Vinterjazz vender tilbage i 2019 – Datoerne er 1.-24. februar


Den landsdækkende festival Vinterjazz, der har fokus på spillestederne og de helårsaktive arrangører, bliver afholdt for 19. gang den 1.-24. februar 2019. Programmet offentliggøres fra november til januar.

Vinterjazz strækker sig over tre uger og rummer omkring 600 koncerter fordelt på ca. 120 spillesteder og arrangører fra Aalborg til Rønne. Kombinationen af festivalens længde plus det landsdækkende aspekt gør Vinterjazz til en mulighed for at møde internationale stjerner på turné, nye danske prisvindende projekter og koncerttemaer som Jazz for Kids, Wild at Heart, Jazz Remixed m.fl.

Det, der gør Vinterjazz til en speciel musikbegivenhed, er, at det er et nationalt sammenskudsgilde mellem spillesteder og arrangører, musikere og publikum, de store byer og udkantsdanmark – et nationalt initiativ, som er skabt og finder sted lokalt. Vinterjazz er dog først og fremmest en klubfestival, som kickstarter sæsonen for de mange jazzklubber, som skaber et miljø, hvor jazzen kan udvikle sig og leve året rundt. Derfor er det også med stor glæde, at Vinterjazz de seneste år har sat ny rekord med deltagelse af op til 150 spillesteder og uafhængige arrangører.

“Vinterjazz skaber opmærksomhed om jazzen. Den har med andre ord samme funktion, som Copenhagen Jazz Festival har om sommeren. Ved at slå en festivalparaply op skaber man nysgerrighed, presseinteresse og øget publikumsopmærksomhed om en genre, der ellers på nær nogle få store navne har paradoksalt lave publikumstal i forhold til den enorme talentmasse, den rummer. Musikken trives som et resultat af [festivalens] forståelse for, hvordan man får publikum og pressen i tale. Ikke bare om sommeren i København, men også landet over i februar, når der er Vinterjazz.” (Thomas Michelsen, musikredaktør på Politiken)

“Det unikke ved Vinterjazz er, at det er en landsdækkende musikfestival, som vokser år for år, samtidig med at det lokale aspekt samtidig får større og større betydning. Festivalen kommer ud til publikum lokalt med både internationale og danske hovednavne, og jo mere aktivitet, der er i de enkelte områder, desto mere oplever publikum og musikere en ægte følelse af, at være en del af en samlet jazzscene – noget man måske ikke mærker resten af året.” (Kenneth Hansen, festivalleder Vinterjazz)

Bag Vinterjazz står Copenhagen Jazz Festival Fonden, der foruden de to årlige festivaler Copenhagen Jazz Festival og Vinterjazz producerer særlige koncerter og tiltag som bl.a. Jazz for Kids. For spillesteder og arrangører kan sekretariatet kontaktes på venue@jazz.dk