Copenhagen Jazz Venues


Jazzcup

Gothersgade 107, 1123 København K. www.jazz.dk/jazzcup

På Jazzcup, der har adresse i Gothersgade tæt ved Kongens Have, kan man både købe musik og kaffe og samtidig få en gedigen liveoplevelse. Jazzcup er nemlig kombineret pladeforretning, café og spillested. Stedet er en del af Jazzklubben, som så dagens lys i 1987 med det formål at være ambassadør for såvel den kendte som den ukendte jazz.

 

Huset-KBH / Paradise Jazz

Rådhusstræde 13, 1466 København K. www.jazz.dk/paradisejazz

Huset-KBH er Danmarks første kulturhus med imponerende 1.400 årlige arrangementer. Med dets placering tæt på Gammel Strand og Nytorv ligger Huset helt centralt i København. Paradise Jazz har hjemme på 1. salen i Huset-KBH, hvor klubben præsenterer koncerter med cremen fra dansk jazz foruden big band-koncerter den sidste mandag i måneden. Paradise Jazz har i 15 år afviklet ca. 90 koncerter årligt spændende fra Swing, Bebop, Brasiliansk inspireret til det mere moderne, altid med de bedste danske og af og til udenlandske navne.

 

Kvarterhuset / Amagerbro Jazz

Jemtelandsgade 3, 2300 København S. www.jazz.dk/amagerbrojazz

Kvarterhuset er et 4.000 kvadratmeter kulturhus centralt på Amager, som tilbyder mange forskellige arrangementer. Kvarterhuset har altid tilbudt jazzkoncerter blandt mange andre genrer, men har fra efteråret 2013 i fællesskab med en gruppe lokale jazzmusikere og musikentusiaster skabt en egentlig jazzklub med navnet Amagerbro Jazz.

 

Jazzhus Montmartre

Store Regnegade 19A, 1110 København K. www.jazz.dk/montmartre

Jazzhus Montmartre er en institution i dansk jazz og åbnede for første gang i 1959. Allerede dengang tiltrak stedet verdensstjerner som Dexter Gordon, Ben Webster og Stan Getz, men lukkede ned i 1995 efter mange år som flagskib for amerikansk og dansk jazz. I 2010 genåbnede Jazzhus Montmartre på dets oprindelige adresse i Store Regnegade i Indre By, og man kan nu igen opleve jazz på den lille, legendariske scene.

 

Sofiekælderen / Sofies Jazz Klub

Overgaden Oven Vandet 32, 1418 København K. www.jazz.dk/sofiesjazzklub

Sofiekælderen Christianshavn har været et af Indre Bys vigtigste spillesteder for jazz siden begyndelsen af 1970’erne, hvor den fortsatte noget af ånden fra det oprindelige Montmartre. Her har en bred vifte af alsidige jazz-musikere og ensembler i tidens løb givet utallige besøgende mindeværdige koncerter.

 

La Fontaine – byens ældste jazzklub

Kompagnistræde 11, 1208 København K. www.jazz.dk/lafontaine

La Fontaine – som er Københavns ældste jazzklub – er kendt og berygtet for sit natteliv og den jam-scene, som sidste år fik besøg af Lady Gaga. Året rundt holder navne som Mads Mathias, Michael Blicher, Kjeld Lauritsen, Hans Ulrik, Frands Rifbjerg osv. kog i gryden.

 

Charlie Scott’s

Skindergade 43, 1159 København K. www.jazz.dk/charliescotts

I Skindergade ligger Charlie Scott’s. På programmet er fortrinsvis unge musikere med stor kærlighed til old-school swing, traditionel jazz, blues, New Orleans funk og relaterede stilarter. Charlie Scott’s blev i 2014 kåret af JazzDanmark til årets jazzspillested.

 

DR Koncerthuset

Ørestads Boulevard 13, 2300 København S. www.jazz.dk/koncerthuset

Med sin markante blå facade udgør DR Koncerthuset en af Københavns arkitektoniske attraktioner. Bygningen, fra 2009, er tegnet af den franske arkitekt Jean Nouvel, og er en stærk kontrastfyldt oplevelse for beskueren hele vejen fra ydre til indre. DR Koncerthuset er dog ikke kun blevet berømt for sin arkitektur, men også for den enestående akustik – skabt af Yasuhisa Toyota. På årsbasis er Koncerthuset hjem for DR’s egne ensembler, jazzkoncerter og store internationale artister, og om sommeren er Koncertsalen ramme om nogle af Copenhagen Jazz Festivals absolutte hovednavne.

 

Amager Bio

Øresundsvej 6, 2300 København S. www.jazz.dk/amagerbio

Amager Bio er et af Københavns største spillesteder med op til 125 koncerter om året. Amager Bio ligger på det centrale Amager og er en del af Amager Kulturpunkt, som er et kulturcenter, der tilbyder kultur i alle genrer og for alle aldre.

 

5e / Mandagsklubben

Slagtehusgade 5e, 1715 København V. www.jazz.dk/5e

Under sommerens festival har pladeselskabet og musikerkollektivet ILK adresse hos 5e i Den Brune Kødby – en gammel slagtestald, hvis afskallede murstensvægge og bare betongulv danner den perfekte ramme for den grænsesøgende musik. Resten af året er forsamlingshuset ramme om Mandagsklubben, der tiltrækker en række af byens eksperimenterende musik.

