Frk. Jacobsen fejrer ny udgivelse med spækket koncertaften på Loppen


Der er både blevet plads til tre duoer, solobas og selvfølgelig Frk. Jacobsen selv, når trommeslager, sanger og sangskriver Anja Jacobsen inviterer publikum til fejring af nyt album på Loppen i slutningen af september

Dynamisk, kompleks, nærværende – det er bare tre stikord til musikeren, komponisten og sangeren Anja Jacobsen. Hun er leder af Valby Vokalgruppe, den ene af de to sprælske percussionister i gruppen Selvhenter og samtidig kendt for sit trommearbejde i hedengangne Kirsten Ketsjer. Som Frk. Jacobsen arbejder hun i eget regi med en yderligere mangfoldighed af udtryk – fortsat rytmisk spændstigt, men nu med tekst, stemme og dristige lydbilleder. Når gruppen optræder på Loppen den 26. september, sker det også for at fejre det spritnye album “Thin Dry Sticks”.

Her udfolder musikken sig i et felt af musikalske og følelsesmæssige kontraster – mellem jordbundne hverdagssituationer og kosmiske abstraktioner, mellem antikkens Grækenland og livet i København anno 2018, mellem melodiske popfornemmelser og avantgardistiske udflugter.

Frk. Jacobsen består af Lars Bech Pilgaard (guitar), Lil Lacy (keyboards, kor, cello), Nicolai Kaas Claesson (bas, cello) og Anja Jacobsen (vokal, percussion).

Samme aften kan du også opleve duoen Soma & Lil, hvor de to medlemmer Soma Allpass og Lil Lacy bevæbnet med celloer og effektpedaler arbejder med at skabe improvisationer og kompositioner inspireret af titler, natur og objekter. Soma & Lil var nomineret til nye danske jazznavn i 2016 for pladen Soma & Lil “Landet / Rummet”.

Lars Bech Pilgaard går igen i aftenens anden duo, SAV, hvor han i selskab med Milja Milovic nysgerrigt udforsker afkrogene indenfor eksperimentalmusikken i form af agressive vokaludladninger på flere sprog i unisone forløb med guitaren, rastløse perkussive anslag, reallyde og uforudsigelige dynamikker.

Aftenens solosæt står bassist og komponist Nicolas Kaas Claesson for. Inspireret af kunstnere som Sun Ra, Marion Brown, Vaetxh og Peter Friis Nielsen spiller han melodisk støj i vævende, totalimproviserede forløb. Nicolai Kaas Claesson har de seneste år figureret på den alternative danske jazzscene som el- og kontrabassist i bands som Horse Orchestra, New Kids, The Hum og Dødens Garderobe foruden i samarbejder med folk som Niels Skousen, Frk. Jacobsen, Bisse, Mellemblond, Vessel, Kentaur m.fl.

Endelig indtager Anja Jacobsen og Milja Milovic scenen sammen i et nyt samarbejde – J. Jaanmai duo – som fik sin debut på årets Vinterjazz. Her strømmer musikken som lyden af nonners messen i serbiske klostre klippet ind i et landskab af noise, impro, trance-rytmer, melodiske anagrammer og modsatrettede elementer, vibrerende side om side i et intenst musikalsk spændingsfelt.

Frk. Jacobsen – koncertaften på Loppen
26. september, kl. 20:30
Læs mere / Køb billet / Tilmeld på Facebook