P8 Jazz sender live fra udvalgte koncerter på årets Copenhagen Jazz Festival


Fra lørdag den 8. juli rammer jazzfestival-feberen for alvor DRs radiokanal P8 Jazz, når sommerens program bliver skudt i gang med livesendinger fra Copenhagen Jazz Festival.

Hver aften klokken 20.00 kan lytterne tage radioen med ud på terrassen og nyde livekoncerter fra blandt andet DR Koncerthuset, Jazzhouse og Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge i København. Senere på måneden gælder det vores kollegaer i Aarhus, hvor P8 Jazz sender direkte fra talentfestivalen 12 Points Festival.

”Jazzfestivalerne i Danmark samler folk på tværs af alder, køn, geografi og etnicitet om noget så livgivende som musik. Både 12 Points Festival i Aarhus og Copenhagen Jazz Festival er jo jazz i bred forstand, så der er koncerter for enhver smag. Det er ikke kun festival for et indviet jazzpublikum, men en folkefest for alle, der elsker musik og elsker at få intense musikoplevelser. På P8 Jazz er vi stolte over at kunne levere 13 unikke koncertoptagelser direkte hjem i stuerne hos folk, der enten var forhindrede i at være til koncerten selv, eller bare har lyst til at genhøre koncerten efterfølgende, fordi den var så god,” siger redaktør på P8 Jazz, Fimmer Engel.

Mellem den 13.-15. juli ruller P8 Jazz-campingvognen ud og livedækker Copenhagen Jazz Festival 2017. Torsdag den 13. juli sender P8 Jazz live fra Balders Plads, når kanalen dækker musikherlighederne på Nørrebro og Østerbro. Fredag den 14. juli er koncerterne i Indre By og på Amager omdrejningspunkt, når der sendes fra Copenhagen Street Food, og lørdag den 15. juli holder campingvognen stop ved Kødbyens Mad og Marked og dækker koncerter på Vesterbro og i Valby.

”Det er vigtigt for P8 Jazz at være derude, møde publikum og høre fra første hånd om de her ekstraordinære oplevelser og gode historier, så vi kan dele dem med lytterne. Der er jo en masse folk, der ikke har mulighed for at være der selv, men som gennem P8 Jazz kan mærke stemningen alligevel. De vil møde svedige musikere lige der på spillestedet, når de er færdige med koncerten, og bare bryder ud med, hvad der falder dem ind. Samtidigt giver vi nogle gode bud på, hvilke koncerter folk kan gå efter, hvis programmet er for uoverskueligt,” siger Fimmer Engel.

Udover dækningen af festivaler sender P8 Jazz programmet ’Snooze’ hver formiddag på hverdage fra klokken 10.00-12.00, hvor studiet får besøg af forskellige festivalaktuelle gæster. Under Copenhagen Jazz Festival kan man lytte til ’Jazzoom’ mellem klokken 16.00-17.00 med guider til festivalen og reportager.

Hvis man ikke har mulighed for at høre livedækning fra festivalerne, kan man tune ind på P8 Jazz torsdag den 21. juli og fredag den 22. juli klokken 15-17, hvor kanalen sender highlights fra begge festivaler.

P8 Live fra Copenhagen Jazz Festival:

8. juli: Maria Faust og Kira Skov, In The Beginning (DR Koncerthuset)
9. juli: Emil de Wall + Old News feat. Nulle og Randi Laubek m.fl. (DR Koncerthuset)
10. juli: Mark Guiliana Quartet (Jazzhouse)
11. juli: Girls In Airports (Islands Brygge/Jazz By The Sea)
12. juli: DR Big Band – Ella Fitzgerald 100 år – We love you Madly (DR Koncerthuset).
13. juli: Stefan Pasborg/Dawda Jobarteh/Morten Schantz (Balders Plads)
14. juli: Jacob Anderskov/Resonance (Skuespilhuset)
15. juli: Ibrahim Electric (Koncerthuset)

P8 Live fra Aarhus Jazz Festival:
16. juli: 12 Points Festival (Atlas)
17. juli: Lars Fiil Quartet,12 Points Festival (Atlas)
18. juli: Addisabababand (Bispetorvet)

Copenhagen Jazz Festival er én af verdens største jazzfestivaler. Den 39. udgave finder sted den 7.-16. juli på mere end 120 spillesteder i København og Frederiksberg. Tak til Nordea-fonden.

Læs mere: Lørdag 8. juli – Stærke stemmer og royale havekoncerter på festivalens andendag

Se alle 1400 koncerter – www.jazz.dk/koncerter
Find vej til spillestederne – www.jazz.dk/spillesteder
Lav dit favoritprogram – www.jazz.dk/mit-jazz-dk
Besøg shoppen – www.jazz.dk/shop