Onsdag d. 8. juli: Brasilianske ambassadører i DR Koncerthuset, stjerneaften i Tivoli, fuldfed funkfest på Bryggen og meget andet…


Internationale highlights

Kl. 20.00: Caetano Veloso & Gilberto Gil (BRA) → DR Koncerthuset // UDSOLGT
Caetano Veloso & Gilberto Gil har en fælles historie med rødder i den kulturrevolutionære Tropicalismo-bevægelse, som var aktiv tilbage i 1960’ernes Brasilien. Sidenhen er de hver især blevet superstjerner i hjemlandet, men også to af de vigtigste ambassadører for brasiliansk musik i resten af verden. At de to kan opleves på samme scene under dette års Copenhagen Jazz Festival er lidt af en sensation. Her er tale om et musikalsk topmøde på højeste niveau – eller en brasiliansk genforening af dimensioner…

Kl. 20.00: Larry Graham & Central Station (US) → Jazz by the Sea // INFO & BILLETTER (få billetter tilbage)
Den amerikanske bassist Larry Graham har dannet skole inden for funken med sin karakteristiske slagbasteknik, som man fx kunne høre i det populære og indflydelsesrige psykedeliske soulfunkorkester Sly & The Family Stone, som Graham spillede med indtil han dannede Graham Central Station. Larry Graham er medlem af Rock And Roll Hall Of Fame, fordi han og trommeslager Greg Errico i Sly & The Family Stone siges at have ændret opfattelsen af soul og rock. Han krediteres slagbasteknikken, mere kendt som ’thumpin’ and pluckin’, der udvidede instrumentets tonale og klanglige udtryk.

Kl. 20.00: Salif Keita (ML) → Kulturhuset Viften // INFO & BILLETTER
Med sin unikke og smukke stemmer blander Salif Keita jazz, cubansk musik, pop, traditionel afrikansk musik og islamisk sangtradition til sin helt egen verdensmusik. Keita har banet vejen for afrikansk musik i resten af verden og har en kæmpe fanskare. Han har besøgt Danmark flere gange og fået flotte anmeldelser, bl.a. for sin uforglemmelige optræden på Roskilde Festival i 2003.

Kl. 20.00: Michel Camilo (DO) → Kulturhuset Viften // INFO & BILLETTER
I de senere år har en bølge af ekstraordinære caribiske musikere været med til at præge den amerikanske jazzscene, og én af dem der var med fra begyndelsen var Michel Camilo, der oprindeligt kommer fra Den Dominikanske Republik, men allerede i 1979 slog sig ned i New York. Han er bredt anerkendt for sin forbløffende teknik, en virtuos med masser af rytmik og optimisme i sit spil, som i udfoldede sig på hans første album “Why Not?” (1985), der nyder klassikerstatus i dag, og som senere har sikret ham to grammyer for hhv. “Spain” (2000) og “Live at The Blue Note” (2004). Camilos profilerede samarbejdspartnere gennem årene omfatter Dizzy Gillespie, Michael Brecker, Wynton Marsalis, Gary Burton, Dave Weckl og også NHØP.

Kl. 21.00: Vijay Iyer Trio & Steve Lehmann (US) → Jazzhouse // INFO & BILLETTER
Jazzhouse præsenterer nysgerrig, international jazz – and beyond. Onsdag den 8. juli byder på dobbeltkoncert med Vijay Iyer Trio og Steve Lehman, som begge netop modtaget har stor hæder i den netop offentliggjorte kritikerliste hos Downbeat. En liste, der placerer Iyer i jazzens absolutte superliga og er på magasinets forside som ”Jazz Artist of the Year”, ligesom hans faste trio, som han altså gæster Jazzhouse med, kåres som ”Jazz Group of the Year”. Steve Lehman modtog “Rising Star Jazz Artist” – ikke mindst på baggrund af oktetalbummet “Mise en Abîme”, som ligger øverst på flere alternative musikmediers årsliste for 2014.

Kl. 22.00: Tony Bennett & Lady Gaga (US) → Tivoli, Plænen // INFO & BILLETTER
ony Bennett har sunget duet med mange spændende kvindestemmer i løbet af sin karriere, men det slog særligt gnister da han i 2011 gik i studiet med Lady Gaga for at indspille deres første samarbejde The Lady is a Tramp. Det umage par blev enige om at fortsætte det gode samarbejde og idéen om et helt album med klassiske jazz standarder tog form de følgende år.

 

Special mentions

Kl. 18.00: Anderskov’s Strings, Percussion & Piano → Haveselskabets Have // INFO & BILLETTER
Den originale og mangefacetterede danske pianist, komponist og orkesterleder Jacob Anderskov leverer et fornemt bevis på nichegenren “Third Stream” med sit anmelderroste ensemble Strings, Percussion & Piano. Her står den på vedkommende og formfuldendt third stream musik med gennemkomponerede dele for klassisk strygertrio i frodig med- og modspil til improvisationer fra Peter Bruuns slagtøj og kapelmesterens klaver.

