Spillestedsportrætter: København er stadig en pulserende jazzby i 2018


Jazz.dk har i efteråret talt med tre københavnske, helårsaktive spillesteder, som hver især er med til at sikre byens rolle som en af Europas vigtigste jazzhovedstæder. Målet var at tage pulsen på København som jazzby anno 2018.

 

Jazzhus Montmartre

I løbet af det seneste år har det legendariske jazzhus i Store Regnegade inddraget yngre, til tider mere uprøvede kunstnere under konceptet Upcoming. Jazz.dk har talt med spillestedets daglige leder, Jonas Dyrved, der her giver et indblik i Jazzhus Montmartres status lige nu.

Læs spillestedsportrættet af Jazzhus Montmartre

 

Jazzcup

Jazzcup – den vigtige pladeforretning og spillested i Gothersgade – sagde for nylig farvel til det medgrundlæggende bookerpar Per og Pia Fischer og har i stedet fået norske Jan Granlie (tidl. Jazznytt) på booker-posten. Søren Friis, leder af Jazzcup og A&R på det tilknyttede pladeselskab Sundance, kigger her mod fremtidige horisonter.

Læs spillestedsportrættet af Jazzcup

 

ALICE

Det relativt nyslåede regionale spillested er resultatet af en sammenlægning af de to forhenværende spillesteder Global og Jazzhouse med ny fælles adresse i Globals tidligere lokaler tæt på pulserende Sankt Hans Torv på Nørrebro i København. Jazz.dk har talt med stedets kommunikationsansvarlige, Rasmus Hjortshøj Steffensen, om nye begyndelser og et travlt efterår i spændingsfeltet mellem world, jazz og experimental med mere.

Læs spillestedsportrættet af ALICE