Udvalgte highlights i anden uge af Vinterjazz


Vinterjazz 2016 har fået flot start og brager derudad. Med mere end 100 spillesteder og 650 koncerter er der masser af vælge imellem. I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på udvalgte highlights i festivalens anden uge. Se koncerterne i dit nærområde her:

Koncerter i Storkøbenhavn
Koncerter på resten af Sjælland
Koncerter i Midt- og Nordjylland
Koncerter i Syddanmark

 

Amerikansk stjerneguitarist gæster Vinterjazz i denne uge

Onsdag den 10. og torsdag den 11. kan publikum på årets Vinterjazz opleve et helt særligt møde mellem tre store kapaciteter inden for moderne jazz. Her spiller det amerikanske guitartalent Kurt Rosenwinkel nemlig to koncerter med Aarhus Jazz Orchestra og den norske dirigent Geir Lysne.

Kurt Rosenwinkel kan med ro i stemmen kaldes en af vor tids mest begavede jazztalenter. Han har fra begyndelsen af 1990’erne formået at kombinere sin særegne forståelse for jazztraditionen med et visionært musikalsk sprog, som taler til folk både i og uden for jazzmiljøet. Dette har medført samarbejder med navne som Brad Mehldau, Mark Turner og Chris Potter samt pladeudgivelser på det anerkendte pladeselskab Verve siden år 2000.

Geir Lysne er en anerkendt norsk big band-komponist og -dirigent. Med et skarpt øje for jazzmusikkens mange facetter har han bidraget til adskillige succesfulde samarbejder med flere markante europæiske big bands – heriblandt også Aarhus Jazz Orchestra i flere omgange.

Aarhus Jazz Orchestra feat. Kurt Rosenwinkel (US) & Geir Lysne (NO)
10/2, kl. 19:30 → Slagelse Musikhus
11/2, kl. 20:00 → Jazzhouse, Kbh. K

KØB BILLET // LÆS MERE

 

Blicher Hemmer Gadd (DK/US)

I et enestående samarbejde med Michael Blicher på saxofon og Dan Hemmer på hammondorgel spiller det amerikanske trommeikon Steve Gadd den musik, han brænder allermest for: Gammeldags bluesy souljazz i orgeltrio-format.

Trioen debuterede forrige år med en udsolgt turné i Skandinavien. Nu er bandet tilbage på en europaturné, der blandt andet bringer dem forbi årets Vinterjazz.

10/2, kl. 20:00 → Det Musiske Hus, Frederikshavn

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Jon Balke (NO)

Jon Balke har som musiker, komponist og arrangør projekter bag sig som Jøkleba, Siwan, Magnetic North Orchestra, Batagraf med mere.

Balke bygger et univers op af skulpturelt klaverspil og en næsten filmisk tilstedeværelse af verden omkring os og menneskene i den.

Oplev Jon Balke i det stemningsfulde kirkerum i Brorsons kirke på kirkens nye Fazioli-flygel i kombination med hans lydlandskaber.

12/2, kl. 20:00 → Brorsons Kirke, Kbh. N.

FRI ENTRÉ // LÆS MERE

 

Remembering Billy Strayhorn – Jacob Roved Quintet feat. John Ruocco & Thomas Fryland (US/DK)

Den amerikanske jazzpianist Billy Strayhorn er i dag en af de mest anerkendte komponister i jazzmusikkens historie. Han var egentlig en sublim pianist, men levede i skyggen af Duke Ellington som komponist og arrangør for dennes berømte orkester. I anledning af, at Strayhorn i november 2015 ville være fyldt 100 år, udgav trommeslager Jacob Roved det anmelderroste album Remembering Billy Strayhorn med sin kvintet.

Kvintetten har i forbindelse med Vinterjazz 2016 inviteret stortalentet, saxofonist John Ruocco med på en mindre turné, hvor de leverer deres fortolkninger af Strayhorns udødelige klassikere. Gruppen er desuden udvidet med den danske trompetist Thomas Fryland, der tidligere både har stået i lære hos netop John Ruocco og modtaget den prestigefyldte, dansk-amerikanske jazzhæder, Ben Webster Prize.

12/2, kl. 21:00 → Fredericia Jazzklub/Det Bruunske Pakhus, Fredericia
14/2, kl. 17:00 → Jazzselskabet Aarhus/Kunsthal Aarhus
16/2, kl. 21:00 → Paradise Jazz/Huset-KBH 

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Jazz-eksperimenter på Stenbroen

Spillestedet Stengade på Nørrebro i København kan i år præsentere et spændende og meget alsidigt program under Vinterjazz.

I festivalens første uge kan publikum blandt andet se frem til to aftener med radikale nyfortolkninger af popkoryfæer som Miley Cyrus, Lana del Rey og Justin Timberlake.

Det åbentsindede publikum kan desuden opleve genrebrydende koncerter med sangerinden Ane Trolles THTH og violinisten Nils Gröndahl.

Se resten af Stengades program under Vinterjazz 2016 på linket herunder.

11/2, kl. 21:00: THTH + “Tonerne fra…” Lana del Rey/Cirklen → Stengade, Kbh, N
13/2, kl. 21:00: Nils Gröndahl + “Tonerne fra…” Miley Cyrus/Svin → Stengade, Kbh. N

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Impro2020 i Absalon

Du skal stå tidligt op, hvis du skal følge med, når Absalon inviterer til alternativ morgenvækning med frisklavet impro og hjemmebag lørdag og søndag i festivalens anden weekend. Oplev nogle af improscenens mest visionære og morgenfriske musikere, når de mødes i 2020 og spiller 20 minutters solokoncert efterfulgt af 20 minutters fælles improvisation.

