Copenhagen Jazz Festival 2013 blev en varm hyldest til jazzbyen København


Copenhagen Jazz Festival 2013 blev en en varm hyldest til jazzbyen København med masser af publikum, masser af levende jazz i gadebilledet samt en perlerække af unikke liveoplevelser på jazzklubberne og byens særlige festivalscener.

Den 35. udgave af Copenhagen Jazz Festival sluttede sent søndag aften, og musikere, publikum, arrangører, frivillige, journalister m.fl. kan se tilbage på en forrygende festival med fremragende vejr, fantastisk stemning og masser af unikke liveoplevelser – med jazzens improviserende og kreative sjæl som bærende element.

Det gode vejr har resulteret i overvældende mange mennesker til de fleste udendørsarrangementer, men heldigvis har det også smittet af på aftenkoncerterne, idet folk bliver hængende i byen. Selv en stor stjerne som Macy Gray gad ikke tage hjem på hotellet efter sin koncert på Det Kgl. Teater, men tog direkte til jam på Montmartre.

I det hele taget har årets festival været præget af bred opbakning fra byens jazzspillesteder og –arrangører, hvis store indsats hele året rundt er med til skabe grundlaget for en internationalt orienteret festival af denne størrelse og karakter. ”Festivalen bygger på et stærkt fundament af helårsaktive spillesteder, arrangører og ikke mindst musikere på højt, højt niveau. Her er København i en klasse for sig. Dette har vi ønsket at fremhæve særligt i år, bl.a i vores trykte program – og det synes jeg er lykkedes,” udtaler Anders Laursen, bestyrelsesformand for Copenhagen Jazz Festival.

Det lune festivalvejr har gjort at publikum er strømmet til jazz i parkerne, på torvene og på havnefronten – men der har samtidig været godt gang i billetsalget til de store indendørskoncerter som f.eks. Mike Stern på Viften, Christian Sands på Montmartre, David Murray & Macy Gray på Det Kgl. Teater, Ginman/Blachman/Dahl/Mikkelborg på Den Sorte Diamant, Tomasz Stanko New York Quartet på Jazzhouse, Dianne Reeves i Koncerthuset, Marcus Miller/Richard Bona på Det Kgl. Teater, Enrico Pieranunzi på Gustavs Bistro med flere.

Copenhagen Jazz Festival ønsker at takke alle, der på den ene eller anden måde har været med til at skabe dette års festival, det være sig musikere, frivillige, spillesteder, arrangører, journalister, lyd- og scenefolk m.fl. En særlig tak skal gå til festivalens hovedbidragsyder Nordea-fonden samt Irma og Tuborg Classic.

Næste års festivaldatoer: Copenhagen Jazz Festival 2014 finder sted den 4.-13. juli. Vinterjazz 2014 kommer ud i hele landet den 7.-23. februar.