Internationale pianister til Copenhagen Jazz Festival 2015 – Kenny Barron, Enrico Pieranunzi, Kenny Werner m.fl. tilføjet til programmet


Årets festivalprogram sprudler allerede med nogle af verdens mest anerkendte jazzpianister, ikke mindst det historiske duomøde mellem Herbie Hancock & Chick Corea den 9. juli, som allerede er udsolgt. Blandt hovednavnene finder man også Brad Mehldau Trio, der åbner DR Koncerthusets festivalprogram den 4. juli, Jamie Cullum med Tivolis Big Band den 3. juli på Plænen, samt Michel Camilo den 8. juli i Amager Bio.

I denne uge er der så tilføjet en række internationale pianonavne til årets festivalprogram, og det er bl.a. Jazzhus Montmartre, Betty Nansen Teater og Gustavs Bistro, der vanen tro byder velkommen til hhv. store amerikanske gæstestjerner og nordiske/europæiske ECM-navne: Kenny Barron, Ben Sidran, Kenny Werner, Aaron Parks, Bobo Stenson, Lars Jansson og ikke mindst Enrico Pieranunzi.

Copenhagen Jazz Festival finder sted på 100 venues over hele København og Frederiksberg den 3.-12. juli. På nuværende tidspunkt er ca. halvdelen af årets line-up offentliggjort. Programmet er på gaden ca. 1. juni. Se årets foreløbige program – her.

 

Kenny Barron Trio (US/JP)

Den amerikanske pianist Kenny Barron (f. 1943) har været med på et utal af udgivelser, både som soloartist og som feature, og han anses som værende en af de mest betydningsfulde og indflydelsesrige mainstream jazzpianister siden beboppens æra. Her i Danmark kender vi ham fra hans indspilninger med Stan Getz i Montmartre i Nørregade og for sine fremragende trioindspilninger i eget navn. Han er en af meget få nulevende pianister som har skrevet en stribe kompositioner som i dag regnes for standardmelodier.

Kenny Barrons trio er en af de mest ikoniske og sammenspillede trioer i verden, det er ægte amerikansk jazz, når det er allerbedst. Hans evne til at tryllebinde publikum med hans elegante fingerspil, sensitive melodier og smittende rytmer har udløst stor kritikerros fra blandt andre The Los Angeles Times, der kalder ham “én af de bedste jazzpianister i verden” samt Jazz Weekly, der beskriver ham som “den mest lyriske pianoartist i dag”. Trioen består, foruden Barron selv, af bassist Kiyoshi Kitagawa (JP) samt trommeslager Lee Pearson (US), giver tilsammen en stilsikker oplevelse af den amerikanske jazz, når den er bedst.

4/7-6/7: Kenny Barron Trio (US/JP) → Jazzhus Montmartre // KØB BILLET

 

Enrico Pieranunzi m.fl. (IT)

Pieranunzi (f. 1949) er pianist, arrangør og komponist – og har udgivet flere end 70 cd’er i eget navn. Han har spillet med navne som Chet Baker, Lee Konitz, Chris Potter og Charlie Haden – og har spillet ved alle de betydeligste jazz-festivaler i verden – fra Montreal til København, fra Berlin til Madrid. I 1989, 2003 og 2008 blev han valgt til Årets Musiker af Musica Jazz’ anmeldere og i 1997 modtog han en Django d’Or som bedste europæiske jazzmusiker. Hans spil forener på et unikt teknisk niveau klassisk harmonik med det sejeste groove, og han besidder en fabelagtigt udviklet fornemmelse for melodisk improvisation, samtidig med at han ejer en freejazzers sans for at køre helt ud ad en tangent og ende hinsides både genkendelig form og tonalitet. Men ligegyldigt hvor langt ud han bevæger sig, formår han med et par hurtige akkordskift at styre skuden tilbage til den standard, som ligger til grund for legen.

6/7: Enrico Pieranunzi w. Koppel & Colley (IT/DK/US) → Betty Nansen Teatret // KØB BILLET
9/7 – 10/7: Enrico Pieranunzi Solo & Duo (IT) → Gustavs Bistro og Butik // Billetsalg på vej

 

Kenny Werner / Benjamin Koppel (US/DK)

Kenny Werners indflydelse er uovertruffen, og han har påvirket en hel generation af musikere, deriblandt en stribe danske. Hans pianospil er et massiv af sang og sangbarhed og melodiske forløb af stor skønhed, ikke ulig Bill Evans, selvom Werner også mestrer den mere ekspressive del af jazzen. Sammen har Benjamin Koppel og Kenny Werner udviklet et unikt musikalsk sprog, hvor der bliver delt uventede gaver ud af improvisatorisk genialitet, så naturligt som planter der gror i frugtbar jord. Werners mangeårige samarbejde med Benjamin og Anders Koppel har også resulteret i flere udgivelser på hhv. Cowbell og Tiger Music.

8/7: Kenny Werner / Benjamin Koppel (US/DK) → Betty Nansen Teatret  // KØB BILLET

 

Bobo Stenson feat. Palle Danielsson & Jon Fält (SE)

Bobo Stenson er måske den største pianist, som svensk jazz har fostret gennem tiden. I sin lange karriere har han turneret med bl.a. Dexter Gordon, Jan Gabarek og Charles Lloyd. Han har derfor længe udgjort en hovedfigur på den europæiske jazzscene via sit mangeårige engagement på ECM Records. Han anses for at være en både fantasifuld og jordnær pianist i sin spillestil, der både kan formidle det stilrene og genrefaste samt det mere folkelige – med lige dele entusiasme. Til koncerten akkompagneres Stenson af bassist Palle Danielsson samt trommeslager John Fält.

6/7-8/7: Bobo Stenson feat. Palle Danielsson & Jon Fält (SE) →  Gustavs Bistro  // Billetsalg på vej

 

Udvalgte koncerter med piano i centrum:

3/7: Jamie Cullum (UK) & Tivolis Big Band → Tivoli: http://bit.ly/1NjPu1N
3/7: Ben Sidran (US) → Jazzhus Montmartre: http://bit.ly/1aO1XIS
4/7: Brad Mehldau Trio (US) → DR Koncerthuset: http://bit.ly/1NjR2sH
4/7 – 5/7: Lars Jansson Trio (SE) → Gustavs Bistro: http://bit.ly/1HQ0peY
4/7 – 6/7: Kenny Barron Trio (US/JP) → Jazzhus Montmartre: http://bit.ly/1JpURpG
6/7 – 8/7: Bobo Stenson (SE) → Gustavs Bistro og Butik: http://bit.ly/1GfaUJo
6/7: Enrico Pieranunzi w. Koppel & Colley (IT/DK/US)→ Betty Nansen: http://bit.ly/1DbSZgC

7/7: Vincentz/Parks/Miller/Nørgaard (DK/US) → Jazzcup: http://bit.ly/1zG36ZG
8/7: Michel Camilo (DO) → Amager Bio: http://bit.ly/1JvB88L
8/7: Kenny Werner (US) & Benjamin Koppel → Betty Nansen Teatret: http://bit.ly/1E63Qwr
9/7: Herbie Hancock & Chick Corea (US) → DR Koncerthuset, SOLD OUT

9/7 – 10/7: Enrico Pieranunzi Solo & Duo (IT) → Gustavs Bistro: http://bit.ly/1HqHIhm