Kl. 18.00: Bobo Stenson/Palle Danielsson/Jon Fält (SE) → Gustavs Bistro og Butik // INFO
Bobo Stenson er måske den største pianist, som svensk jazz har fostret gennem tiden. I sin lange karriere har han turneret med bl.a. Dexter Gordon, Jan Gabarek og Charles Lloyd. Han anses for at være en både fantasifuld og jordnær pianist i sin spillestil, der både kan formidle det stilrene og genrefaste samt det mere folkelige – med lige dele entusiasme.

Kl. 19.00: David Liebman/Kenny Werner/Benjamin Koppel/Scott Colley (US/DK) → Betty Nansen Teater // INFO & BILLETTER
David Liebman er en unik stilskaber og blandt de sidste absolutte fyrtårne i det internationale jazzhav. Han har gennem tiden har spillet med så prominente navne som Chick Corea og Miles Davis og spiller denne aften over for Kenny Werner, Scott Colley og Benjamin Koppel, der hermed fortsætter deres tætte samarbejde efter netop at have indspillet med Jack DeJohnette.

Kl. 20.00: Sønderhobal med fristadskapellet → Balders Plads // INFO (fri entré)
Fristadskapellet – der opstod til Sønderhobal på Operaen i 2013 – står for musikken. Fristadskapellet består af Peter Michael Uhrbrand, Ole Mouritzen, Nils Thorlund, Jens Mouritzen og Kirstine Uhrbrand.

Kl. 22.00: Marilyn Mazur “Shamania” → Haveselskabets Have // UDSOLGT
Startskuddet til SHAMANIA var at Copenhagen Jazz Festival fik den idé at foreslå Mazur at gendanne sin gamle musikteatergruppe Primi Band (fra 80’erne, med bl.a. Lotte Anker). Marilyn blev straks fyr og flamme ved tanken om at samle en stor gruppe med nogle af nutidens fantastiske kvindelige musikere og præsentere en helt frisk version af ideerne fra Primi: et rituelt, organisk, kakofonisk og vildtvoksende kvindeligt fællesskab omkring urkraf/stemmer/rytme/energi og bevægelse.

Kl. 22.00-01.00: Jazz Remixed: Tropicalia/Tropicalismo The Sound of Brazil → DR Koncerthuset // INFO (fri entré)
Endnu en omgang Jazz Remixed med landets dygtigste og mest nysgerrige vinyl-dj’s, der går på opdagelse i remixer Tropicalismo & The Sound of Brazil umiddelbart efter duokoncerten med Caetano Veloso & Gilberto Gil. Så kig forbi eller bliv hængende til tonerne af brasiliansk musik. Der er fri entré til Jazz Remixed, og ved regn flyttes arrangementet indenfor.

 

Andre udvalgte koncerter i dag

Kl. 11.00: Verden I Verden → Jazz for Kids, Søndermarken // Læs mere
Kl. 11.00 + 13.00: Dansk Børneafro → Jazz for Kids, Søndermarken // Læs mere
Kl. 16.00 + 18.00: Ben Webster Jam Sessions feat. Niels Jørgen Steen, Jesper Thilo, m.fl. → Sankt Hans Torv // Læs mere
Kl. 16.30: Laura Toxværd Solo + Jakob Davidsen String Quartet → 5e // Læs mere
Kl. 17.00: The Firebirds → 21st Century Jazz, Skuespilhuset // Læs mere
Kl. 18.00: Jacob Anderskov’s Strings, Percussion & Piano → Haveselskabets Have // Læs mere
Kl. 20.00: Bilal Irshed Trio → VerdensKulturCentret // Læs mere
Kl. 20.00: Cathrine Legardh – Tribute to Monica Z → LiteraturHaus // Læs mere
Kl. 20.00: Kvindebandet → Harbo Bar // Læs mere
Kl. 21.00: Musik for Hemlösa → Huset-KBH, Analog Bar // Læs mere
Kl. 21.00: Mads Mathias, Peter Rosendal, Regin Fuhlendorf, Jesper Bodilsen → Cafe Den Blå Hund // Læs mere
Kl. 21.30: Elektrojazz → Nørrebro Bryghus // Læs mere
Kl. 22.00: Solen (NO/DK) → KoncertKirken // Læs mere
Kl. 23.00: Klimaforandringer → Loppen // Læs mere
Kl. 23.30: Jam Session 2015: Montmartre Trio feat. Winard Harper (US/DK) → Jazzhus Montmartre // Læs mere

Se alle dagens koncerter på www.jazz.dk/koncerter