Jazz for Kids On Tour sender børnejazzen i landsdækkende kredsløb


I mere end 25 år har Copenhagen Jazz Festival arrangeret jazzkoncerter for børn. Gennem årene har koncerterne udviklet sig til et egentligt tema, nemlig Jazz for Kids, der finder sted hvert år under Copenhagen Jazz Festival. Jazz for Kids præsenterer musik af højeste kvalitet for børn og deres forældre. De optrædende er professionelle musikere, som formidler jazz ved at inddrage alle sanser gennem leg, dans, fortælling, billedkunst og improvisation.

Takket være støtte fra Nordea-fonden i 2017, 2018 og 2019 sender Copenhagen Jazz Festival den populære Jazz for Kids på tur rundt i landet.

Formålet er at udvide scenen for børnejazzen lokalt, at give de yngste mulighed for at komme helt tæt på musikken som kunstart og samtidig åbne op for tværæstetiske improvisationer med blandt andet leg, dans og billedkunst. Jazz for Kids on Tour har dermed samme funktion som sommerens Jazz for Kids-festival og er udformet som 2-4 koncertrækker årligt, der arrangeres i samarbejde med lokale aktører. I tillæg til sommerens udgave henvender On Tour sig også til de lidt ældre børn, så der både er noget til børn i førskolealderen (2-6 år) og til de større børn (6-12 år).

Jazz for Kids On Tour starter under Vinterjazz 2017 med en række inspirerende og interaktive koncerter med Master Fatmans Jazzskole Version 2 og det forrygende danske afroband The KutiMangoes rettet mod de lidt ældre børn fra 6-12 år. Tjek resten af årets program for Vinterjazz 2017 og find meget mere musik for de yngste her: Jazz for Kids under Vinterjazz 2017

 

Master Fatmans Jazzskole Version 2
Master Fatmans Jazzskole inddrager børnene i jazzens historie med god karma og fascination for musikkens mangfoldige sprog. Sammen med Master Fatman og hans band vil børnene dykke ned i jazzens skatkammer og herefter i fællesskab lave deres eget ‘jazz-sample’. Entertainer, radiovært, jazzentusiast, bassist, filminstruktør, musikguru mv. Master Fatman har tidligere med stor succes lavet jazzskole for børn i førskolealderen. Under Vinterjazz er der premiere på version 2 af jazzskolen, og her vil udgangspunktet være de lidt ældre børn fra 6-12 år.

Søndag 5/2 kl. 13:00 – ARoS, Aarhus
Søndag 12/2 kl. 14:00 – DR Koncerthuset, Studie 2, Kbh. S
Lørdag 18/2 kl. 13:00 – Stars, Vordingborg
Søndag 19/2 kl. 12:00 – Gimle, Roskilde

 

The KutiMangoes
Et af Danmarks i særklasse bedste afrojazz-orkestre, The KutiMangoes, giver tre Vinterjazz-koncerter for musikglade drenge og piger. For The KutiMangoes er der ikke noget, som hedder børnemusik eller voksenmusik – kun god musik. Gruppen spiller med samme indlevelse og glæde uanset, hvem de spiller for og har høstet mange roser for deres evne til at invitere musikelskere i alle aldre ind i musikken og give alle en kæmpe vitaminindsprøjtning fyldt med varme, glæde og solskin. Koncerterne er for de 6-12 årige, men hele familien er velkommen.

Søndag 19/2 kl. 14:00 – DR Koncerthuset, Studie 2, Kbh. S
Fredag 24/2 kl. 14:00 – Tapperiet, Køge
Søndag 26/2 kl. 12:30 – Atlas, Aarhus

Tak til Nordea-fonden.