Tindrende amerikansk sangstjerne spreder varme i DR Koncerthuset i januar


Den amerikanske R&B og soul-sangerinde og sangskriver Judith Hill har sunget for både Stevie Wonder og Michael Jackson. Til januar besøger den prisbelønnede kunstner DR Koncerthuset med sin egenartede og sjælfulde stemme

Judith Hill og hendes uomgængelige vokal har været fast inventar blandt nogle af poppens største stjerner – Stevie Wonder, Michael Jackson, Robbie Williams, Carole King og mange andre. Sideløbende med karrieren som efterspurgt korsangerinde har Hill plejet sit eget materiale og varmet op for kæmper som Prince og John Legend. Sangskrivningen udmøntede sig i 2015 til debutpladen ”Back In Time”, produceret i samarbejde med selvsamme Prince.

Det amerikanske musikmedie Rolling Stone har kaldt Judith Hills talent for ”stellar powerhouse vocals” – og hun har det ikke fra fremmede. Hendes forældre – japansk mor, afroamerikansk far – mødte hinanden i et funkband i 1970’erne, og Hill skrev sin første sang i 1988 i en alder af fire år. I 2007 rejste den blot 23-årige Hill efter endt musikuddannelse til Frankrig for at optræde med anmelderdarlingen Michel Polnareff. Det blev starten på en international karriere, der blandt andet indebar rollen som Michael Jacksons duetsanger i 2009 – Hill øvede med fænomenet i månedsvis, men turnéen faldt sammen, da Jackson gik bort i juni samme år.

I kraft af sine mange korjobs er Judith Hill blandt andet at finde blandt de personlige historier i instruktør Morgan Nevilles anmelderroste portræt af en række af det 21. århundredes største, men ofte oversete korstemmer, ”20 Feet From Stardom” (2013). Hill deltager også på filmens soundtrack, der vandt en Grammy i 2015. 2013 var også året, hvor Judith Hill deltog i det musikalske reality-program The Voice, som også findes i en dansk version.

Judith Hill lagde i 2018 vejen forbi Copenhagen Jazz Festival til en meget velbesøgt udendørskoncert på Balders Plads. Når hun i januar 2019 optræder i DR Koncerthusets Studie 2 er det med hendes album nummer to ombord, ”Golden Child”, der udkommer senere i år. Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset er stolte af at kunne byde velkommen til en til tider overset stjerne på den amerikanske sanghimmel.

Judith Hill (US)
Fredag den 11. november, kl. 21:00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Læs mere / Køb billet