Musikernes jazzfestival – Emil de Waal


I et forsøg på at skabe overblik over festivalens store udbud af koncerter og særlige tiltag har Copenhagen Jazz Festival allieret sig med en udvalgt skare af fyrtårne og videnpersoner inden for jazzen – for hvem kender jazzen bedre end jazzen selv? En række musikere, journalister og komponister har alle givet deres helt personlige bud på mulige højdepunkter under Copenhagen Jazz Festival lige fra specifikke koncerter og særlige spillesteder til gode hyggekroge, hvor man kan hvile ørene midt i al musikken.

Trommeslager Emil de Waal er ikke ligefrem noget ubeskrevet blad, hverken i jazz- eller alle mulige andre musikalske sammenhænge. De Waal har spillet med revl og krat i dansk musik, og det bliver den travle trommeslager ved med – også under årets festival, hvor han blandt andet har sat komponisten Fuzzy i stævne til en tur i filmmusikkens gemmebog, optræder med den elektroniske kollega Spejderrobot og meget, meget mere.

 

Emil de Waal anbefaler på Copenhagen Jazz Festival 2016

“For mig er dagene og aftenerne ofte så fulde af musik, at det egentlig mere er udhænget med de andre musikere, jeg leder efter i mine pauser. Jazzfestivalen er jo også en mulighed for at få snakket lidt med alle de andre hundehoveder. Så mine anbefalinger er:

1) Den superhyggelige gård udenfor 5e. Fantastisk stemning på en varm aften – og fed musik indenfor.

2) La Fontaine Late Night Jam. Det er altid sjovt og vildt og fyldt af alle mulige interessante folk.

3) Nikolaj Torp/Kurt Larsen på Kayak Bar den 9/7 kl. 18. Far/søn. Tangenter/harmonika. Nikolaj bor i England, er kapelmester for legendariske The Specials og alle mulige andre ‘bigshots’ og høres efterhånden sjældent i Danmark. Jeg gad virkelig godt høre, hvad de to finder på. Det fås ikke meget bedre.

4) Burt Bacharach i DR Koncerthuset d.10/7 kl.20. Jeg har hørt, at han skulle være i topform stadigvæk, og jeg har aldrig hørt ham live.”

 

Her kan du høre Emil de Waal på Copenhagen Jazz Festival 2016:

Fredag 1/7, kl. 21:00 – Old News feat. Randi Laubek, Nulle, Band Ane m.fl., Amager Bio
Lørdag 2/7, kl. 20:00 – Levende Billeder & Fuzzy, Islands Brygge / Jazz by the Sea
Mandag 4/7, kl. 20:00 – Emil de Waal + Spejderrobot, Kayak Bar
Tirsdag 5/7, kl. 19:00 – Emil de Waal / Nulle / Søren Kjærgaard – Go Boat
Onsdag 6/7, kl. 19:00 – Emil de Waal, Dan Hemmer, Gustaf Ljundggreen, Paul Banks, Mojo
Torsdag 7/7, kl. 22:00 – Kalaha, Studenterhuset KBH
Fredag 8/7, kl. 15:00 – Emil de Waal “Handmade in Denmark”, Balders Plads
Fredag 8/7, kl. 22:30 – SKRW !! Feat : Struck/Kjelsen/Robotten/deWaal, KB18
Fredag 8/7, kl. 23:55 – BEAT ME #58 feat Emil de Waal & Spejderrobot, KB18
Lørdag 9/7, kl. 22:30 – Kalaha, KB18

Copenhagen Jazz Festival har eksisteret siden 1979 og er én af Europas største jazzfestivaler. Den 38. udgave af Copenhagen Jazz Festival tæller mere end 1300 koncerter fordelt på 120 spillesteder den 1.-10. juli 2016. Info & program: www.jazz.dk/koncerter