Lambchop vender tilbage til København i april – muligvis med helt nye sange


Den uforlignelige sanger og sangskriver Kurt Wagner har de seneste snart 30 år stået i front for altid foranderlige Lambchop. I foråret 2019 kan du opleve Wagner og Co. tilbage i København og DR Koncerthuset, givetvis med nyt materiale

”Nashville’s most f****d-up country band” – sådan beskrev pladeselskabet Merge Records det løst forenede country-kollektiv Lambchop i de tidlige år i begyndelsen af 1990’erne. Med sanger, guitarist og sangskriver Kurt Wagner som eneste faste medlem og drivende kreativ kraft har Lambchop med årene rykket sig langt ud over grænserne for den alternative country, som de i begyndelsen udsprang fra.

Kimen til Lambchop blev lagt på den berømte country-scene i Kurt Wagners hjemby Nashville, Tennessee. Først som selvudgivende trio under navnet Posterchild, siden med kontrakt hos indie-selskabet Merge som Lambchop. Efter en række singler udgav gruppen i 1994 debutalbummet ”I Hope You’re Sitting Down” AKA ”Jack’s Tulips” og to år efter opfølgeren ”How I Quit Smoking”. De to plader solgte så få eksemplarer, at Wagner navngav gruppens tredje plade, ”Thriller” (1997), som en selvironisk og måske lettere håbefuld reference til Michael Jacksons storsælgende klassiker.

Først med gruppens fjerde udspil, det anmelderbesungne ”Nixon” (2000), lykkedes det Wagner og co. at bryde gennem lydmuren over Atlanterhavet til et stort europæisk publikum. Her har de gennem syv udgivelser været lige siden, og det er i tidens løb også blevet til en række populære optrædener på dansk grund. Wagners sangskrivning har med årene omfavnet et stadig større udsnit af musikhistorien, og det kom tydeligst til udtryk på Lambchops seneste udgivelse, hvor Kurt Wagner lod sin ellers så karakteristiske vokal indhylle i tidens autotunede synthklang.

”FLOTUS (For Love Often Turns Us Still)”, udkom til anmelderroser i 2016, og her finder man som lytter både elementer af krautrock, hiphop, soul, lounge-musik, elektroniske tendenser og som altid den let støvede, amerikanske essens, der gennemsyrer frontmand Kurt Wagners lydunivers med åndsfæller som Calexico, Wilco, Silver Jews, Son Volt, Giant Sand og mange andre.

I slipstrømmen på albummet gæstede Lambchop København året efter og spillede en fremragende koncert på VEGA. Rockanmelder Klaus Lynggaard var tydeligt begejstret i sin anmeldelse i Weekendavisen:

”Amerikanske Lambchop med den suveræne sanger og sangskriver Kurt Wagner i spidsen gav en bjergtagende god koncert præget af intens koncentration og lavt lydniveau.”

For tiden går rygterne om et muligt nyt album til foråret, som Lambchop givetvis vil have med i bagagen, når de i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival besøger DR Koncerthusets Studie 2 til april.

Lambchop (US)
Lørdag den 13. april, kl. 21:00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Læs mere / Køb billet