JazzCamp for Piger vender tilbage i 2018 med flere nye camps


Den kommende udgave af JazzCamp for Piger byder på nye camps i Thy, Nordsjælland, på Lolland og Bornholm. Formålet er at skabe nye musikalske fællesskaber for piger i alderen 10-15 år, der spiller et instrument. Tilmeldingen er netop åbnet til JazzCamp for Piger 2018, der arrangeres i samarbejde med 20 musikskoler i hele landet i februar måned.

JazzCamp for Piger 2018 er åben for alle nysgerrige og modige piger i alderen 10-15 år, øvede og begyndere, som har interesse i at spille et instrument. Jazzcampen finder sted på de lokale musikskoler fire dage i vinterferien og afsluttes med en åben koncert. Flere af pigerne fra tidligere JazzCamp for Piger har efterfølgende dannet bands og nogle af dem har spillet til bl.a. Copenhagen Jazz Festival, Danish Music Awards Jazz og talentfestivalen Kids in Jazz i Oslo.

“JazzCamp for Piger er en ny måde at give pigerne plads til at prøve kræfter med et instrument. Drengene er sendt uden for døren, og der er fokus på improvisation og sammenspil. Vi arbejder for at skabe musikalske fællesskaber for pigerne, forstået på den måde, at pigerne skal få en følelse af at de ikke er alene om lysten til at kaste sig ud i at dygtiggøre sig på et instrument. Derudover arbejder vi på at få erfaringerne fra de populære jazzcamps til at leve videre på musikskolerne hele året.” udtaler projektleder Eva Frost.

“Interessen for JazzCamp for Piger har været overvældende fra deltagere og deres forældre, musikskoler og fagorganisationer. Flere og flere vil være med i projektet, og det er også derfor, at vi i år kan introducere nye camps i blandt andet Thisted, Svaneke, Hillerød og Nakskov. Derudover er vi glade for, at musikskolerne indbyrdes går sammen som fx. i Nordjylland og på Sydfyn om at sætte fokus på piger, der spiller et instrument,” fortsætter hun.

Underviserne på JazzCamp for Piger er uddannede musiklærere eller udøvende musikere fra den danske musikscene, der både udveksler og udvikler undervisningsmetoder for piger i aldersgruppen.

“JazzCamp for Piger er en forrygende uge for elever og undervisere! Det er simpelthen det bedste projekt, der er blevet lavet i Danmark (eller i verden) for ligestilling inden for musikbranchen. Det er vildt inspirerende at se, eleverne lære simpelthen så meget på kort tid, fordi der er så meget fokus på band-feeling, leg og improvisation, som fremmer indlæringen og kreativiteten,” siger saxofonist og JazzCamp-underviser Mia Dyberg.

Tilmeldingen er åben fra 1. oktober på www.jcfp.dk, hvor du også kan finde datoerne og information om nærmeste camp.

JazzCamp for Piger arrangeres af JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med mere end 20 musikskoler fra hele landet. JazzCamp for Piger blev startet i 2014 på fem musikskoler, og i 2018 forventer man ca. 200 deltagere fordelt på 20 byer. Formålet er at skabe nye musikalske fællesskaber for piger i alderen 10-15 år, der spiller et instrument, samt at bidrage til at genoprette kønsbalancen i rytmisk musik. JazzCamp for Piger 2018 er støttet af Nordea-fonden, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, DJBFA, DPA, Knud og Dagny Gad Andresen Fonden og Gangsted Fonden.

NB – Hvis der ikke er en camp i dit område, så er der stadig mulighed for at melde sig på banen som værter for en lokal camp, kontakt projektleder Eva Frost: eva@jazzdanmark.dk, hvis du vil høre mere om, hvad det kræver.