Hess Is More genskaber prisvindende koncertrække på årets Vinterjazz – fortsætter til 25. februar


I kølvandet på tildelingen af prisen for Årets Koncertoplevelse ved Danish Music Awards Jazz 2022 for koncertrækken Apollonian Circles, der fandt sted under Copenhagen Jazz Festival 2022, genskabes oplevelsen nu på årets Vinterjazz under navnet Apollonian Blackout, der opføres hele 15 gange fra den 9. til den 25. februar

I lighed med tidligere inkarnationer bevæger Hess Is Mores koncertrække Apollonian Blackout sig i grænselandet mellem koncert, teater og installationskunst. Musikken lever mellem det elektroniske og det akustiske og sender hilsener til en række verdenshjørner og genrer som jazz, kraut, dance music, MaPiano, pop, electronica med mere. Melodier og visuelle elementer varieres, drejes og sendes i kredsløb, og stemningen klinger af en anden dimension, hvor der er fokus på tid, åbenhed og trance.

“Et kæmpe bord dækket op med instrumenter og rekvisitter danner rammen om dette musikalske festmåltid. Koncerten udfoldes af de syv musikere på og omkring bordet. Klædt i rober af designer Henrik Vibskov leder musikerne publikum gennem livets stadier ind i en “apollinsk blackout”. Musikken bringer traditionen tro hilsener fra den store Hess Is More-sangbog, men består overvejende af nye kompositioner”, fortæller trommeslager Mikkel Hess, der står i spidsen for Hess Is More og medvirker i Apollonian Blackout.

Hess Is More startede i 2003 som et elektronisk soloprojekt for musikeren Mikkel Hess, men er siden vokset til et transatlantisk ensemble af medlemmer fra København og New York, der varierer og udvides fra projekt til projekt. Gruppen har fra begyndelsen ladet sig inspirere af og samarbejdet med andre kunstarter, da Mikkel Hess under sit ophold i New York kontinuerligt inviterede nye kunstnere med til sine faste torsdagskoncerter på Manhattan-klubben Nublu. Som special guests havde de for eksempel digtere, kunstnere som FOS og Goodiepal og en Walt Whitman-imitator. Ud af disse koncerter voksede en lyd, der er både er akustisk, elektronisk og i konstant forandring præget af de skiftende medlemmer, som indgår i koncerterne.

Foruden Mikkel Hess (trommer og vokal) medvirker til Apollonian Blackout på Vinterjazz 2023 kunstnerne Raisa Castro (vokal og percussion), Maria Faust (saxofon), Michael Demsyn-Hanf (vibrafon), David Mason (elektroniske trommer), Ida Duelund (bas) og Rasmus Vestervig (guitar), og pianist Nikolaj Hess varmer op, mens publikum ankommer til teatret. Den musikalske oplevelse iscenesættes af Mikkel Hess, Tue Biering, Christian Friedländer og Dicki Lakha. Lysdesign skabes af Morten Kolbak og lyddesign af Bjørn Winnem og Simon Winnem. De 15 forestillinger finder sted på teatret Sort/Hvid på Vesterbro i København.

Apollonian Blackout – Vinterjazz 2023
9.-25. februar – Sort/Hvid, Kbh V
Læs mere / Køb billet

Få en forsmag på Apollonian Blackout med denne teaser-trailer fra DMA Jazz 2022:

 

Koncerterne er en del af Vinterjazz – en landsdækkende musikfestival, der finder sted i sin 22. udgave den 2.-26. februar 2023. Programmet er tilgængeligt på koncertsiden, i den nye mobil-app og på Facebook-siden. Tak til Nordea-fonden og Statens Kunstfond.