DR Big Band tager på Vinterjazz-turné med bigband-klassikere og gæstevokalist


DR Big Band spiller musik fra deres enestående samling af numre trukket direkte ud af bigbandets DNA. Sammen med ingen ringere end den amerikanske trommeslager og kapelmester Dennis Mackrel har DR Big Band været en tur inderst inde i nodearkivet og fundet guldet frem til det danske jazzpublikum.

Med sig rundt i Vinterjazz-landskabet har de en ny skinnende knappenål på den danske jazz-opslagstavle, Claudia Campagnol, som de seneste år har gjort sig bemærket i både Ung Jazz og på forskellige europæiske jazzscener.

DR Big Band har gennem årene tiltrukket adskillige af verdens allerfineste solister, komponister og dirigenter. Det betyder, at bigbandet i dag har et helt unikt arkivmateriale, der bugner af musik signeret af store jazz-ikoner som Bob Brookmeyer, Thad Jones, Ray Pitts, Jim McNeely og mange flere.

“Publikum kan se frem til en koncert, der hylder en perlerække af de gamle mestre i bagkataloget, som hver især har sat sit præg på den danske og internationale jazzscene siden 1960’erne, og som ikke mindst har været med til at forme DR Big Band. Kernerepertoiret vil blive udfoldet på ny for øjnene og ørerne af publikum, og DR Big Band viser endnu engang, at de løfter en ganske særlig musikalsk arv, der stadig genlyder på jazzscenen i dag,” lyder det i en pressemeddelelse.

“Dennis Mackrel er den oplagte medsammensvorne, når DR Big Band puster liv i ånden fra dengang, de amerikanske jazzlegender huserede på de danske spillesteder. Han er tidligere trommeslager i det navnkundige The Count Basie Orchestra – den sidste trommeslager Basie selv nåede at hyre i sin levetid, og om hvem han dengang sagde: ”Dennis is already a good drummer, and one day he’s really actually going to be a monster.” I dag er Mackrel en fremtrædende arrangør og kapelmester, som blandt andet i perioder har ledet Count Basies gamle orkester og således har cremen af amerikansk bigbandjazz helt inde under huden.”

Mackrel har også tidligere dirigeret DR Big Band, og både musikere og dirigent ser frem til at udforske flere facetter af det samarbejde. Nu giver de derfor et skarpt bud på, hvordan legendernes levendegjorte jazzhistorie lyder anno 2018.

DR Big Band “Guld fra Arkivet” feat. Claudia Campagnol & Dennis Mackrel @ Vinterjazz 2018

TOR – 8/2, 20:00 – Stars, Vordingborg – Læs mere
FRE – 9/2, 20:00 – Holbæk Jazzklub, Elværket – Læs mere
LØR – 10/2, 20:00 – Taastrup Teater, Høje Taastrup – Læs mere
SØN – 11/2, 16:00 – DR Koncerthuset, Studie 2 – Læs mere
ONS – 14/2, 20:00 – Jive / Bygningen, Vejle – Læs mere
TOR – 15/2, 20:00 – Tobaksgården Assens – Læs mere
FRE – 16/2, 20:00 – Portalen, Greve – Læs mere
LØR – 17/2, 19:30 – Gladsaxe Jazzklub – Læs mere

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som strækker sig over tre uger og rummer godt 600 koncerter fordelt på flere end 150 spillesteder og arrangører fra København til Skagen. Den 18. udgave af Vinterjazz finder sted den 2.-25. februar 2018. Info & program: www.jazz.dk