Internationale highlights på Copenhagen Jazz Festival 2018 du stadig kan købe billet til


Mens mange af de største navne på årets Copenhagen Jazz Festival allerede må melde udsolgt, er der heldigvis stadig ledige billetter til en lang række internationale highlights – hvad enten du er til traditionel pianojazz, nye genreudbrydere, verdensmusik eller meget andet. Her kommer et udpluk af de internationale hovednavne, som du stadig kan nå at komme med til:

Lee Fields
Det er svært at forestille sig sangere med samme udtryk, autenticitet og baggrund som amerikanske Lee Fields, også kendt som Little JB på grund af sine ligheder med James Brown. Med udgivelser på 13 forskellige labels, mere end 40 år i pladestudier og på landevejen er Lee Fields en af de mest hårdføre og undervurderede soulsangere, og skal man tro på hans fans, så er han bedre end nogensinde efter at have fundet sammen med bandet The Expressions.

Lee Fields & The Expressions (US)
9/7, kl. 21:00 – DR Koncerthuset, Studie 2 – Læs mere / Køb billet

Enrico Pieranunzi
Enrico Pieranunzi er en Europas vigtigste pianister. En fantastisk musiker, der netop nu befinder sig på et kreativt højdepunkt i sin karriere. Han er kendt fra samarbejdet med Mads Vinding, men også for den legendariske trio med Marc Johnson og Joey Baron. Over to aftener på Hotel Cecil kan du høre ham i duoformat med Thomas Fonnesbæk og i trioformat med tilføjelsen af amerikanske Ulysses Owens Jr.

Enrico Pieranunzi Duo & Trio (IT/US/DK)
10+11/7, kl. 20:00 – Hotel Cecil – Læs mere / Køb billet

Sons of Kemet
Den 34-årige saxofonist og komponist Shabaka Hutchings er blevet udråbt til det nye store håb for engelsk jazz. Med sin gruppe Sons of Kemet har han skabt en socialt bevidst og genreudvidende musik, der har skabt ringe i vandet til den anden side af Atlanten og nu udkommer på det ikoniske jazzlabel Impulse! Få syn for sagen i DR Koncerthusets Studie 2.

Sons of Kemet (UK)
10/7, kl. 21:00 – DR Koncerthuset, Studie 2 – Læs mere / Køb billet

Kokoroko
Kokoroko er et kollektiv af unge musikere fra Londons sprudlende undergrundsscene inspireret af Fela Kuti, Ebo Taylor, Tony Allen og den fantastiske lyd og stemning, der kommer fra den vestafrikanske afrobeat og highlife. Med gruppens kvindelige powertrio i front på trompet, saxofon og trombone sættes der ild i dansegulvet, når de for første gang gæster Copenhagen Jazz Festival.

Kokoroko (UK)
10/7, kl. 21:00 – Fringe Jazz / Pumpehuset – Læs mere / Køb billet

Jorge Rossy
Den spanske multiinstrumentalist Jorge Rossy besøger i år Gaarden & Gaden på Nørrebro, hvor han hver eftermiddag under festivalen optræder med sin trio. Rossy er især kendt for sit samspil med Brad Mehldau Trio og har de seneste år helliget sig vibrafonen, hvor hans dynamiske rytmik kombineres med ubesværede melodilinjer.

Jorge Rossy Trio (ES/US/DK)
9-15/7, kl. 16.00 – Læs mere / Dørsalg

Monty Alexander
Den jamaicansk-fødte pianist Monty Alexander er garant for jazzens største melodier, leveret med en smittede spilleglæde og et rytmisk punch, som slår benene væk under publikum. Alexander har spillet med alle de store, fra Frank Sinatra, Ray Brown og NHØP til Natalie Cole og mange andre. Oplev ham i trioformat i Skuespilhuset.

Monty Alexander Trio (JA/US)
13/7, kl. 20:00 – Skuespilhusets store scene – Læs mere / Køb billet

Charles Lloyd feat. Bill Frisell
Der er tale om et møde mellem to af jazzens store ikoner og en decideret supergruppe, når den 80-årige Charles Lloyd med sit nye band sætter ECM-guitaristen Bill Frisell i stævne på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge. Du kan se frem til unikke fortolkninger af kunstnere som Bob Dylan, Thelonious Monk, Beach Boys med mere foruden en række af Lloyds egne jazzkompositioner fra 1960’erne.

Charles Lloyd & The Marvels with Bill Frisell (US)
11/7, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge – Læs mere / Køb billet

Kurt Elling feat. Marquis Hill
Den amerikanske jazzsanger Kurt Elling er 14 år i træk blevet udnævnt som “Best Male Singer” i det anerkendte tidsskrift Downbeat. Under Copenhagen Jazz Festival 2018 lægger Elling vejen forbi København i selskab med trompetisten Marguis Hill – et nyt samarbejde, der foruden live-optrædener har affødt albummet “The Questions” (marts 2018).

Kurt Elling Quintet feat. Marquis Hill (US)
11/7, kl. 20:00 – Skuespilhusets store scene – Læs mere / Køb billet

Hermeto Pascoal
Få musikere har opnået samme position som brasilianske Hermeto Pascoal – en sand maestro og et kulturelt ikon.  Hans uforlignelige, legesyge talent fik engang samarbejdspartneren Miles Davis til at beskrive ham som “den mest imponerende musiker i verden” og er, sammen med hans udseende, grunden til kaldenavnet “O Bruxo” (dansk: Troldmanden). Oplev fænomenet Pascoal i Prøvehallen.

Hermeto Pascoal e Grupo (BRA)
12/7, kl. 21:00 – Cowbell / Prøvehallen, Valby – Læs mere / Køb billet

Mulatu Astatke
Billetterne forsvinder som dug for solen for tiden, men du kan stadig nå at komme med til et brag af en ethiojazz-fest, når den nu 74-årige legende Mulatu Astatke lægger vejen forbi Jazz by the Sea hele to aftener på årets festival. Hør Astatke i selskab med en mesterlig britisk gruppe bestående af blandt andre Alexander Hawkins (piano) og Neil Charles (bas) m.fl.

Mulatu Astatke (ET)
13+14/7, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge – Læs mere / Køb billet
OBS. “Få billetter” til koncerten den 13. juli.

Gilad Hekselman
Israelske Gilad Hekselman har på rekordtid placeret sig som en af New York-scenens væsentligste guitarister og har med sin usædvanlige virtuositet udviklet en stil båret af stort melodisk overskud og improvisationer i verdensklasse. Hekselman har siden sin ankomst til New York i 2004 indtaget verdensscenen sammen med topnavne som bl.a. Mark Turner og Esperanza Spalding. Hans trio lægger vejen forbi Prøvehallen.

Gilad Hekselman Trio (IL/CA/US)
14/7, kl. 20:00 – Cowbell / Prøvehallen, Valby – Læs mere / Køb billet

Tower of Power
Legendariske Tower of Powers popularitet i Danmark er ikke til at tage fejl af. Bandet har de seneste par år spillet for udsolgte sale, når de er kigget forbi med deres medrivende sammensmeltning af soul, jazz, funk og rock, der har fået publikum til at danse på stolene. Tag med til funkfest i Den Grå Hal.

Tower of Power (US)
15/7, kl. 20:00 – Den Grå Hal – Læs mere / Køb billet