Jakob Bro, Bill Frisell, Lee Konitz og Thomas Morgan spiller på Copenhagen Jazz Festival 2017 – samtidig!


Ved et sandt sammentræf sker der onsdag aften det, at alle fire profiler fra Jakob Bros gennembrudsalbum “Balladeering” giver koncert i København på samme tid – men på tre forskellige scener. Foruden Jakob Bro selv talte optagelserne i New York nemlig altsaxofonisten Lee Konitz, guitarist Bill Frisell, bassist Thomas Morgan og den nu afdøde stilskabende trommeslager Paul Motian.

Den anmelderroste plade “Balladeering”, også kendt som den første plade i trilogien med samme navn, blev starten på Jakob Bros internationale karriere, hvor han nu er blevet et fast navn på ECM Records. “Balladeering” udkom i 2009, og umiddelbart efter Copenhagen Jazz Festival 2017 går Jakob Bro Trio med Thomas Morgan og Joey Baron i studiet med nyt materiale for at optage den tredje trioplade på ECM.

Foruden de tre omtalte koncerter, som alle finder sted præcis på onsdag den 12. juli kl. 20.00, så er det muligt at høre Jakob Bro med en ny dansk-amerikansk sekstet i Dronningesalen på fredag, hvor han bl.a. har inviteret trommeslager Andrew Cyrille og saxofonist Mark Turner.

 

Bill Frisell Trio (US) på Jazz by the Sea

Bill Frisell (f. 1951) er en af de mest alsidige og respekterede jazzguitarister i sin generation, og på Copenhagen Jazz Festival 2017 har du mulighed for at opleve guitarikonet med sin foretrukne trio til Jazz by the Sea. Så sent som sidste år blev han nomineret til en Grammy for “Guitar in The Space Age”, og i alt syv gange inden for de sidste fem år er han kåret til årets guitarist af JJA og Downbeat.

Onsdag 12/7, 20:00: Bill Frisell Trio w. Kenny Wollesen & Tony Scherr (US) – Jazz by the Sea Køb billet / Læs mere

 

Lee Konitz & Dan Tepfer Duo (US) i Den Sorte Diamant

Med en karriere der strækker sig over syv årtier(!), har saxofonist Lee Konitz været centralt placeret i flere af jazzens helt afgørende genrer såsom bebop, cool og avantgarde – ikke mindst som medlem af Miles Davis’ legendariske Birth of Cool-ensemble. Den 12. juli danner Konitz duo med den fransk-amerikanske pianist Dan Tepfer, der bl.a. er kendt for sine fortolkninger af Goldberg Variationerne.

Onsdag 12/7, 20:00: Lee Konitz / Dan Tepfer (US) – Den Sorte Diamant Køb billet / Læs mere

 

Jakob Bro/Thomas Morgan/Joey Baron (DK/US) på Montmartre

Den danske ECM-guitarist Jakob Bro har tidligere skrevet både Bill Frisell, Paul Motian, Thomas Morgan og Lee Konitz på rollelisten til sine Balladeering-udgivelser. Under festivalen er han kapelmester for tre internationale aftener; to triokoncerter med Thomas Morgan og Joey Baron på Montmartre og en eksklusiv koncert i Dronningesalen med bl.a. Mark Turner og Andrew Cyrille.

Tirs 11/7+Ons 12/7, 20:00: Jakob Bro/Thomas Morgan/Joey Baron (DK/US) – Montmartre Køb billet / Læs mere
Fredag 14/7, 20:00: Bro/Cyrille/Turner/Mathiasen/Zukanovic/Nielsen (US/DK) – Den Sorte Diamant Køb billet / Læs mere

Copenhagen Jazz Festival er én af verdens største jazzfestivaler. Den 39. udgave finder sted den 7.-16. juli på mere end 120 spillesteder i København og Frederiksberg. Tak til Nordea-fonden.

Se alle 1300 koncerter – www.jazz.dk/koncerter
Find vej til spillestederne – www.jazz.dk/spillesteder
Lav dit favoritprogram – www.jazz.dk/mit-jazz-dk
Besøg shoppen – www.jazz.dk/shop