Supermusiker fra Snarky Puppy vender tilbage til DR Koncerthuset med jazzet orgelprojekt


Cory Henry vandt mange hjerter, da han besøgte et udsolgt Studie 2 i november med The Funk Apostles. Nu vender Cory Henry tilbage til DR Koncerthuset med “The Revival”, der fokuserer på hans mageløse behandling af den jazzklassiske orgelmodel, Hammond B3.

Copenhagen Jazz Festival & DR Koncerthuset præsenterer Cory Henry “The Revival” (US)
Tirsdag den 31. maj, kl. 21.00 i Studie 2 (unummererede siddepladser)
Billetter: 180 dkk via http://burl.nu/ef8dlt

Cory Henry har spillet Hammond B3, siden han var to år gammel. Det var hans første musikalske kærlighed, og på det nylige videoalbum “The Revival” viser den ekstremt talentfulde Snarky Puppy-organist, hvad Hammond B3 kan gøre i hænderne (og fødderne) på én af de mest interessante og alsidige unge improvisatorer netop nu. “The Revival” er indspillet og filmet i den kirke i Brooklyn, hvor Henry voksede op og lærte at spille orgel.

“The Revival”, som blev udgivet i marts 2016, tager os igennem Hammond B3’s mange udtryk fra gospels og amerikanske traditionals, til jazz og soulfunk-klassikere a la Stevie Wonder.

Cory Henry er kendt som orgelbetvingeren og producer i jazzfusionsgruppen Snarky Puppy, men har også samarbejdet med The Roots, Bruce Springsteen, Marcus Miller og turneret med hans eget band Cory Henry & The Funk Apostles, som barsler med nyt album i 2016. Til sammen viser det spændvidden i Henrys oeuvre, som indtil videre har sikret ham flere priser og nomineringer, hvilket kulminerede med en Grammy for Best R&B Performance sidste år.

Line-up: Cory Henry (hammond, p, keys), Taron Lockett (dr)