Magnus Thuelund fejrer nyt album med Ralph Alessi på Vinterjazz


Releaseturné med stærkt dansk/amerikansk jazzsamarbejde mellem Magnus Thuelund og Ralph Alessi, der indspillede et album i USA sidste sommer. I anledning af Vinterjazz 2018 har Thuelund/Alessi allieret sig med en særdeles kompetent rytmegruppe. 

Line-up: Magnus Thuelund (as), Ralph Alessi (tp), Nikolaj Hess (Fender Rhodes), Graig Earle (b), Mark Ferber (dr)

Kvintetten bevæger sig i et raffineret musikalsk univers, og kompositionerne har en markant personlig stil med aner fra den lyriske nordiske jazz, den mere pågående moderne jazz og sågar gennemkomponeret klassisk musik. Der er klare tråde til traditionen, men materialet er samtidig nyskabende, fremadskuende og med sin stærke melodiske nerve særdeles appellerende. Det hele spillet med et smittende drive og imponerende overskud.

Trompetist Ralph Alessi er en veteran på den sprudlende New York downtown-scene, hvor han har huseret efter at have studeret hos bl.a. Charlie Haden. Siden han flyttede til New York i 1990 har han blandt andet spillet med Steve Coleman, Uri Caine, Ravi Coltrane, Fred Hersch, Don Byron etc., og i 2013 udgav han sin ECM-debut med Jason Moran, Drew Gress og Nasheet Waits.

Melody Project Quintet feat. Ralph Alessi & Mark Ferber (US/DK)

Paradise Jazz Huset-KBH, Stardust – Onsdag 21/2 kl. 21:00 – Læs mere & køb billet
Nørrebro Jazzklub / Osramhuset – Torsdag 22/2 kl. 20:00 – Læs mere & køb billet
Kvarterhuset / Amagerbro Jazz – Fredag 23/2 kl. 20:00 – Læs mere & køb billet
Tapperiet, Køge – Lørdag 24/2 kl. 11:00 – Læs mere & køb billet
Dexter, Odense – Lørdag 24/2, 20:00 – Læs mere & køb billet

Den 18. udgave af Vinterjazz finder sted den 2. til 25. februar 2018 på flere end 150 spillesteder og arrangører fordelt over hele landet. Se alle koncerter på www.jazz.dk/koncerter