Jazz in Copenhagen uge 42: Se de udvalgte koncerter


Det er blevet efterårsferie, og derfor sætter vi i denne uge ekstra fokus på en oplagt mulighed for at indvie de små poder i jazzens univers. Torsdag kan de yngste og deres familier nemlig opleve en dag i børnehøjde, når Basie for Børn (Oilly Wallace m.fl.) og Hej Jazz (Maria Dybbroe m.fl.) indtager DR Koncerthuset. Musikugen for de voksne byder blandt andet på den svenske pop-ener El Perro del Mar på Musik Loppen, Per Møllehøj Trio feat. Signe Juhl hos Paradise Jazz i HUSET, folkfænomenet Sara Parkman præsenteret af ALICE i Musikhuset København og meget mere.

Her er denne uges udvalgte koncerter:

Tirsdag 19/10 kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre, Kbh K
Hot Club De France
Læs mere / Udsolgt

Gypsyjazzen har siden sin fødsel i 1930’ernes boblende Paris taget publikum med storm. Sydende soli og livsfarlige hastigheder på akustiske instrumenter kendetegner genren. Med denne konstellation af dygtige, unge danske og svenske jazztalenter har Jazzkollektivet samlet et stærkt hold af fortolkere af denne folkekære musik, og koncerten byder på håndholdt musik og en stor spilleglæde.

Tirsdag 19/10 kl. 21:00 – Paradise Jazz / HUSET, Stardust, Kbh K
Per Møllehøj trio feat. Signe Juhl
Læs mere / Køb billet

Guitarist Per Møllehøj roses for sit greb om jazzstandarderne. Han har gennem årene samarbejdet med en række vokalister (Soojin, Iris Bergcrantz m.fl.) Denne gang gælder det Signe Juhl – en af landets mange dygtige unge jazzvokalister, som med format og charme bevæger sig rundt mellem jazzens hovedspor og afkroge.

Onsdag 20/10 kl. 20:00 – RUST Sleeps Around / Spillestedet Stengade, Kbh N
Lucky Lo + support: A Z A D E H
Læs mere / Køb billet

Lucky Lo er kunstnernavnet bag den herboende svenske artist, multiinstrumentalist og sangskriver Lo Ersareis, der med sig på scenen har Asger Nordtorp på bas, Mads Nørgaard på guitar og Casper Henning Hansen på trommer. Musikken, der bevæger sig omkring et alt-poppet univers, er både groovy, overraskende og farverig, mens Los inderlige og ærlige vokal skinner klart igennem.

Onsdag + torsdag 20+21/10 kl. 20:00 – La Fontaine, Kbh K
Astro Buddha Agogo
Læs mere / Dørsalg

Astro Buddha Agogo med organist Michael Blicher blev i 2013 indstillet til en Danish Music Award for deres evne til at spille med en smittende energi, på et højt niveau, på tværs af genrer. ”Blicher er en komponist velsignet med ørehænger-kvaliteter og hans stærkt riffbaserede kompositioner har det med at blive hængende længe” – Politiken.

Onsdag 20/10 kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre, Kbh K
Artved-Vincentz Quartet feat. Billy Hart og David Wong
Læs mere / Køb billet

Her samles halvanden dansk jazz-generation og et ægte amerikansk jazz-ikon ved en eksklusiv koncert, der hylder det 20. århundredes stærkeste musikalske udtryk – jazzen i skikkelse af hardbop. Dette hold af musikere behersker udtrykket, og der er stensikker garanti for, at den intuitive og ultra-dynamiske trommeslager, Billy Hart, vil holde gryden i kog fra første til sidste takt.

Onsdag 20/10 kl. 21:00 – Paradise Jazz / HUSET, Stardust, Kbh K
SpaceLab
Læs mere / Køb billet

SpaceLab-musikerne Nikolaj Hess (p), Anders (AC) Christensen (b) og Mikkel Hess (dr) har spillet sammen i ungdomsårene i Vejle, og har siden samarbejdet som selvstændig trio samt i utallige sammenhænge på den danske og internationale jazzscene. Et gennemgående træk i al den musik, de sammen og hver især laver, er kærligheden til smukke lyriske melodier, medrivende tranceskabende grooves, den europæiske traditions romantiske, harmoniske univers og verdensmusikkens nuancerede traditioner.

Torsdag 21/10 kl. 11:00 + 14:00 – DR Koncerthuset, Studie 3, Kbh S
Jazz for Kids: Basie for børn
Læs mere / Køb billet

Oplev historien om jazzikonet Count Basie og lær nogle af hans største hits og klassikere at kende. Count Basie var kendt for at være en barnlig sjæl, og hans musik swinger stadig i dag – for både børn og voksne. Aldersgruppe: 6-9 år.

