​​Vinterjazz 2023 når endnu længere ud i landet end nogensinde


Den landsdækkende Vinterjazz-festival kommer endnu længere ud i de musikalske afkroge med opbakning fra i alt 180 spillesteder og arrangører fra byer i hele landet. Vinterjazz finder sted 2.-26. februar, og årets samlede line-up er offentliggjort kort før jul.

“Et rekordstort antal arrangører deltager i Vinterjazz 2023, hvilket viser, at musikmiljøer i hele landet har taget festivalen til sig – musikerne tager på tour i stor stil, spillestederne skaber nye samarbejder, og publikum får et overdådigt musikalsk program og overraskende koncertformater at se frem til. Festivalen er et nationalt initiativ og den eneste landsdækkende begivenhed af sin art. Den udvider de musikalske netværk, så der opstår nye kulturelle tilbud med hver sine kendetegn og særheder lokalt,” siger festivaldirektør Kenneth Hansen.

Til årets festival kan man bl.a. opleve nye Vinterjazz-netværk i Vejle, Ringkøbing, Horsens og Esbjerg, hvor uafhængige kræfter fra byernes miljøer går sammen om at stable festivalprogram på benene. Det samme gør sig gældende i Sorø, Halsnæs, Lemvig og Silkeborg, samt hos de vante jazzfyrtårne omkring Odense, Aarhus, Aalborg og Trekantsområdet.

Vinterjazz er samtidig præget af stærkt foreningsliv i byer som Sønderborg, Svendborg og Thisted, mens hovedstaden glimrer ved at omfatte alle typer arrangører fra koncertsale, kirker og kulturhuse til klassiske jazzklubber, musikerkollektiver og alternative koncertrum. Samme variation findes i resten af landet, hvor publikum i løbet af februar kan se frem til musikoplevelser på så forskellige steder som i Fredskoven i Skjern og ved Skamlingsbanken, i Jomfru Ane Gade og på kunstmuseet Heart.

Årets program er allerede offentliggjort og omfatter danske og internationale navne som Madeleine Peyroux, Mike Stern, Jakob Bro/Joe Lovano, Lucy Yeghiazaryan, Lisa Nilsson, Hvalfugl, Kathrine Windfeld, Baryl, Svaneborg Kardyb og mange flere. Se hele programmet her på Jazz.dk og i appen.

 

Om Vinterjazz

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over 25 dage og rummer omkring 600 koncerter fordelt på spillesteder og arrangører fra Skagen til Rønne. Kombinationen af festivalens længde plus det landsdækkende aspekt gør Vinterjazz til en mulighed for at møde internationale gæstestjerner på turné, nye danske prisvindende projekter og koncerttemaer som Jazz for Kids, Future Sound of Jazz m.fl.

Det, der gør Vinterjazz til en speciel musikbegivenhed, er, at det er et nationalt sammenskudsgilde mellem spillesteder og arrangører, musikere og publikum, de store byer og udkantsdanmark – et nationalt initiativ, som er skabt og finder sted lokalt. Vinterjazz er samtidig en venuefestival, som kickstarter sæsonen for de mange jazzklubber, som skaber et miljø, hvor jazzen kan udvikle sig og leve året rundt. Derfor er det også med stor glæde, at Vinterjazz igen har sat ny rekord med deltagelse af ca. 180 spillesteder og uafhængige arrangører.

Vinterjazz er støttet af Nordea-fonden og Statens Kunstfond.