Copenhagen Jazz Festival 2015 forvandlede København til verdens største jazzklub


Søndag nat sluttede den 37. udgave af Copenhagen Jazz Festival efter 10 dages vellykket jazzfest i hele hovedstaden, hvor der blev sat ny rekord med i alt 1315 koncerter. Med et enormt vingefang har festivalen igen vist, at København på samme tid er en historisk og progressiv jazzby, der ånder gennem hovedstadens mangfoldige udbud af jazzspillesteder og arrangører.

“Vi er meget tilfredse med den kvalitet og mangfoldighed, som årets festival har budt på, og når det så går hånd i hånd med et øget billetsalg er det svært at klage.” – siger festivalleder Kenneth Hansen og fortsætter: “Men det vigtigste har været alle de små historier og de nye møder mellem musikere og publikum, som er med til at understrege, at Copenhagen Jazz Festival gennem 10 dage er en vigtig del af historien om København og vice versa. Fx. når Lady Gaga under festivalen som en sand filurkat pludselig dukker op på én af byens ældste jazzspillesteder.”

Årets hovednavne har bl.a. været Herbie Hancock & Chick Corea, Tony Bennett & Lady Gaga, Caetano Veloso & Gilberto Gil, Salif Keita, Brad Mehldau Trio, Jamie Cullum, Kenny Barron, Fire! Orchestra og Savage Rose. Festivalens officielle program satte ny rekord med i alt 1315 koncerter fordelt på ca. 100 spillesteder; dvs. helårsaktive spillesteder, koncertsale, kirker, kulturhuse, caféer, haver, torve, samt særlige festival venues.

Lady Gaga’s overraskende besøg og fortolkning af Edith Piaf’s “La Vie en Rose” på La Fontaine blev både en stor historie i danske medier og i resten af verden, hvor videoen i løbet af to dage blev vist 1,5 mio. gange.

“Copenhagen Jazz Festival har til formål at præsentere det bedste fra den internationale og danske jazzscene og samtidig at vise, hvor mangfoldig en genre jazz egentlig har udviklet sig til at være. Det er derfor, at festivalen rummer alt fra avantgarde i børnehøjde til de store jazzdivaer,” siger Kenneth Hansen.

 

Fakta om Copenhagen Jazz Festival
– Etableret i 1979
-​ Én af Europas største jazzfestivaler​
– 10 dage, 100 spillesteder, 1315 koncerter
– Årets festivalplakat er lavet af Julie Nord
– Copenhagen Jazz Festival er en erhvervsdrivende fond, der er nonprofit og modtager støtte fra Nordea-fonden (hovedbidragsyder) samt Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune

Kommende festivaldatoer:
Vinterjazz 2016, 5.-28. februar.
Copenhagen Jazz Festival 2016, 1.-10. juli.