Jazz in Copenhagen uge 41: Se de udvalgte koncerter


Megaensemblet Blood Sweat Drum + Bass kan i år fejre 20-års jubilæum og det markeres bl.a. med et brag af en fødselsdagskoncert på Scandic Falkoner (torsdag), med deltagelse af Palle Mikkelborg, Dawda Jobarteh, Salieu Dibba og den indiske fløjtevirtuos Shashank Subramanyam. Dagen før får Paradise Jazz besøg af den amerikanske saxofonist Rick Margitza (Miles Davis, Maria Schneider), som dukker op som gæstesolist hos Carl Winther Trio.

Her er denne uges udvalgte koncerter:

Tirsdag 12/10 kl. 16:00 – Drop Inn, Kbh K
Lars Jansson Trio
Læs mere / Køb billet

Svenske Lars Jansson er uden tvivl en af de største europæiske jazzpianister og komponister. Han har gennem fire årtier begejstret fans verden over med sit let genkendelige univers af iørefaldende og sangbare melodier med et tydeligt skandinavisk fodaftryk.

Tirsdag 12/10 kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre, Kbh K
BIIRK / Jazzkonkurrencen
Læs mere / Køb billet

BIIRK består af fem unge musikere, der mødtes på MGK Helsingør og fandt hinanden gennem en fælles interesse for jazzen. Med udgangspunkt i en række forskellige musikalske genrer og individuelle udtryk udforsker gruppen i fællesskab et nordisk klangunivers med simple melodier og melankolske lydbilleder. BIIRK er en af de fire finalister i Jazzkonkurrencen 2020 – rykket til 2021.

Onsdag 13/10 kl. 21:00 – Paradise Jazz / HUSET, Stardust, Kbh K
Carl Winther Trio feat. Rick Margitza
Læs mere / Køb billet

Pianist Carl Winthers grundigt sammenspillede trio er velkendt fra en lang række koncerter, hjemme og ude. Koncerten her har tidligere været annonceret med Jerry Bergonzi som gæstesolist, men han er desværre blevet forhindret grundet sygdom. Dog er det heldigvis lykkes at få den amerikansk/franske saxofonist Rick Margitza til at stille op.

Torsdag 14/10 kl. 18:00 – Teaterøen, Kbh K
Mardi Gras Copenhagen X Harvest 2021
Læs mere / Køb billet

Minifestivalen Mardi Gras Copenhagen præsenterer første dag på Harvest 2021 New Orleans kultur á la det legendariske Mardi Gras karneval. Fire bands og to solister står på scenen til en funky, varm og yderst festlig aften – en oplagt måde at ryste corona-tiden af sig.

Torsdag 14/10 kl. 19:00 – Scandic Falkoner – Auditoriet, Frb
BSD+B World Experience feat. Palle Mikkelborg, Dawda Jobarteh & Shashank Subramanyam
Læs mere / Køb billet

Danmarks største og måske mest eksperimenterende rytmiske ensemble Blood Sweat Drum + Bass (BSD+B) kan i 2021 fejre 20-års jubilæum, og det bliver markeret med et brag af en efterårsturne. Orkestrets mangeårige samarbejdspartner og mentor, trompetisten Palle Mikkelborg, kaster endnu en gang glans over koncerterne, og her for første gang i samarbejde med to af tidens helt store verdensmusikere: Dawda Jobarteh, Gambia, og Shashank Subramanyam, Indien.

Torsdag 14/10 kl. 20:00 – HUSET, Xenon, Kbh K
Hôy La (NO) + support: PAMELA ANGELA
Læs mere / Køb billet

Hôy La er den norske producer og komponist Ingri Høyland, der har haft base i København de sidste mange år. Et musikalsk projekt, der vender de indre oplevelser af angst, vrede og sårbarhed til et sonisk univers

Torsdag 14/10 kl. 20.00 – Spillestedet Stengade
Sort Høst: Sturle Dagsland (NO) + special guests: Nausia
Læs mere / Køb billet

Sturle Dagsland er en anerkendt kunstner fra Norge. Med en vild og unik forestilling fanger han publikum og tager lytterne med på en eventyrlig, surrealistisk og smuk rejse. Han turnerer ofte på festivaler over hele verden, fra Shanghai til New York. Sturle skaber musik med en mørk, æterisk og uafviselig intensitet, der fortryller publikum og efterlader et indtryk i alle lyttere.

Torsdag 14/10 kl. 20:00 – Drop Inn, Kbh K
Kenny Washington (US)
Læs mere / Køb billet

En af de bedste nulevende jazzsangere, Kenny Washington, præsenteres af nogle af de mest anerkendte og efterspurgte musikere i Skandinavien – Jacob Christoffersen (piano), Jesper Bodilsen (bas) og Zoltan Csorsz (trommer).

Torsdag 14/10 kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre, Kbh K
Steen Rasmussen All Star Quinteto feat. Leo Minax
Læs mere / Køb billet

Vil man høre brasiliansk musik i Danmark, er Steen Rasmussens fornemme kvintet noget af det absolut bedste. Musikerne spiller overlegent tilbagelænet og står for klar og klassisk brasser-jazz/pop. Tilføjet brasilianske Leo Minax’ smukke stemme og fyrige guitarspil, har man fornemmelsen af at være i en varm klub i hjertet af Rio de Janeiro.

