Nye scener og internationale stjerner tegner Copenhagen Jazz Festival efter velbesøgt åbningsweekend


Copenhagen Jazz Festival sætter en tyk streg under Københavns status som international jazzhovedstad i disse dage. Årets rekordstore festival har fået en lille drømmestart, både i kunstnerisk og publikumsmæssig forstand, og de næste syv dage optræder nogle af verdens største stjerner på byens mange musikscener.

I dag begynder en ny uge på Copenhagen Jazz Festival 2017, hvor festivalen byder velkommen til flere nye scener. På Frederiksberg er det med et ambitiøst program i Haveselskabets Have med navne som Eivør, Sinne Eeg og Joe Lovano, og i Lindevangsparken er der et nordisk eftermiddagsprogram med bl.a. Marius Neset samt fem dages musik for børn i alderen 3-12 år under titlen Jazz for Kids.

Aldrig før har der været så mange store navne spredt ud over så mange af byens spillesteder. Skuespilhusets store sal åbner onsdag med Didier Lockwood og Eliane Elias; Amager Bio præsenterer Woody Allen og Cory Henry; Den Sorte Diamant har besøg af bl.a. Lee Konitz og Mark Turner; og Prøvehallen danner ramme om The Art of The Quartet med Weather Report-trommeslager Peter Erskine.

I Literaturhaus på Nørrebro er der et særligt fokus på kvindelige komponister onsdag og torsdag aften, og også det japanske tema er i fuld gang i anledningen af 150-året for den diplomatiske forbindelse mellem Danmark og Japan. Det kan man bl.a. høre mere til i Jazzhouse og på avantgardestederne 5e og H15 i Kødbyen.

 

Mangfoldig åbningsweekend gav festivalen drømmestart

Efter en åbningsweekend med musik fra bl.a. USA, Japan, Indien og det afrikanske kontinent, i kombination med det bedste fra den københavnske musikscene, masser af udendørskoncerter og klassisk dansk sommervejr, har Copenhagen Jazz Festival fået en lille drømmestart.

Jason Moran, Anoushka Shankar, Oumou Sangaré, Mark Guiliana og Tri4th har alle trukket fulde huse og fået flere store anmelderroser, for eksempel da Jason Moran gav solokoncert fredag eftermiddag i Skuespilhusets foyer med omkring 1000 tilhørere, hvortil Politiken skrev: “5 hjerter til jazzfestivalens åbningskoncert: Jason Morans fusion af tradition og futurisme giver jazzfestivalen en perfekt start.”

De kommende syv dages overvældende koncertudbud understreger Copenhagen Jazz Festivals internationale format – både i kraft af sin mangfoldighed og navne som Bill Frisell, Eliane Elias, Woody Allen, Roberto Fonseca, Lee Konitz, Ambrose Akinmusire, Matana Robert, Youn Sun Nah, Cory Henry og Jamie Cullum, der er på besøg i København. Og de nævnte udgør kun ca. 1 % af festivalens resterende koncerter.

Copenhagen Jazz Festival sætter i år rekord med samlet set mere end 1400 koncerter på 10 dage.

Se alle 1300 koncerter – www.jazz.dk/koncerter
Find vej til spillestederne – www.jazz.dk/spillesteder
Lav dit favoritprogram – www.jazz.dk/mit-jazz-dk
Besøg shoppen – www.jazz.dk/shop