Store danske højdepunkter lokker i november


Blandt sine mange internationale highlights byder november selvfølgelig også på en række højdepunkter fra den hjemlige scene. Her er tre skarpe bud fra en spækket måned, hvor spillestederne i den grad har dækket op til en overdådig musikalsk buffet:

 

Sinne Eeg
Den danske vokaldiva Sinne Eeg har vundet et utal af priser for sin ypperlige vokal, bl.a. den prestigefyldte Ben Webster-pris i 2014 og Danish Music Awards for “Bedste Jazz Vokal Album” i både 2007 og 2010. I november kan du opleve Eeg hele tre gange på den ikoniske jazzklub Montmartre – to aftener i selskab med “drømmetrioen” Jacob Christoffersen, Lennart Ginman og Morten Lund samt en aften med akkompagnement af den hjemlige mesterbassist Thomas Fonnesbæk.

7-9/11, kl. 20:00, Jazzhus Montmartre
Læs mere

DR Big Band m. Marilyn Mazur
For første gang blander Marilyn Mazur og DR Big Band deres musikalske universer til en skarpskåret energidrik. Percussionisten og komponisten Mazur inviterer indenfor i Studie 2 til en overflod af rytmer og en fascinerende klangverden – ledet af det japanske stjerneskud Miho Hazama.

Fredag 16/11, kl. 20:00, DR Koncerthuset, Studie 2
Køb billet / Læs mere

Hugh Steinmetz Octet
Trompetisten Hugh Steinmetz var i 1960’erne og 1970’erne en af pionérerne i dansk freejazz (The Contemporary Jazz Quartet/Quintet, Cadentia Nova Danica m.fl.) Hans oktet har rødder tilbage til 1994, hvor albummet City Music udkom. Efter en lang pause blev gruppen genoplivet i 2012 og har siden da spillet et væld af koncerter samt indspillet albummet “Live In Paradise.”

Tirsdag 27/11, kl. 21:00, Paradise Jazz / Huset-KBH
Køb billet / Læs mere

 

Læs mere: Se alle de jazzede koncerter i København i efteråret