James Blood Ulmer, Kurt Rosenwinkel og Stephen O’Malley/Randall Dunn fuldender programmet for Vinterjazz i Jazzhouse


Markante internationale navne i form af James Blood Ulmer, Kurt Rosenwinkel og O’Malley/Dunn fuldender Jazzhouse’ Vinterjazz-program, der også byder på Tomasz Stanko, Globe Unity Orchestra, CTM, Fire! m.fl.

I Jazzhouse bydes der på et Vinterjazz-program til kanten, der kommer omkring alt fra freejazz og avantgarde til bigband-musik, guitarjazz i verdensklasse, folk, elektroniske eksperimenter og minimalisme.

Åbningsaftenen 5. februar byder på spektakulært dobbeltprogram, hvor du kan høre både det 75-årige amerikanske guitarikon James Blood Ulmer og den estiske saxofonist Maria Faust med sit prisbelønnede Sacrum Facere-orkester. Der er mere guitarjazz af høj international karat, når amerikanske Kurt Rosenwinkel – en af sin generations største jazzguitarister – møder Aarhus Jazz Orchestra og Geir Lysne.

Blandt de internationale højdepunkter er det med helt særlig stotlhed, at vi kan præsentere 50 års jubilæumskoncert med det europæiske freejazz-flagskib Globe Unity Orchestra anført af den tyske pianist Alexander von Schlippenbach. Med i orkestret er også den store polske trompetist Tomasz Stanko, som ligeledes optræder til Vinterjazz med sit nye projekt The Tomasz Stanko Experience. Blandt de internationale jazznavne kan man ligeledes glæde sig til den svenske trio Fire! og amerikansk duo med Chris Corsano og Joe McPhee.

Der bydes vanen tro også masser af koncerter på kanten af jazzen. Oplev f.eks. et sublimt dobbeltprogram med hypnotiske overtoner og rumlende droner, når New York-minimalisten Arnold Dreyblatt byder på sit Orchestra of Excited Strings, mens Stephen O’Malley & Randall Dunn – begge centrale aktører i drone-metal pionererne Sunn O))) – byder på særlig duo-koncert. Eller giv dig hen til blandingen af folk, guitarmesterskab og trippet jazz, når det unge folk-håb Ryley Walker optræder med norske jazzmusikere. Endelig kan du glæde dig til engelske The Artaud Beats – et nyt projekt med flere medlemmer fra det legendariske progrock-orkester Henry Cow.

Afslutningsaftenen, der præsenteres i samarbejde med PROTON, står i de afsøgende elektroniske klanges tegn. Her kan du opleve den franske lydkunstner Pierre Bastien folder sit poetiske og mekaniske mikroorkester ud, ligesom Steve Hauschildt optræder med sit roste elektroniske lydunivers.

Fra Danmark bydes der også på flere særlige koncerter. På åbningsweekenden optræder det danske trommeikon Emil de Waal med den 78-årige mesterklarinettist Nulle, sangerinden Randi Laubek og et hold af landets fremmeste musikere. En stærkt efterspurgt koncert, som der nu meldes om få billetter til.

Under navnet SØLVTØJET præsenteres en mangehovedet karavane bestående af garvede jazzfolk, genrekrydsere og digtere, der sammen slår et slag for rummeligheden i dansk jazz. Kresten Osgood har samlet ensemblet, der desuden består af Lotte Anker, Jesper Thilo, Jeppe Zeeberg, Jonas Struck, Nicolai Munch-Hansen samt digterne Signe Gjessing og Lars Skinnebach.

Vinterjazz-programmet byder også på danske navne som albumaktuelle CTM, den elektroniske musiker HVAD og en aften i selskab med Eget Værelse og Shitney.

Info & program

Fredag 05/02, kl. 21.00
James Blood Ulmer (US) + Maria Faust Sacrum Facere

Lørdag 06/02, kl. 21.00 [FÅ BILLETTER]
Emil De Waal + Nulle, Randi Laubek, Band Ane M.FL. “Old News”

Torsdag 11/02, kl. 20:00
Aarhus jazz Orchestra feat. Kurt Rosenwinkel (US) & Geir Lysne (NO)

Fredag 12/02, kl. 21.00
CTM

Lørdag 13/02, kl. 21.00
Ryley Walker Trio (US/NO)

Tirsdag 16/02, kl.20:00
Eget Værelse + Shitney

Onsdag 17/02, kl. 20:00
The Tomasz Stanko Experience (PL)

Torsdag 18/02, kl.20.00
Arnold Dreyblatt & the Orchestra of Excited Strings + O’Malley/Dunn

Fredag 19/02, kl. 21.00
Fire! (SE) + Corsano/McPhee (US)

Lørdag 20/02, kl.21.00
SØLVTØJET

Torsdag 25/02, kl.20.00
Globe Unity Orchestra (DE) + Improbar

Fredag 26/02, kl.21.00
HVAD + The Artaud Beats (UK)

Lørdag 27/02, kl.21.00
Pierre Bastien (FR) + Steve Hauschildt (US)