sker under Copenhagen Jazz Festival 2016 i Kongens Have på festivalens første søndag.

Her mødes et håndplukket orkester bestående af nogle af landets største jazzkapaciteter for at hylde Svend Asmussens violinspil, hans perfektionisme og hans umiskendelige fornemmelse for swing med en gratis koncert.

Line-up: Kristian Jørgensen (violin), Jesper Løvdal (saxofon), Oliver Antunes (piano), Jesper Lundgaard (bas), Jakob Holm (guitar), Aage Tanggaard (trommer)

Copenhagen Jazz Festival har eksisteret siden 1979 og er én af Europas største jazzfestivaler. Den 38. udgave af Copenhagen Jazz Festival tæller mere end 1300 koncerter fordelt på 120 spillesteder den 1.-10. juli 2016. Info & program: www.jazz.dk/koncerter