Torsdag 9. juli: Historisk duomøde mellem Herbie Hancock & Chick Corea, afrikanske musikikoner og skandinaviske sangerinder


Internationale highlights

Kl. 20.00: Herbie Hancock & Chick Corea (US) → DR Koncerthuset // UDSOLGT
I mere end fem årtier har Herbie Hancock og Chick Corea været de to mest toneangivende og innovative keyboard-spillere og jazzpianister: fra Miles Davis’ første elektriske grupper i 60’erne (hvor Chick Corea afløste Herbie Hancock i 1968); til fusionsjazzens stadion-æra i 1970’erne med Headhunters og Return to Forever, der redefinerede ikke bare jazzen men også synthesizer-musikken i al almindelighed; fra 80’erne og frem til i dag hvor de har ført to uforlignelige prisvindende karrierer med mere end 30 Grammy-priser til sammen – og hvor Chick Corea så sent som i år blev årets jazzmusiker i Downbeat.

Kl. 20.00: Lionel Loueke & Sissel Vera Pettersen Duo (NO/BJ) → Den Sorte Diamant, Dronningesalen // INFO & BILLETTER
Lionel Loueke og Sissel Vera Pettersen har fundet hinanden i et perfekt musikalsk match. Med baggrunde i henholdsvis Benin og Norge, mødes deres vestafrikanske og nordiske rødder, og smelter sammen i jazzmusikken. Duoens går på fælles opdagelser i originale kompositioner, standards og fri improvisation. Deres kompositioner og optræden trækker på inspiration fra deres vidt forskellige baggrunde, såvel som en bred vifte af musikalske traditioner fra hele verden.

Kl. 22.00: Orlando Julius & The Heliocentrics (NGA/UK) → Urban World Nights, Pressen, Politikens Hus // INFO & BILLETTER
Nigerianske Orlando Julius er et sandt kultfænomen og en nøglefigur i skabelsen af det, som landsmanden Fela Kuti senere døbte “afrobeat”. Anerkendelsen, som manden rettelig fortjener, er dog først kommet i de senere år, godt hjulpet på vej af samarbejdet med de fabelagtige The Heliocentrics, med hvem han turnerer ovenpå udgivelsen af deres fælles albumprojekt “Jaiyede Afro”.

 

Særlige festivalprojekter

Kl. 15.00: Marisa Anderson (US) → Copenhagen Folk Festival, Sankt Hans Torv // INFO (fri entré)
Marisa Anderson (US) er præsenteret i samarbejde med Folk Danmark, Fanø Free Folk Festival & Folk-Oplysningen. Her blandes dybe amerikanske rødder med en fri og eksperimenterende form, der får fortiden til at tale via instrumentets seks strenge. Hun formår som få andre at fortælle historier gennem sit guitarspil og trækker på alt fra Delta-blues, Appalashian folk, gospel og country til vild improvisation, jazz og vestafrikansk musik. Koncerten er startskuddet til den nystartede Copenhagen Folk Festival.

Kl. 17.00: THTH → 21st Century Jazz, Skuespilhusets foyer // INFO (fri entré)
THTH er en åben platform, hvor konvention og struktur plaffes ned uden skånsel. Her har Ane Trolle fundet sammen med tre ‘tunge’ drenge ud i improvisationens kunst: Basunisten Mads Hyhne er garant for en original og kompromisløs tilgang og har de seneste år (ind)spillet med bl.a. Hugo Rasmussen, Silver 6 og Stork, hvis kapelmester, pianisten Simon Toldam, netop er blevet tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat for sin særegne og originale tilgang. THTH tæller ydermere Anders Christensen (AC), der har gjort sig gældende i et væld af sammenhænge, bl.a. hos Tomasz Stanko, Paul Motian, Jakob Bro, The Raveonettes og ikke mindst i eget navn. Sidste led i THTH er trommeslager Silas Hagemann (Mellemblond, Niels Skousen, Howl Baby Howl og Marie Fisker).

Kl. 18.00: Sinne Eeg feat. Struck, Ginman & Gram → Haveselskabets Have // INFO & BILLETTER
Sangerinden Sinne Eeg har gennem de seneste år markeret sig som en af de betydeligste jazzsangerinder med en rytmisk sikkerhed, en uovertruffen harmonisk sans og en sikker og charmerende sceneoptræden, der inviterer publikum med. Stilen er moderne og nordisk i tonen, men med klare referencer til “de store” jazzsangerinder indenfor jazz- og swingtraditionen.

Kl. 19.30: Josefine Cronholm Octet “Billie Holiday 100 år” (US/SE/IT/DK) → Betty Nansen Teatret // INFO & BILLETTER
Billie Holiday ville i 2015 være fyldt 100 år. Og selvom den legendariske sangerinde kun nåede at blive 44 år, lever hendes stemme videre gennem talrige udgivelser, der til stadighed fascinerer og berører musikelskere verden over. Denne aften får publikum mulighed for at opleve Billie Holidays musikalske arv opført live af svenske Josefine Cronholm, der gennem de seneste 15 år har placeret sig stærkt på den internationale scene som Skandinaviens måske væsentligste og mest profilerede sangerinde.