 

Jazz Club Loco

Loppen, Sydområdet 4B, 1440 København K. www.jazz.dk/loco

Jazz Club Loco er en klub for jazz og anden eksperimentalmusik med mere end 15 år på bagen. Klubben ser det som en vigtig forudsætning for jazzens udvikling i Danmark, at yngre og eksperimenterende aktører gives lejlighed til at præsentere sig selv for et større publikum.

 

Koncertkirken

Blågårds Plads 6 A, 2200 København N. www.jazz.dk/koncertkirken

I efteråret 2009 blev Blågårds Kirke på Nørrebro omdannet til koncertkirke. Siden har publikum kunnet nyde et væld af både klassiske og rytmiske koncerter. Koncertkirken præsenterer overvejende koncerter med kunstnere fra den eksperimenterende, danske jazzscene samt kammermusik.

 

Christiania Børneteater / Christiania Jazz Club

Bådsmandsstræde 43, 1407 København K.

Christiania Jazzclub præsenterer jazzkoncerter på Christianias Børneteater hver onsdag og fredag året rundt – og selvfølgelig også under Copenhagen Jazz Festival. Med sine sene jamsessions, der starter når de fleste af festivalens andre spillesteder har lukket for aftenen, er det afslappede og uformelle Børneteater et godt bud på et sted at slutte sine jazzaftener.

 

Bartof Café & Bartof Station

Ndr. Fasanvej 46, 2000 Frederiksberg / Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg. www.jazz.dk/bartof

Et stenkast fra Fasanvej Metrostation på Frederiksberg finder du dette vaskeægte mekka for musik, kaffe, øl og musik. Bartof Café er ren retro og har eksisteret i 20 år. Ølsortimentet er omfattende og kaffen super. Her er jazz, mad, vin, gamle lamper i loftet, udeservering ved springvand samt salg af kunst og vinyler. Lige over for Frederiksberg Centret og kun 40 meter fra Frederiksberg Metrostation ligger Bartof Station. Spillestedet byder på hyggelige omgivelser og god øl, en perfekt kombination når det handler om at nyde én af de mange koncerter der afholdes på stedet.

 

Krudttønden

Serridslevvej 2b, 2100 København Ø. www.jazz.dk/krudttonden

Krudttønden blev etableret i 1990 på baggrund af en række kunstnere og ildsjæles ønske om at skabe et kulturmekka på Østerbro med teater, værksteder, koncerter, foredrag og andre kulturelle events samlet under ét tag. Kernekompetencen er at formidle intime oplevelser inden for et meget varieret og alsidigt repertoire, og Krudttøndens intime scener og klubagtige forhold fremmer følelsen af nærvær og giver et godt udgangspunkt for dannelsen af ”close-up” oplevelser mellem de optrædende og gæsterne.

 

Mojo

Løngangsstræde 21C, 1468 København K.

Mojo er nok en af de få barer i Europa, hvor man hver aften er sikker på at kunne høre livemusik. Baren ligger tæt på Nationalmuseet og Rådhuspladsen, og dets lille størrelse og afdæmpede belysning er med til at fuldende bluesoplevelsen. Mojo hylder alle afskygninger af bluesrocken og har også et godt øje til zydeco, bluegrass og soul.

 

The Standard

I det gamle toldhus på Havnegade ligger jazzklubben The Standard, der tilbyder intime jazzkoncerter på højt niveau og projekter, som konceptualiseres, kurateres og produceres eksklusivt for jazzklubben. The Standard ligger under samme tag som restauranterne Almanak, Verandah og Studio, der med sin Michelinstjerne giver gæsterne mulighed for at lægge en stor smagsoplevelse oven i jazzen.

 

Palæ Bar

Ny Adelgade 5, 1104 København K.

Palæ Bar er et af Københavns klassiske værtshuse – et intimt sted fyldt med ånd og historie. På væggene hænger ægte kunst og musikinstrumenter og vidner om stedets stærke tilknytning til kunsten og jazzen. Året rundt afholdes der søndage med jazz og poesi, og på festivalens første dag uddeles hvert år Palæ Bars Jazzpris til en fremtrædende jazzmusiker. Blandt klientellet finder man kunstnere og andre kreative sjæle samt en del journalister – rygtet siger, at store dele af de københavnske dagblades kulturredaktioner gennem tiden er blevet redigeret fra netop dette lokale.

 

PH Caféen

Halmtorvet 9A, 1700 København V.

For ti år siden åbnede en café, der måske var med til at kickstarte det café- og natteliv, der efterhånden har bredt sig udover Halmtorvet og i Kødbyen, hvor der i slutningen af 90’erne mest huserede ludere og lommetyve. Stedet er PH Cafeen, opkaldt efter arkitekt, filminstruktør, debattør og en af kulturradikalismes fædre, Poul Henningsen. Et af hans mest kendte værker, PH-lampen, findes da også i både store og små udgaver rundt omkring i hele cafeen. PH’s forkærlighed for kultur er ligeledes en del af PH Cafeens dna. Der er nemlig kulturarrangementer i hobetal med alt fra visesang og rockkoncerter til dokumentarfilm og stand-up. Lige nu kan man opleve omkring 275 kulturelle arrangementer på cafeen årligt. Musikken har en stor plads i PH Cafeen – ikke mindst jazzen har sin naturlige plads på PH Cafeen og fylder rigtigt meget – både i forhold til festivalerne i byen men også i cafeens indre liv.