Mandag 10. juli – Allen, Akinmusire og et evigt øjeblik indleder ny festivaluge


Den første weekend på Copenhagen Jazz Festival 2017 er veloverstået med udsolgte koncertsale, flotte aftener i byens jazzklubber og på de særlige spillesteder, samt masser af jazz overalt i Københavns gader og stræder, parker og pladser. Vejret har vist nogle af sine bedste sider frem, og det ser ud til at fortsætte de gode takter, nu hvor festivalen går fra weekend til hverdag. Festivalen fortsætter i hvert fald uden at sænke farten – her kommer et lille udpluk af de mange koncerter mandag 10. juli.

Dagen markerer blandt andet begyndelsen på det tilbagevendende koncerttema Jazz for Kids, der igen i år holder til i Lindevangsparken på Frederiksberg. Her kan både børn og deres voksne se frem til daglige gratiskoncerter i børnehøjde frem til fredag den 14. juli. Børnejazzen rammer også Amager Strand, hvor saxofonist Jesper Løvdal og Klipklapperne giver koncert kl. 12:00. Læs hele børnejazz-programmet her: Børnejazz på Copenhagen Jazz Festival 2017 (PDF)

Mandag eftermiddag byder også på et andet gratis koncerttema, nemlig 21st Century Jazz i Skuespilhusets foyer. Her kan du hver dag resten af festivalen opleve moderne og eksperimenterende jazz, improvisation og genre-nedbrydende musik, som peger ind i det 21. århundrede. Kl. 15:00 er det projektet Omdrejninger – et stedsspecifikt værk for ensemble, rum og højtalere – der med det tyske trompetikon Axel Dörner og norske Ingar Zach forsøger at undersøge og udfordre lytteoplevelsen for både musikere og publikum.

11:00 – Jazz for Kids, Lindevangsparken – Læs mere
12:00 – Jesper Løvdal og Klipklapperne, Børnekulturhus Amager Strand – Læs mere
14:00 – The Music of Nicolai Munch-Hansen, Kastelskirken – Læs mere
14:30 – Lars Jansson Trio & Hans Ulrik, Jazzcup – Læs mere
15:00 – Omdrejninger feat. Axel Dörner & Ingar Zach (DK/DE/NO), Skuespilhusets foyer – Læs mere
16:00 – Hess & Fischer 100 år, Lindevangsparken – Læs mere
17:00 – Thomas Clausen Solo, Frihavnskirken – Læs mere
17:00 – “Release Party” – Bylling/Bardeleben Project feat. Michael Watson (US/DK), Fringe Jazz Fest / Pumpehuset – Læs mere

 

AmbroseAkinmusire

Aftenen byder på store navne fra både den danske og den internationale scene. I DR Koncerthusets Koncertsal er der indkaldt til topmøde, når Palle Mikkelborg, Fredrik Lundin, Carsten Dahl, Lennart Ginman og Thomas Blachman tørner sammen kl. 20:00. Under titlen “Det Evige Øjeblik” ønsker de fem mestre at bygge en ambitiøs musikalsk bro, som bringer lytterne tørskoet over et landskab af poppet enkelthed, forrevet rastløshed og jazztraditionen.

På Frederiksberg kan du ved samme tid fange den færøske sangerinde Eivør Pálsdóttir i Haveselskabets Have. Pálsdóttir blev kåret som Årets Færing i 2004, modtog en DMA Folk som “Årets danske folk vokalist 2005″ og er fortsat unik i kraft af sin stemme, sin intimitet og sit mangefacetterede udtryk. Samme sted kl. 18:00, er det den unge mundharpeverdensmester Mathias Heise, der indtager scenen i haven med sin fusionskvintet, Mathias Heise Five. Under andre åbne vidder finder du også temaet Jazz by the Sea, der fortsætter rækken af mangfoldige koncerter ved Kulturhuset Islands Brygge. Kl. 20:00 kan du opleve dem brasiliansk-inspirerede Steen Rasmussen All Star Septeto med lidt af et scoop i form af den brasilianske sangerinde, guitarist og komponist Joyce Moreno, der har udgivet 38 album i eget navn – seks af dem Grammy-nominerede.

I DR Koncerthusets Studie 2 er det kl. 20:00 den unge pianist og komponist August Rosenbaum, der byder på københavnerpremiere på sit nye solomateriale. Rosenbaum er en særdeles aktiv herre på den danske musikscene og har blandt andet arbejdet sammen med grupperne Rhye og Quadron – sidstnævntes sangerinde, Coco O., rygtes endda at synge med på et nummer under aftenens koncert. En anden talentfuld pianist, Adi Zukanovic, optræder til Something Else i Brorsons Kirke kl. 20:30 med Bowie Instrumentals 1977-1979 – her med fornemt besøg af den skotske trommeslager Seb Rochford, der blandt andet har slået sine folder hos Bowies gamle sparringspartner Brian Eno.

Samtidig er der på nuværende tidspunkt meldt henholdsvis udsolgt og ‘få billetter tilbage’ til to af aftenens internationale hovednavne, nemlig Woody Allen og hans jazzband i Amager Bio kl. 20:00 og Blue Note-trompetisten Ambrose Akinmusire, der optræder med sin kvartet i Jazzhouse kl. 21:00.

18:00 – Christian Sands, feat. Thomas Fonnesbæk & Alex Riel, Gustavs Bistro – Læs mere
18:00 – Mathias Heise Five, Jazz i Haveselskabet – Læs mere
19:00 – Michael Watson Presents – The Alchemy (US/SE/DK), Fringe Jazz Fest – Læs mere
19:00 – Chris Pitsiokis (US) + Laser Nun, Jazzhouse Open Air – Læs mere
19:30 – “Erik Satie Revisited” feat. Cæcilie Norby, Marilyn Mazur m.fl., Cowbell / Betty Nansen – Læs mere
20:00 – Steen Rasmussen All Star Septeto feat. Joyce Moreno (BRA) m.fl., Jazz by the Sea – Læs mere
20:00 – Woody Allen & his New Orleans Jazz Band (US), Amager Bio – Læs mere –Udsolgt
20:00 – Mikkelborg/Lundin/Dahl/Ginman/Blachman – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere
20:00 – August Rosenbaum, DR Koncerthuset, Studie 2 – Læs mere
20:00 – Eivør Pálsdóttir, Jazz i Haveselskabet – Læs mere
20:30 – Bowie Instrumentals 1977-1979, Brorsons Kirke – Læs mere
21:00 – Ambrose Akinmusire Quartet (US), Jazzhouse – Læs mere
21:00 – Monday Night Big Band v/Niels Jørgen Steen feat. Bobo Moreno, Paradise Jazz – Læs mere
21:00 – “Tribute to Miles Davis” The 70s Electric, KB18 – Læs mere
23:00 – LoFi feat. Laura Toxværd, ILK / 5e – Læs mere

Læs mere: Anbefalinger til natten på Copenhagen Jazz Festival 2017

Copenhagen Jazz Festival er én af verdens største jazzfestivaler. Den 39. udgave finder sted den 7.-16. juli på mere end 120 spillesteder i København og Frederiksberg. Tak til Nordea-fonden.

Se alle 1300 koncerter – www.jazz.dk/koncerter
Find vej til spillestederne – www.jazz.dk/spillesteder
Lav dit favoritprogram – www.jazz.dk/mit-jazz-dk
Besøg shoppen – www.jazz.dk/shop