Fredag 15/10 kl. 21:00 – Loppen, Kbh K
Lack + support: Rröd Bastard Solo (få billetter)
Læs mere / Køb billet

Efter 13 års pause blev det danske hardcoreband, Lack, i sommeren genforenet til en enkelt koncert på ILTER 2021 i Odense. Og nu, takket være den store modtagelse, er Lack gået med til at spille én koncert mere, nemlig til en legendarisk aften på Loppen.

Fredag 15/10 kl. 21:00 – La Fontaine, Kbh K
Kjeld Lauritsen Trio feat. Alice Carreri
Læs mere / Dørsalg

Kjeld Lauritsen på Hammondorgel har længe præsenteret groovy musik med inspiration fra jazz, soul og blues. Nu har han dannet en ny trio med to norske jazzstjerner; desuden medvirker sangerinden Alice Carreri.

Fredag 15/10 kl. 21:00 – Christiania Jazz Club / Christianias Børneteater, Kbh K
Oddenheim: Kimestad, Menzies, Larsson, Earle, Hæsum
Læs mere / Dørsalg

“Indbyggerne” i gruppen Oddenheim spiller et højenergisk mix af standarder og moderne evergreens under ledelse af trommeslager Morten Hæsum med et stærkt hold af fritspillende kapaciteter.

Lørdag 16/10 kl. 14:30 – Jazzcup, Kbh K
Dinesen/AC/Sonne
Læs mere / Køb billet

Jakob Dinesen / Anders Christensen / Laust Sonne er en ny supertrio, samlet af nogle af Danmarks mest kreative og alsidige musikere. Saxofonist Jakob “Dino” Dinesen og bassist Anders “AC” Christensen har begge været aktive på den danske jazzscene siden 90’erne, hvor de spillede sammen i det nu legendariske Once Around the Park. Her slår de sig sammen med trommeslager Laust Sonne (D-A-D, Dear, Bugpowder m.fl.).

Lørdag 16/10 kl. 21:00 – Charlie Scott’s, Kbh K
Oilly Wallace Quartet
Læs mere / Dørsalg

Alt-saxofonisten Oilly Wallace har spillet med hvem som helst på den danske jazzscene fra DR’s Bigband til Carsten Dahl og Thomas Blachman. Wallace var nomineret til DMA-prisen ”Årets Nye Jazznavn” i 2016 og er også vinder af både Bent Jædig Prisen og Piano Prisen. Her kan han opleves med sin egen kvartet bestående af fremadstormende danske musikere.

Lørdag 16/10 kl. 21:00 – ALICE cph @ Valby Kulturhus, Valby
Ghetto Kumbé (CO) + Nuri (TN)
Læs mere / Køb billet

Kom til magtfuld dansefest i Valby, når ALICE endelig kan bringe det colombianske fænomen Ghetto Kumbé til landet efter aflyst koncert i 2020. De væltede Roskilde Festival i 2019 med en episk koncert, så forventningerne er høje. For at det ikke skal være løgn kigger tunesiske Nuri også forbi med sit afrofuturistiske elektroniske univers.

Søndag 17/10 kl. 15:00 – Gentofte Jazzklub / Byens Hus – Hellerup
Jan Harbeck Kvartet “A Tribute to Ben Webster”
Læs mere / Køb billet

I oktober 2019 havde Gentofte Jazzklub besøg af tenorsaxofonist Jan Harbeck som medlem af Snorre Kirks Kvartet. Til denne koncert optræder han med en ny kvartet for at hylde den legendariske tenorsaxofonist Ben Webster, som i 1965 for første gang spillede i Montmartre og efterfølgende udviklede sig til en uforlignelig fortolker af jazzens ballader.

Søndag 17/10 kl. 15:00 – Jazzhus Montmartre, Kbh K
Celebrating Bo Stief at 75
Læs mere / Køb billet

Ingen, der har interesseret sig bare en smule for dansk jazz gennem det sidste halve århundrede, har kunne undgå at støde ind i bassisten Bo Stief. Han startede som bas-lærling i Jazzhus Montmartre nogenlunde samtidig med ikonet Niels-Henning Ørsted Pedersen tilbage i start-60’erne. Til denne fødselsdagskoncert har Bo Stief inviteret en række af de musikere, han spiller med i disse år.

Søndag 17/10 kl. 16:00 – Jazz Club Loco / Karens Minde Kulturhus, Kbh SV
Jaleh Negari + Henrik Pultz Melbye
Læs mere / Køb billet

Percussionist Jaleh Negari har været en central del af Københavns eksperimenterende musikmiljø i mere end et årti bl.a. som medlem af grupperne Selvhenter, Pinkunoizu og Meshes og som medstifter af musikkollektivet Eget Værelse. I år er Jaleh Negari pladeaktuel med sit andet soloalbum “Weaver ~”. Henrik Pultz Melbye har de sidste 10 år gjort sig bemærket på scenen for eksperimenterende musik, blandt andet med bandet SVIN og med pladerne “Henrik Pultz Melbye Trio” og “Plays Baritone Saxophones” med saxofonduoen Lund & Pultz Melbye, som henholdsvis blev nomineret til en DMA Jazz i 2016 og 2019.

Jazz in Copenhagen samler overblikket over den levende musik i København i efteråret. Se alle kommende koncerter her: jazz.dk/koncerter