Tag med ud i natten på Copenhagen Jazz Festival


Koncerten er slut, klappene stilnet af og timerne blevet mindre – men jazzen fortsætter. Natjazz er lige så naturlig en del af Copenhagen Jazz Festival som de mange optog i dagstimerne, og årets festival er ingen undtagelse. Her står der ‘fri leg’ på skemaet for festivalens mange musikere, der giver nyt liv til jazzen – også efter mørkets frembrud.

Natjazz er som regel der, hvor danske musikere jammer med vennerne og internationale stjerner overrasker med spontane besøg på byens jazzklubber. Alt kan ske til Natjazz på Copenhagen Jazz Festival!

 

Jam med New Yorker-scenen på Montmartre

Montmartres jamsessions er et trækplaster for de mange musikere, som besøger København under jazzfestivalen. I 60’erne var det stjerner som Dizzy Gillespie og Elvin Jones m.fl., som sent på aftenen indtog Montmartres scene og fortsatte festen efter at have spillet koncert i Tivoli. Stjernerne lægger stadig vejen forbi og skaber enestående øjeblikke for dem, der er så heldige at være tilstede. I år ledes trioen af den amerikanske trommeslager Bryan Carter og pianisten Emmet Cohen, to af de bedste unge musikere på New Yorker-scenen lige nu. Derudover ved vi, at den blinde pianist Justin Kauflin dukker op den 3. og 4. juli, og at basunisten og sangeren Michael Watson spiller med den 7. juli.

1/7-9/7, kl. 23.30: Montmartre Jam Sessions / Læs mere

 

Spacelab Salon på PH Caféen

Endnu engang er der mulighed for at dykke på hovedet med ned i stemninger, grooves, trancer, smukke melodier, vilde harmoniske universer, intens skønhed og syre, når Spacelab går på opdagelse i musikkens rum i nattens gnistrende mørke.  Traditionen tro kommer venner og kolleger og sidder ind – typiske stam- og æresgæster har været Mette Lindberg, Rune Olesen, Marc Mommaas, Nikolai Torp, Gustaf Ljunggren, Ane Trolle, Joe Lovano, George Garzone, Kenny Werner, Dele Sosimi, Aaron Parks etc. I år kommer Champ-orglet med tilbage på scenen og blander sig med flyglet, bassen og trommerne. Spacelab er: Nikolaj Hess (flygel, orgel) + Mikkel Hess (trommer) + Anders Christensen (bas) + masser af gæster. På genhør hver nat fra kl. 00.30 på PH Cafeen.

1/7-10/7, kl. 00.30: Hess/AC/Hess Spacelab Salon – PH Caféen / Læs mere & følg med på Facebook for opdateringer

 

Natjazz i DR Koncerthuset / Gratis adgang

DR Koncerthusets foyer danner rammen om det ultimative sansebombardement efter de store koncerter i huset. Fra klokken 22 hver aften mellem d. 4. og 9. juli byder Natjazz på fede DJs, livemusik og god mad i hyggelige rammer. Der er gratis adgang for alle. Line-up: Jeppe Kjellberg (WhoMadeWho), Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine), Sinne Eeg, Soul Anders, P8 Jazz samt to brasilianske aftener med Gop Tun (BRA).

4/7-9/7, kl. 22.00: Natjazz – DR Koncerthuset / Læs mere

 

Byens ældste jazzklub jammer til solen står op

La Fontaine – Københavns ældste jazzklub – er kendt og berygtet for sit natteliv og den jam-scene, som sidste år fik besøg af Lady Gaga. Hver eneste dag under jazzfestivalen slutter La Fontaine traditionen tro aftenen af med den natlige jamsession – til solen står op. Join the Band!

1/7-10/7, kl. 23.59: La Fontaine Nights Jam Sessions / Læs mere

 

World, Soul, Brass, Blues & Jazz Nights på Christiania

Operaen (Christiania) har eksisteret siden 1976 og er oprindeligt Christianias forsamlingshus. I dag er det et hyggeligt spillested, café og mødested indrettet i cirkusstil og med billige priser i baren. Det er anden gang i år, at Operaen er en del af Copenhagen Jazz Festival, og det fejrer de med fem aftener og nætter med temaaftener i mangfoldighedens navn: World, Soul, Jazz, Blues & Brass Nights. Klokken 02.00 fortsætter Christiania Jazz Club med deres legendariske jazz jams, oftest med gæstemusikere fra aftenens sene koncert (kl. 23.30), hvor man vanen tro kan opleve George Garzone, Tomas Franck, Jerry Bergonzi med flere.

2/7-10/7, kl. 23.00-02.00: Operaen (Christiania) / Læs mere
1/7-10/7, kl. 02.00: Nat Jam – Christianias Børneteater / Læs mere

 

Charlie Scotts goes New Orleans

Natten på Charlie Scott’s i Skindergade står i New Orleans-musikkens og brassbandets tegn. Der bliver åbnet op for byens fedeste efterfest med funky New Orleans street beats som omdrejningspunkt. Duggen kommer til at drive ned ad væggene, når nogle af de bedste second line musikere fra Danmark, Sverige og New Orleans fyrer op under den hyggelige bar i Skindergade. Charlie Scott’s garanterer en fest som intet andet sted i København! Zier Romme, Andreas Svendsen samt amerikanske Michael Watson – Fringe Jazz Fest artist in residence 2016 – er blandt de mange fremragende musikere på scenen.

2/7-3/7 + 8/7-10/7, kl. 23.59: Fringe Jazz Jam / Læs mere

 

6-dobbelt-op på Den Magnetiske Ørn i Råhuset

“The Magnetic Eagle has to be seen live to be believed!” – Sådan siger den verdensberømte pianist Aaron Parks om det danske band The Magnetic Eagle, der hurtigt er blevet et af de mest berygtede livenavne på den københavnske undergrundsscene. De sidste par år har bandet turneret flittigt i udlandet, bl.a. i Nordeuropa, Egypten, Rusland, Indonesien og Emiraterne. Til efteråret drager de til Japan, men inden da kan man opleve dem seks gange under dette års jazzfestival. Her vil de sammen med publikum skabe en musikalsk parallelverden, som skal opleves live, før man forstår den. Line-up: Matias Wolf, Adi Zukanovic, Michael Rexen, Martin Ullits.

4/7-9/7, kl. 23.00: Den Magnetiske Ørn / The Magnetic Eagle – Råhuset / Læs mere

 

Se alle Copenhagen Jazz Festivals natkoncerter på www.jazz.dk/koncerter (brug filteret ‘nat’)