Fem alternative festivalanbefalinger til slutspurten


Copenhagen Jazz Festival favner bredt, og der er plads til en bred vifte af genreblandinger og møder på tværs af musikalske traditioner. Anbefalingerne her er alle fremragende eksempler på, at jazzen er en utæmmelig størrelse, plastisk i hænderne på musikkens udøvere, om det så er folkemusik, groovy funk eller jamaicansk dub, der trækkes på.

 

Er man nysgerrig på mødet mellem folkemusik og jazz, er det værd at opsøge danske Dreamers’ Circus, der spiller på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge torsdag den 7/7 kl. 20.00. Trioen tager udgangspunkt i skandinavisk folkemusik, men med en organisk og flydende lethed svæver Ale Carr, Rune Tonsgaard Sørensen og Nikolaj Busk igennem et cirkus af temaer, harmonier og hårdtsvingende grooves.

Torsdag 7/7, kl. 20:00 – Dreamers’ Circus, Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge – Læs mere

Torsdag 7/7 er også dagen, hvor den svenske multiinstrumentalist og genreblander Gustaf Ljunggren leverer en skræddersyet koncert på Københavns Hovedbibliotek kl. 22.00. Ljunggren modtog i 2015 prisen “Årets Gudman”, en af landets største musikpriser, og har til denne helt særlige koncert vendt sit fokus mod Island og inviteret sangerinden Olöf Arnalds (múm, Slowblow, Mugison, Björk) og bassist Skuli Sverrisson (Wadada Leo Smith, Derek Bailey, Lou Reed, David Sylvian m. fl.)

Torsdag 7/7, kl. 22:00 – Gustaf Ljunggren feat. Skuli Sverrisson, Olöf Arnalds and others, Hovedbiblioteket – Læs mere

I det mere feststemte hjørne finder man Hess is More, der spiller på Arbejdermuseet fredag den 8/7 kl. 21.30. Mikkel Hess’ elektroniske soloprojekt har til denne koncert vokset sig til et ti mand stort orkester, der fejrer energien og samspillet og klinger i grænselandet mellem elektronisk dansemusik, afro, krautrock og jazz.

Fredag 8/7, kl. 21:30 – Hess is More, Arbejdermuseet – Læs mere

Afro er der også masser af, når danske Girls in Airports besøger Frederiksberg Brandstation lørdag den 9/7 kl. 19.00. Kvintetten, der består af nogle af landets stærkeste unge jazzfolk – saxofonist/klarinettist Lars Greve, komponist og multiinstrumentalisten Martin Stender på saxofon, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe (Travelling Tribes og Quadron) på percussion og Mads Forsby (ILLDJINN, Fire! Orchestra m. fl.) på trommer – lægger op til en aften med melodisk og lyrisk jazz med en åre af både minimalisme og dansevenlige etniske rytmer.

Lørdag 9/7, kl. 19:00 – Girls in Airports, Frederiksberg Brandstation – Læs mere

Jazzhouse lægger samme aften kl. 21.00 hus til det amerikanske slackertalent Cameron Stallones, bedst kendt under kunstnernavnet Sun Araw. Koncerten på Copenhagen Jazz Festival 2016 bliver mildest talt unik – Stallones har til lejligheden overtalt Anders Meldgaard (Frisk Frugt) til at samle en oktet, der alle spiller på den samme digitale synthesizer gennem en række MIDI-instrumenter og dermed fungerer som syntetisk orkester.

Lørdag 9/7, kl. 21:00 – Sun Araw Octet (US/DK) + August Rosenbaum, Jazzhouse – Læs mere

Copenhagen Jazz Festival har eksisteret siden 1979 og er én af Europas største jazzfestivaler. Den 38. udgave af Copenhagen Jazz Festival tæller mere end 1300 koncerter fordelt på 120 spillesteder i København og på Frederiksberg den 1.-10. juli 2016. Se alle koncerter på: www.jazz.dk/koncerter