Fjerde store festivalhovednavn er guitarikonet Jeff Beck (få billetter tilbage)


Guitarikonet Jeff Beck er klar til 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival i juli, hvor han giver koncert i DR Koncerthusets koncertsal d. 9. juli. Han er dermed fjerde hovednavn på festivalen efter Brad Mehldau Trio, Melody Gardot, Michel Camilo & Tomatito.

Jeff Beck er en af rockens største virtuoser og en af dens mest dynamiske instrumentalister gennem tiden. Beck er strengt taget ikke kun en “rock”-guitarist, men har taget en masse med sig fra jazzens verden. Hans stil er baseret på improvisation, og han har både skabt vigtige jazzrock-udgivelser i eget navn og med fusionsikonet Jan Hammer. På den baggrund er det en stor glæde at byde den snart 74-årige guitar-gigant inden for i DR Koncerthusets optimale koncertrammer til sommer.

JEFF BECK (UK) – COPENHAGEN JAZZ FESTIVAL 2018
9. JULI 2018, DR KONCERTHUSET, KONCERTSALEN
Køb billet: http://burl.nu/vcgh50

Jeff Becks karriere har aldrig fulgt en lige linje. Ligesom hans soloer lader han sig føre gennem musikkens bane, hvor end inspirationen leder ham. I en stjernespækket karriere har han været medlem af legendariske The Yardbirds, flere inkarnationer af Jeff Beck Group med Rod Stewart og Ron Wood – og senere supergruppen Beck, Bogert & Appice, der alt sammen medvirkede til, at Jeff Beck satte nye standarder for instrumentalrock fra 70’erne og frem. Hans bidrag til fusionsmusikken er særligt tydelige i slut 70’erne på albums som “Blow by Blow”, “Wired”, og “There and Back”.

Den engelske guitarist er kendt for både en fantastisk teknik og et genkendeligt udtryk. Han er en troldmand, når der kommer til at spille præcise melodier og eksplosive sfæriske passager, kombineret med fuld kontrol over gribebrættet og guitarens effekter og pedaler. Musikkritikeren Gene Santoro har skrevet, at “his strong vibrato, his fierce attack and fat tone, his acute microtonal sense of pitch when he bends or slides into a note, his sophisticated sense of melodic and rhythmic playing, his ability to wring painfully true notes from up by the guitar’s pickups, [and] his continuing use of the electric guitar to generate textures as well as notes.” Jeff Beck har blandt andet dyrket en enestående melodistemme på guitarer, som flere gange i karrieren har erstattet behovet for en sangstemme – og det er bare et af hans varemærker på hans guitars brede udtryksflade, uanset om man kalder det for jazz eller rock, originalkompositioner eller fortolkninger af musikhistoriens kanoniserede værker.

Jeff Beck er født i Surrey i England i 1944. Han har spillet med nogle af de største navne – fra Eric Clapton, Jimmy Page, Roger Waters til Kate Bush, Mahavishnu Orchestra, Jan Hammer og Stevie Wonder. Han er optaget i Rock and Roll Hall of Fame, figurerer på en femteplads på Rolling Stones liste “100 Greatest Guitarists of All Time” og er mangedobbelt Grammy-vinder i en karriere, der strækker sig over seks årtier.

Jeff Beck indtager DR Koncerthuset mandag den 9. juli. Koncerten præsenteres af DR Koncerthuset, ICO Concerts og Copenhagen Jazz Festival, der fejrer sin 40. udgave fra den 6.-15. juli 2018.