Stor armensk-amerikansk vokal drager landet rundt i fornemt selskab under Vinterjazz 2023


Oplev lyden af New Yorks jazzklubber, når armensk-amerikanske Lucy Yeghiazaryan indtager Vinterjazz 2023 med saxofonisten Grant Stewart og tre af Skandinaviens mest efterspurgte jazzmusikere – pianist Magnus Hjort, bassist Graig Earle og Cornelia Nilsson på trommer. Sammen forener de på smukkeste vis jazztraditionen med et stærkt og aktuelt udtryk, der når rundt til fem byer under den kommende festival

Armensk-fødte Lucy Yeghiazaryan spillede klassisk violin som barn, da hun opdagede sin fars i sovjettidens forbudte pladesamling, der fik sendt hende på sporet af jazzstandarder og lyden af Ella Fitzgerald og Sarah Vaughan, allerede inden hendes familie emigrerede til USA i 2002. I dag er hun et velkendt ansigt på New Yorks straight-ahead scene med tre udgivelser i eget navn. Hun kombinerer den klassiske, elegante jazzvokal med en særlig intim kommunikation og kontakt med publikummet.

Grant Stewart har været en integreret del af den Amerikanske jazzscene siden 1990. Han har været en fast figur på scenen på Smalls Jazz Club i New York, siden den blev etableret, og har indspillet og turneret med de største navne fra hans egen generation (bl.a Brad Mehldau, Bill Charlap, Peter Bernstein osv). Stewart har været saxofonist i grupper ledt af bl.a. Jimmy Cobb, Harold Mabern, Curtis Fuller, Clark Terry, Etta Jones og Harry Connick. I New York optræder Stewart tit på Birdland, Lincoln Center, SMOKE, Jazz Standard osv., og han har turneret verden rundt med forskellige ensembler. Grant Stewart har udgivet 16 plader som kapelmester og er blevet nævnt i Downbeat Magazine’s Critic’s Poll otte gange.

Lucy Yeghiazaryan / Grant Stewart Quintet (US/DK) – Vinterjazz 2023:
Fredag 10/2, kl. 20:30 – Kulturhuset Islands Brygge, Kbh – Læs mere / Køb billet
Søndag 12/2, kl. 14:00 – Spillestedet Generator, Ringkøbing – Læs mere / Køb billet
Torsdag 16/2, kl. 20:00 – Musikhuset Dexter, Odense – Læs mere / Køb billet
Fredag 17/2, kl. 20:00 – Jazzværket / Gasværket, Brabrand – Læs mere / Køb billet
Lørdag 18/2, kl. 12:30 – Kulturhus Kappelborg, Skagen – Læs mere / Køb billet

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, der finder sted i sin 22. udgave den 2.-26. februar 2023. Programmet er tilgængeligt på koncertsiden, i den nye mobil-app og på Facebook-siden. Tak til Nordea-fonden og Statens Kunstfond.