Lørdag står sangerinden og pianisten Qarin Wikström (der også udgør en tredjedel af Vinterjazz-aktuelle Shitney) og saxofonist og fløjtenist Lis Kruse for vækningen. Søndag er det Kasper Tranberg og klavertalentet Lars Fiil, der stiller vækkeuret.

13/2, kl. 10:00: Qarin Wikström & Lis Kruse → Absalon, Kbh. V
14/3, kl. 10:00: Kasper Tranberg & Lars Fiil → Absalon, Kbh. V

FRI ENTRÉ // LÆS MERE

 

Lillian Boutté & Burich-l’Etienne New Orleans Ensemble (US/DE/DK)

Hvad enten hun synger i kirkerummet, i en koncertsal eller på et intimt spillested, har Lillian Boutté den sjældne evne at kunne fylde et rum ikke blot i kraft af sin særprægede, smukke stemme, men ved sin blotte tilstedeværelse. Med en helt særlig inderlighed og glæde udtrykker hun sig gennem jazzens rytme og lever i høj grad op til den jazzambassadørstatus, som byen New Orleans har tildelt hende. En titel, der hidtil kun er blevet Louis Armstrong til del.

Lillian Boutte, der er født og opvokset i New Orleans, har hele sin hjembys brogede musikliv i blodet, og hun behersker til fulde alle stilarterne lige fra beskidt blues over gospel og soul til jazz i en hvilken som helst afskygning. Hun bakkes op af Burich-l ́Etienne New Orleans  Ensemble, et internationalt sammensat orkester, som spiller jazz, gospel og blues med den helt rigtige ‘New Orleans-sound’.

10/2, kl. 20:00 → Fredericia Jazzklub/Det Bruunske Pakhus, Fredericia
11/2, kl. 20:00 → Dexter, Odense 

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Jesper Thilo New Quartet

Jesper Thilo er kendt som en af Danmarks største eksponenter for swing- og mainstream-jazz. De sidste mange år har Thilo primært dyrket sine egne små grupper, der i dag består af Søren Kristiansen, Jesper Lundgaard og Frands Rifbjerg. Et stærkt samarbejde, som dækker Jesper Thilos store repertoire af blues, swing, bebop og jazzstandarder.

Jesper Thilo kan desuden opleves den 17.-21. februar i det nye projekt Sølvtøjet, sammen med kendte ansigter som Lotte Anker, Kresten Osgood og Jeppe Zeeberg.

13/2, kl. 14:30 → Jazzcup, Kbh. K

DØRSALG // LÆS MERE

 

Jazz Masterworks: Getz/Gilberto

I januar måned præsenterer The Standard Jazz Club en enestående fortolkning af verdens mest solgte jazzalbum, Getz/Gilberto.

Et dansk-internationalt allstarhold af jazzmusikere er hentet til Danmark for at genoplive tonerne af den magi, saxofonisten Stan Getz og brasilianske João Gilberto skabte for nu godt 52 år siden.

9/2-14/2 → The Standard, Kbh. K 

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Masters of Gypsy Jazz: Dorado & Amati Schmitt Quintet (FR/DK)

Gypsy-guitaristen Dorado Schmitt blev verdenskendt takket være lydsporet til filmen “Latcho Drom” om romaernes vej fra Indien til Atlanterhavet og Middelhavets kyster. Han blev født i Saint Avold, Lorraine, den 29. maj 1957. Opvokset med traditionel musik i familien har han været omgivet af musikere hele sin ungdom. Dorado begyndte at spille som syv-årig. 15-16 år gammel var stilen pop og rock, Santana og Jimi Hendrix – men indflydelsen fra hans fars og Django Reinhardts musik fik Dorado til at studere Djangos stil i mindste detalje.

Dorado Schmitt er en usædvanlig begavet guitarist og violinist, der overrasker alle ved koncerter og jamsessions med sin lethed, kreativitet og virtuositet. Under Vinterjazz 2016 kan han opleves i selskab med sin lige så talentfulde søn, den 20-årige guitarist Amati Schmitt, og resten af deres overbevisende og spilleglade kvintet i absolut verdensklasse, når de med begyndelse i festivalens første uge drager ud på en mindre koncertrække.

13/2, kl. 12:00 → Frokostjazzen Silkeborg/Kedelhuset, Silkeborg
17/2, kl. 20:00 → Fredericia Jazzklub/Det Bruunske Pakhus, Fredericia
19/2, kl. 14:30 → Jazzcup, Kbh. K
20/2, kl. 21:00 → Bartof Station, Frb. 

KØB BILLETTER // LÆS MERE

 

Cæcilie Norby & Lars Danielsson & Friends (DK/SE) – SOLD OUT

Cæcilie Norby er Danmarks populæreste jazznavn. Siden hun med stor succes udgav sit første album på Blue Note har hun til stadighed haft modet til at forny sig og tage kunstneriske chancer. Senest med det anmelderoste duo-album “Just The Two of Us”med den store svenske bassist Lars Danielsson. Nu præsenterer vi tre helt særlige aftener i Montmartre, hvor udgangspunktet er det nye album, men suppleret og blandet op med gæster fra Cæcilie Norby og Lars Danielssons store musikalske netværk.

11/2-13/2 → Jazzhus Montmartre // Koncerterne er allerede udsolgt