Store jazzoplevelser i København i maj – Kenny Barron, Brian Blade, Wolfgang Muthspiel, Larry Grenadier, Jeff Ballard og Moritz von Oswald feat. Tony Allen


Maj måned er i fuld gang og byder på omkring 100 koncerter med livejazz, og det der ligner, på hovedstadens spillesteder og jazzklubber. Nedenfor har vi udvalgt nogle af månedens højdepunkter i København, blandt dem internationale stjerner som Kenny Barron, Brian Blade, Wolfgang Muthspiel, Larry Grenadier, Moritz von Oswald Trio feat. Tony Allen og Jeff Ballard. Klik ind på koncertkalenderen og se hele månedens jazzprogram.

Der er allerede offentliggjort flere hundrede koncerter til Copenhagen Jazz Festival 2014, der finder sted fra den 4.-13. juli på 100 spillesteder over hele København. Og der er flere store navne på vej. Følg løbende med på her på siden, hvor det fulde program offentliggøres i løbet af maj.

 

Netop offentliggjort: Brian Blade, Larry Grenadier og Wolfgang Muthspiel giver eftermiddagskoncert på Hovedbiblioteket 24. maj

Wolfgang Muthspiel er blevet udråbt til “a shining light of the contemporary jazzguitar generation” af The New Yorker og ”a natural virtuoso” i New York Times. I det hele taget skorter det ikke på lovprisninger af den nu 47-årige østrigske guitarist, der lørdag den 24. maj gæster Hovedbiblioteket med to amerikanere, der ligeledes er virtuoser på deres instrumenter: Brian Blade på trommer og Larry Grenadier på bas.

De tre musikere har imellem sig spillet sammen med navne som Wayne Shorter, Herbie Hancock, Peter Erskine, Paul Motian, Gary Peacock, Pat Metheny, Bob Dylan og Joni Mitchell. Sammen spiller de en kreativ, glødende og lydhør moderne triojazz af bedste skuffe, hvor de tre distinkte medlemmers samhørighed og brede musikalske udsyn kan tage musikken i overraskende retninger.

OBS. Koncerten finder sted klokken 17.00 på Hovedbiblioteket i Krystalgade.

Lørdag den 24. maj, 17.00: Wolfgang Muthspiel, Brian Blade & Larry Grenadier (AT/US)
→ Hovedbiblioteket >> KØB BILLET

 

Glædeligt gensyn med Kenny Barron Trio tre aftener på Montmartre

Kenny Barron er blandt meget andet kendt for sine indspilninger med Stan Getz i Montmartre i Nørregade og for sine fremragende trioindspilninger i eget navn. Han er en af meget få nulevende pianister, som har skrevet en stribe kompositioner, der i dag regnes for standardmelodier. Tre aftener i midten af maj vender han tilbage til Montmartre med sin trio.

Barrons trio er en af de mest ikoniske og sammenspillede trioer i verden og præsenterer ægte amerikansk jazz. Med sig har han sin mangeårige bassist Kiyoshi Katagawa og den forrygende unge trommeslager Lee Pearson, som også denne sommer vil være vært for Montmartres Jam Sessions under Copenhagen Jazz Festival med sit fantastiske showmanship og fremragende trommespil.

Mandag den 12., tirsdag den 13. og onsdag den 14. maj, 20.00: Kenny Barron Trio (US)
→ Jazzhus Montmartre >> KØB BILLET

 

Afrobeatlegenden Tony Allen teamer op med tysk, elektronisk pioner på Jazzhouse

På lørdag tørner en af afrobeatens største legender sammen med en af den elektroniske musiks pionerer, når Tony Allen teamer op med Moritz von Oswald Trio på Jazzhouse. Begge hører de til en lille gruppe af musikere, som kan siges at have været med til at forme en genre helt fra bunden: Tony Allen afrobeaten som en del af Fela Kutis band i slutningen af 60’erne og Moritz von Oswald technoen med sine udgivelser under navne som Basic Channel, Maurizio og Rhythm & Sound i de tidlige 90’ere.

Koncerten er en del af ny koncertserie på Jazzhouse under titlen PROTON, der har som mål at præsentere eksperimenterende og livebaseret elektronisk musik. PROTON består af folk, der ligeledes er engageret i den odenseanske PHONO festival, og i lighed med denne består koncertserien af kunstnere, der hverken passer ind på den traditionelle natklub eller det typiske rockvenue.

Lørdag den 10. maj, 22.00: Moritz von Oswald Trio feat. Tony Allen (DE/NG)
→ Jazzhouse >> KØB BILLET

 

Jeff Ballard er special guest med The Orchestra hos Paradise Jazz i Huset-KBH

Den amerikanske trommeslager Jeff Ballard har spillet med markante musikere som Ray Charles, Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel, Chick Corea, Brad Mehldau og Joshua Redman og leder gruppen Fly med Larry Grenadier og Mark Turner. Midt i maj gæster han Paradise Jazz for sammen med danske The Orchestra at spille en række kompositioner af Claus Waidtløw.

Claus Waidtløw er en af Danmarks førende saxofonister og derudover en flittig komponist, som skriver til både til mindre og større emsembler. The Orchestra har på sin side gennem mere end 20 år høstet anerkendelse for deres særegne lyd og deres mod på at tage fat på nye, spændende og ofte særdeles avancerede kompositioner for stororkester.

Lørdag den 17. maj, 21.00: The Orchestra feat. Jeff Ballard (DK/US)
→ Unicorn Jazz/Paradise Jazz på Huset-KBH >> DØRSALG

 

CaféTeatret skifter navn til Sort/Hvid og præsenterer ny koncertrække “Den Nye Lyd”

CaféTeatret i Skindergade har gennem mange år præsenteret jazzkoncerter ved siden af sine teaterforestillinger – ikke mindst under Copenhagen Jazz Festival, hvor teatret hvert år byder på en række koncerter. Nu skifter teatret navn til Sort/Hvid og præsenterer samtidig en ny koncertrække under titlen “Den Nye Lyd”.

“Den Nye Lyd” er tænkt som en platform, hvorfra kunstnere kan præsentere deres bud på en ny lyd inden for deres kunstneriske genre. Koncertrækken byder i maj på to koncerter arrangeret i samarbejde med musikerkollektivet ILK, der gennem mere end ti år har stået for noget af den mest innovative og eksperimenterende danske jazz.

Lørdag den 10. maj, 21.00: Søren Kjærgaard & Peter Bruun “Anschlag” Duo
→ Sort/Hvid >> DØRSALG

Fredag den 23. maj, 21.00: Nils Bo Davidsen/Flemming Agerskov Duo
→ Sort/Hvid >> DØRSALG