Torsdag 21/10 kl. 12:30 – DR Koncerthuset, Studie 4, Kbh S
Jazz for Kids: Hej Jazz
Læs mere / Køb billet

Mærk jazzen, kom tæt på jazzen, rør ved instrumenterne og prøv selv at skabe jazz. Det unge danske jazzorkester ”Hej JAZZ” elsker at inspirere børn til at improvisere og lege med krop, stemme og fantasi. Kom og vær med! Aldersgruppe: 6-9 år.

Torsdag 21/10 kl. 20:00 – ALICE cph @ Musikhuset København, Kbh V
Groupa w. Sara Parkman och Samantha Ohlanders (SE)
Læs mere / Køb billet

Et sandt fyrtårn i den nordiske folk fylder 40, og det skal fejres med en helt særlig koncert. Legendariske Groupa drager på jubilæumstour, hvor de optræder i en enestående konstellation med to af vor tids mest vedkommende forvaltere af svensk folkemusik: Sara Parkman og Samantha Ohlanders.

Fredag 22/10 kl. 21:00 – Loppen, Kbh K
Felines – ‘I Reap What I Sow’ Release + Mija Milovic
Læs mere / Køb billet

Efter tre års pause på udgivelsesfronten er rocktrioen Felines endelig tilbage med en ny EP, der følger op på den flotte “Saying It Twice Makes It Real” (2018). Oven på de første to singleudspil, “Sun” og titelnummeret “I Reap What I Sow” er der god grund til at glæde sig til den nye EP, der udkommer d. 22. oktober, og fejres samme aften med en koncert på Loppen med Mija Milovic som special guest.

Fredag 22/10 kl. 21:00 – ALICE cph @ Valby Kulturhus, Valby
Vula Viel (UK)
Læs mere / Køb billet

Med inspiration fra ghanesisk musik, jazz og minimalistisk percussion og med et post-punket tankesæt har den engelske percussionist Bex Burch med sit band Vula Viel skabt et unikt udtryk. Oplev selv, når ALICE præsenterer trioen i Valby Kulturhus.

Fredag 22/10 kl. 21:00 – Charlie Scott’s, Kbh K
Klanglys – In Hindsight – RELEASE CONCERT
Læs mere / Dørsalg

Kvartetten Klanglys’ navn refererer til de dobbelte fænomener “klang” og lys”. Denne dobbelthed går igen i gruppens musik, der udformer sig som et mix af modernistisk-klingende instrumentalarrangementer og kulørte numre med vokal.

Lørdag 23/10 kl. 14:30 – ALICE cph @ Musikhuset København, Kbh V
Musikhuset Kbh x ALICE: Housewarming w. Lea Bertucci (US), Tuhaf, Tettix Hexer m.fl.
Læs mere / Fri entré

ALICE fejrer sit nye hjem i Musikhuset København på Vesterbro ved at invitere til storstilet housewarming med mangfoldigt musikprogram af høj kvalitet, dansevenlige DJ-toner og skattejagt i Musikhusets fantastiske lokaler. Hele herligheden er gratis, og baren er åben hele dagen.

Lørdag 23/10 kl. 19:30 – Gentofte Jazzklub / Byens Hus – Hellerup
Artved-Vincent Quartet feat. Billy Hart og David Wong
Læs mere / Køb billet

Søndag 24/10 kl. 19:00 – Loppen, Kbh K
El Perro del Mar (SE) + UNA-LUGA
Læs mere / Køb billet

I femten år har svenske El Perro del Mar (aka Sarah Assbring) været én af ​​svensk popmusiks mest karakteristiske kunstnere, med et omskifteligt udtryk, hvor du sjældent ved, hvad du kan forvente af hende. Til efteråret ved man dog, at hun kommer forbi Loppen og fejrer 15 års jubilæum for debutpladen Look! It’s Perro del Mar!, samt har lidt overraskelser med i bagagen.

Søndag 24/10 kl. 20:00 – Absolute Music Cph / KoncertKirken, Kbh N
Absolute Music #21 feat. Federico Corsini’s “I’l Mare” + Jon Lipscomb + Calum Builder
Læs mere / Dørsalg

Rækken af den københavnske DIY-koncertarrangør for fri jazz og eksperimenterende musik Absolute Musics arrangementer fortsætter søndag den 24. oktober i KoncertKirken.

Jazz in Copenhagen samler overblikket over den levende musik i København i efteråret. Se alle kommende koncerter her: jazz.dk/koncerter