Kl. 20.00: Cæcilie Norby, Lars Danielsson, Liro Rantala (DK/SE/FI) → Krudttønden // INFO & BILLETTER (få billetter tilbage)
Koncerterne med Iiro, Lars og Cæcilie bliver de første, hvor musikerne mødes som trio. Publikum kan glæde sig til en koncertoplevelse i særklasse, hvor trioen indrager publikum ind i deres musikalske univers på en legende, humoristisk, vild og melankolsk måde. Repertoire vil byde på diverse sangskatte fra Cæcilie Norby’s musikalske skattekammer.

Kl. 20.00: Eve Risser & White Dessert Orchestra (FR) → Jazz by the Sea, Kulturhuset Islands Brygge // INFO & BILLETTER
Den unge franske pianist og komponist Eve Risser har med sit kreativt vekslende sindelag vakt berettiget opsigt på den internationale jazz- og eksperimentalscene. Hendes mange samarbejder tæller profiler som Michael Zerang, Wolfgang Mitterer, Billy Hart, Michael Formanek, John Hollenbeck og Marc Ducret. Risser kan denne aften opleves med sit 11-mand store White Desert Orchestra, der bl.a. tæller den norske ’trompetforandrer’ Eivind Lønning. White Desert Orchestra bevæger sig fra det indadvendt rugende til det ekspressivt udfordrende.

Kl. 20.00: Tomas Franck Quartet: 30 Years in Denmark (DK/US) → Jazzhus Montmartre // INFO & BILLETTER
Som saxofonist, komponist og som menneske har Thomas Franck igennem de sidste 30 år været én af de største personligheder på den danske jazzscene. En musiker af et særligt format, som kun dukker op med mange års mellemrum. Vi fejrer denne gigant ved at præsentere hans nye internationale kvartet med Carsten Dahl på piano, Daniel Franck på bas og én af verdens mest elegante og musikalske trommeslagere: Mr. Rodney Green.

Kl. 21.00: Felix Kubin Night (DE) → Jazzhouse // INFO & BILLETTER
Den flamboyante tyske retrofuturist Felix Kubin, der tidligere har givet 6 stjernet koncert i Jazzhouse, leverer totalshow som del af dette års Future Sound of Jazz under Copenhagen Jazz Festival. Der bydes på både foredrag, koncert og DJ-set fra den skæve original. Præsenteres i samarbejde med PROTON og Goethe Instituttet.

 

Andre udvalgte koncerter i dag

Kl. 10.00: Børnejazz: Line Gaardmand Baby Session → Det Lille Musikhus // Læs mere
Kl. 10.30: Brønnum & Pedersen → Torvehallerne KBH // Læs mere
Kl. 11.00: Univers på Vers → Jazz for Kids, Søndermarken // Læs mere
Kl. 13.00: Astro Buddha Agogo → Jazz for Kids, Søndermarken // Læs mere
Kl. 15.30: Bob Rockwell Trio → Christianshavns Færgecafé // Læs mere
Kl. 16.00: Snorre Kirk Trio → Vandkunsten // Læs mere
Kl. 16.00: Forever Frank: Amanda Thomsen → The Standard // Læs mere
Kl. 16.30: Jacob Bellens Solo → Balders Plads // Læs mere
Kl. 17.30: Live Foyn Friis (DK/NO) → Huset-KBH, Gårdhaven // Læs mere
Kl. 18.00: Enrico Pieranunzi solo & duo (IT/DK) → Gustavs Bistro & Butik // Læs mere
Kl. 18.00: Emil de Waal/Niklas Knudsen → Kayak Bar // Læs mere
Kl. 19.00: Bilal Irshed Trio (PAL/DK/CU) → Tranquebar // Læs mere
Kl. 19.00: Shitney Spears → Jazzhouse, Open Air // Læs mere
Kl. 21.00: Pasborg’s STAX-TRIBUTE feat. Dan Hemmer, Vicky Singh, Fredrik Damsgaard → Café Blågårds Apotek // Læs mere
Kl. 22.00: Bro/Kjærgaard/Munch-Hansen/Høyer “White Trash → KB18 // Læs mere
Kl. 22.00: Jazz Remixed “Return to Headhunters/Chick & Herbie 1970s Legacy” → DR Koncerthuset, Open Air // Læs mere
Kl. 23.00: Simon Toldams Sten Sax Papir → LiteraturHaus // Læs mere
Kl. 00.30: Hess/AC/Hess Spacelab Salon → PH Caféen // Læs mere