Open Air-scene foran Jazzhouse åbner op for unge talenter


Spillestedet Jazzhouse i indre København har ikke kun et stærkt festivalprogram i sine mørklagte kælderlokaler – ligesom sidste år kan publikum også se frem til en gratis udendørsscene på Niels Hemmingsens Gade i de sene eftermiddagstimer, spækket med unge bud på jazzens frontløbere.

Alle dage fra mandag den 4. juli til og med lørdag den 9. juli vil Open Air-scenen foran Jazzhouse’ indgangsparti nemlig lægge brædder til et sprudlende line-up af friske danske og internationale navne, der på kompromisløs vis navigerer ind og ud af et utal af genrer, inden og uden for jazzens verden.

Oplev blandt andre den skandinaviske trio Yes Deer, der leverer strukturfornægtende og kaosforherligende kakofoni. Yes Deer er aktuelle med deres andet album, ‘Get Your Glitter Jacket’, og har turneret i flere europæiske lande.

Ligeledes skandinaviske Horse Orchestra gakker ud i et eklektisk udtryk, hvor New Orleans-jazz møder hiphop-beats og freejazz, men det syv mand store band appellerer bredt, understreget af, at de sidste år vandt to DMA Jazz-statuetter.

Den 8. og 9. juli står i den aarhusianske undergrunds tegn med fire originale bands, der alle gjorde særligt indtryk under minijazzfestivalen Golden Years of Aarhus i vinters. Lyden spænder fra afrobeat til Jan Johanssons folklorisme, men fællesnævneren for alle bands er en patchworkagtig genretilgang.

Alle koncerterne er gratis, og Jazzhouse åbner caféen en halv time før koncertstart. Kig forbi udendørsscenen og få et friskt pust jazz og et festivalprogram.

 


Niels Hemmingsens Gade under Copenhagen Jazz Festival 2016:

Mandag 4/7, kl. 19:00: Bad Astma – INFO
Tirsdag 5/7, kl. 19:00: Yes Deer – INFO
Onsdag 6/7, kl. 19:00: Horse Orchestra – INFO
Torsdag 7/7, kl. 19:00: Weasel Walter, Tim Dahl & Maria Faust – INFO
Fredag 8/7, kl. 19:00: Addis Ababa Band – INFO
Lørdag 9/7, kl. 15:00: Kasper Staub Trio – INFO
Lørdag 9/7, kl. 17:00: Bangin Bülows Nice Jazz Quartet – INFO
Lørdag 9/7, kl. 19:00: Tigers Mind – INFO

 

Copenhagen Jazz Festival har eksisteret siden 1979 og er én af Europas største jazzfestivaler. Den 38. udgave af Copenhagen Jazz Festival tæller mere end 1300 koncerter fordelt på 120 spillesteder den 1.-10. juli 2016. Info & program: www.jazz.dk/koncerter